Boğazdan yürüyerek karşıya geçmek istermiydiniz

Boğazdan yürüyerek karşıya geçmek istermiydiniz... 1954 de yaşamış olsanız olurdu belki :)
istanbulboaz19541qj.jpg

Gene geçebilirsin;köprülerden yürüyerek tabi yürekde ister :p.Ama güzel muhabbet bir gün yapalım bu işi :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bu arada o tarihte yaşanan olay boğaz sularının donması değildir, Yukarlarda* biyerlerde donan suların gevşeyerek kopup akıntı ile İstanbul boğazına girmesidir. Sabah uyanan millet görüntüyü gördüğünde boğazın donduğunu sanmıştır :) dip not olarak vereyim dedim.

* Haritaya açın bakın işte aklıma gelmedi :mrgreen:

valla boğazı yüzerek geçmek isterdim, onuda geçen sene başardım çok şükür..
asyadan avrupaya yüzdük...

Donmuş boğazda buz pateni yapmakta farklı olurdu tabi kayarak geçmek boğazı... :mrgreen:
ama boğaz hiç donmamış :silent:

Son düzenleme:
O buzlar Tuna nehrinden. Nehrin buzları buzkıranlarla kırılmış, ama erimediği için boğaza kadar gelmiş.

Ben kucukken bir balikci vardi Uskudarda o gecmis 1954 te karsidan karsiya bogazin orta kisimlarinda buzlar hareketli imis onlardan ziplaya ziplaya gecmisler. O zaman yapabilecegin en deli hareketmis bu. Bence gusel bir ani helal olsun o adama belkide resimlerdekilerden biri de odur.

evet resimdede yanlış görmüyorsam buzlar kırık saatte 3/4km akıntı olduğunuda hesaplarsak buzların hareket etmesi normal..

riskli ve çok tehlikeli düşersen sıkısarak ve buzların altında kalarak ki en önemlisi donarak ölebilirsin..

onaylamasamda helal olsun büyük cesaret...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar