Body Armor kullanımı

Merhabalar 20 gün önce sipariş ettiğim bady armor ( full koruma ) bugün ulaştı. Resmini daha çekemediğim için Ebay da ki resmini paylaşacağım.

size sormak isteğim bir soru var.. Bunu aldım ama resim de gördüğünüz gibi fileli. Yazın bunu giyerken üstüne yazlık mont veya da korumasız motorcu montu giymek lazım mı ?? Kullananlar yardımcı olursa sevinirim. İyi günler iyi forumlar.

Merhabalar 20 gün önce sipariş ettiğim bady armor ( full koruma ) bugün ulaştı. Resmini daha çekemediğim için Ebay da ki resmini paylaşacağım.

[url]http://i.hizliresim.com/BR2PXj.png[/url]

size sormak isteğim bir soru var.. Bunu aldım ama resim de gördüğünüz gibi fileli. Yazın bunu giyerken üstüne yazlık mont veya da korumasız motorcu montu giymek lazım mı ?? Kullananlar yardımcı olursa sevinirim. İyi günler iyi forumlar.

Merhaba;

-Bu ürün daha çok arazideki ilk darbeyi sönümlemek amacıyla üretilmiştir.Asfaltta sürtünme nedeniyle fileler kopabilir yada allah korusun üzerindeki malzemelerin ekstra sürtünmesiyle asfaltta daha uzun süre sürüklenebilirsiniz.Bu ürünü mutlaka sürtünmeye dayanıklı kumaştan yada deriden yapılmış olan bir motosiklet montunun içine giymelisiniz.

Saygılar...

Merhaba;

-Bu ürün daha çok arazideki ilk darbeyi sönümlemek amacıyla üretilmiştir.Asfaltta sürtünme nedeniyle fileler kopabilir yada allah korusun üzerindeki malzemelerin ekstra sürtünmesiyle asfaltta daha uzun süre sürüklenebilirsiniz.Bu ürünü mutlaka sürtünmeye dayanıklı kumaştan yada deriden yapılmış olan bir motosiklet montunun içine giymelisiniz.

Saygılar...

Aynı şeyi düşünmüştüm,bence de montun altına çok daha sağlıklı ve çok daha uyumlu olur,ilk düşüşte darbeler emilecek,duratex kumaş yerde sürünüp parçalanmayı engelleyecek

enduro yapmayacaksan gerçekten gereksiz keşke sorsaydın çünkü bi süre sonra ikisini üst üste giymek sıkacak ve birini giymemeye başlicaksın giy çıkar kolay olan bişey değil bu.

Merhaba;

Saygılar...

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Sizin önere bileceğiniz mont var mı ? prohel 4ridesr vya başka bir şey ?

asfaltta kullanım için kullanışlı bişey değil,bende knox marka body armour var,bir hevesle aldım ama lüzumsuz bişey,yalnız başına bunu giyersen yere çarpma anında seni üst düzey korur fakat yerde 50 metre sürüklenme durumu olursa üstünde body armour falan kalmaz diye düşünüyorum,ben ilk aldığımda tek başına giydim sonra dediğin gibi üstüne korumaları çıkarılmış mont giydim,montu giyince çok sıktı sonra kaldırdım dolaba öyle duruyor.tavsiyem iyi bir mont ve güzel bir sırtlık yeterli fazlası abartı oluyor ve rahatsızlık veriyor.

asfaltta kullanım için kullanışlı bişey değil,bende knox marka body armour var,bir hevesle aldım ama lüzumsuz bişey,yalnız başına bunu giyersen yere çarpma anında seni üst düzey korur fakat yerde 50 metre sürüklenme durumu olursa üstünde body armour falan kalmaz diye düşünüyorum,ben ilk aldığımda tek başına giydim sonra dediğin gibi üstüne korumaları çıkarılmış mont giydim,montu giyince çok sıktı sonra kaldırdım dolaba öyle duruyor.tavsiyem iyi bir mont ve güzel bir sırtlık yeterli fazlası abartı oluyor ve rahatsızlık veriyor.

Bende bi hevesle aldım ama şuan baya bi kararsız kaldım yine de beni aydınlattığın içi teşekkür ederim :)

hayırlı olsun kardeşim, adam aldığı şeyi giyemeden soğuyacak la yavaş gelin :mrgreen:

afyonlu sen de bişey almadan önce bi sor buraya alıyım mı ,kullanan var mı,bir hevesle alasım var ama lüzumsuz bişey mi,arazideki ilk darbeyi sönümler mi,asfaltta sürtünme nedeniyle fileler kopabilir mi,enduro yapmayacaksam gerçekten gereksiz mi,montu giyince çok sıkar mı sonra dolaba kaldırırmıyım,giy çıkar kolay olan bişey mi,yerde 50 metre sürüklenme durumu olursa üstünde body armour falan kalır mı diye sor kank.biz cevap veririz

Günlük montlarımın içine giyerek kullanıyorum, motor montuna bağımlı değilim bunun sayesinde. Motoru park edince bunu çantaya koyup normal montla rahat rahat geziyorum. Kaza anında ne olur bilmem ama hiç korumasızlıktan iyi olduğu kesin.

hayırlı olsun kardeşim, adam aldığı şeyi giyemeden soğuyacak la yavaş gelin :mrgreen:

afyonlu sen de bişey almadan önce bi sor buraya alıyım mı ,kullanan var mı,bir hevesle alasım var ama lüzumsuz bişey mi,arazideki ilk darbeyi sönümler mi,asfaltta sürtünme nedeniyle fileler kopabilir mi,enduro yapmayacaksam gerçekten gereksiz mi,montu giyince çok sıkar mı sonra dolaba kaldırırmıyım,giy çıkar kolay olan bişey mi,yerde 50 metre sürüklenme durumu olursa üstünde body armour falan kalır mı diye sor kank.biz cevap veririz

Sen merak etme bundan sonra bir şey almadan önce sorarım burada knk :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------

Günlük montlarımın içine giyerek kullanıyorum, motor montuna bağımlı değilim bunun sayesinde. Motoru park edince bunu çantaya koyup normal montla rahat rahat geziyorum. Kaza anında ne olur bilmem ama hiç korumasızlıktan iyi olduğu kesin.

Bende öyle bişey yapmayı düşünüyorum veya da 150 tl ye falan mont alıp koruöası çıkartıp giymeyi düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Sizin önere bileceğiniz mont var mı ? prohel 4ridesr vya başka bir şey ?

Valla mont olarak kumaşı sürtünmeye dayanıklı olsun korumalarıda en az ce level 1 olsun sırt,omuz,dirsek bulunsun içinde.Gerisi artık zevkler ve renkler kısmına giriyor.Prohel colombia montlar gayet güzel gibi gözüküyor.Bütçe varsa revitinve dainesenin 600 lira cıvarında güzel montları var.Ben şahsen dainese g laguna seca tex diye bir montu var onu almayı düşünüyorum.fiyatı 200 euro.Bütçe önemli.Ancak siz zaten body armoru almışsınız bence sürtünmeye dayanıklı kumaşı bulunanbir montun korumalarını çıkartıp içine body armoru giyin.Hem aldığınız ürün çöpe gitmez hemde diğer montlara nazaran belki daha iyi koruyabilir.

Saygılarımla...

Son düzenleme:
Aynı üründen ben de aldım. Motomaxda indirimdeydi.
Spidi yazlık montumun korumalarını çıkartıyorum. Bodyarmor un üzerine giyiyorum.
Çok alıştım. Aşırı güven hissi veriyor. Hatta bunla kavgaya bile girerim bişeyde olmaz hissi veriyor.
Hem yaz hem ilk baharda hem de sonbaharda bu şekilde kullanıyorum. Kışın pek binmiyorum.
Montu korumasıyla tek başına giyince üstümde hiçbişey yok gibi hissediyorum. Rahatsız oluyorum.
İnşallah alışırsınız siz de benim gibi. Güle güle kullanın.

arkadaslarin bahsettigi gibi, üstünden yazlik motosiklet montu giydin mi tamamdir.

sile'de mandaya carptigim kazada daha kötü yaralardan korumustu beni, gögüs koruma kismi mandanin boynuzlari kaburgalarimin kirilmasini engellemisti.

ayrica paintball maclarinda da giyerim bunu :)

2iimg2500kkj

mximg2499lj

yazın bunu içine giyersin üzerinede bol bi t-shirt geçirirsin püfür püfür gezersin.ama asfaltta yüksek süratlerde kullanmamanı öneririm.

Bence arazi sürüşü yapılmadığı takdirde full armor giyilmesi gereksiz ve yetersizdir. Full korumalıklara sahip yüksek kalite üretimi bir ceket tercih edilmesi daha doğrudur diye düşünüyorum. Almış olduğunuz full armorlar genelde arazi, enduro sürüşlerinde tercih ediliyor ki file olasının bir nedeni de bu, asfaltta ki gibi bir sürtünme söz konusu olmadığı için birleştirici parçaların asfalt aşınmalarına karşı direncinin yeterli olacağını sanmıyorum. Body armor da olsun iyice korusun derseniz, enduro için değilde motokros için üretilen sadece göğüs ve sırt bölgesini koruyan yeleğe benzer bir armor var onu tavsiye ederim. En azından onlarda göğüs tamamen kapalı olduğu için asfaltta daha iyi bir koruma sağlar, tabi ceketi de giymek suretiyle. :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar Yazmış doğruları tek başına bu ürünler asfaltta eksik kalır tabi tek başına bunları giyenlere de SAYGI duyuyorum.
Ben başka bi konuya dikkat çekmek istiyorum; bu ürünler Çin'den ucuza alınıyor ama ne kadar sağlam acaba? CE onayı vs. Var mı? Bu ürünlerin özelliği kaza anında tek Parça kalıp sizi Koruması ama sağlam değilse kırılıp vücuda zarar verir mi? Yani sadece görüntü Olmasın aman dikkat

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bunu giymek çıkarmak çok sıkıntı, motosiklet montu yerine geçmez. Ayrıca yolda çok dikkat çeker, millet olarak sevmeyiz böyle abidik dubidik şeyleri.

Fox titan armor var bende. Ne yazın ne kışın giyilir. Yazın içine atlet giy yapıştığı için terletir. Kışın ne altına ne üstüne bişey giyebilirsin. En mantıklısı bir kışlık birde yazlık mont almak. (ilgilenen varsa çiziği yok yarı fiyatına satabilirim "fox titan armor" )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar