Bodrum'a Gezi (Nisan 2009) Tarih, doğa, manzara

Kuzenimin daveti üzerine 17 Nisan Cuma sabahı İzmir'den Bodrum'a yola çıktım. Gidiş geliş toplamda 732 km yol yaptım. Giderken Söke Ovası'nı gelirken de Bafa Gölü yoluna hiç girmeden ara yolları kullandım. İki tekerci dostlarla paylaşmak istedim:

dscn0968medium.jpg

Otoyoldan devam edip Bodrum yoluna saptım.

dscn0976medium.jpg

Söke'ye çıkar çıkmaz anayoldan saptım. Güllübahçe. (Miletos-Priene)

dscn0978medium.jpg

Güllübahçe köyünde terkedilmiş bir kilise. (Köyde yaşayanlar hala farkında değil.)

dscn0987medium.jpg

Miletos (Milet)

dscn0990medium.jpg

Hava nefisti. Devam edip Didim'e geldim.

dscn0997medium.jpg

Didim'deki - Apollon Tapınağı. Görenler bilir, görülmesi gereken yerlerden birisi.

dscn1006medium.jpg

Yola devam ettim Bafa Gölü'ne geldim. Kendime bir ödül; dolu bir bardak ayran.

dscn1008medium.jpg

Eurosmos
dscn1009medium.jpg

Eurosmos
dscn1010medium.jpg

2500 yıl önce yaşamış uygarlığın kalıntıları. Çok etkileyici. Bodrum'a doğru Milas Selimiye'yi geçer geçmez sol tarafta görülmesi gereken ender yerlerden birisi...

dscn1083medium.jpg

2 gün boyunca konuk olacağım tekne. (24 metre)

dscn1023medium.jpg

Sahilden Bodrum kalesi görüntüsü.

dscn1028mediumn.jpg

Satranç tahtasındaki kale.

dscn1037medium.jpg

Demirlemiş Bodrum guleti. (Benim değil)

dscn1041medium.jpg

dscn1044medium.jpg

Torunuyla beraber mutlu bir enişte. (Erol Koçan - Gökhan Özdoğan (enişte) - torun Beren)

dscn1048medium.jpg

Turgutreis'e giriş harika.

dscn1054medium.jpg

Turgutreis'te çay zamanı.

dscn1055medium.jpg

Çay zamanı.

dscn1062medium.jpg

Bodrum-Gümüşlük süper.

dscn1067medium.jpg

Göltürkbükü, sosyeteyi bekliyor. Şu anda bedava. Ama kimse yok.

dscn1072medium.jpg

Manzaraya yorumu siz yapın. Bu kısmın neresinde olmak istersiniz... Balıkçı mı, motorcu mu? (Fotoğrafı çeken motorcu)

dscn1090medium.jpg

Bodrum Kalesi'nin altında kahvaltı yaparken iki motorcu da yanıma geldi. İstanbul'dan haftasonu için gelmişler. Endurocu arkadaş Cenker ve arkadaşı. İstanbul'a dönüyorlardı. Tanıştık, sohbet çay derken onları yolcu ettikten sonra ben de İzmir'e doğru hareket ettim. Pazar sabahı saat 08.30...

dscn1094medium.jpg

Bodrum'dan dönüşte Milas'a gelmeden az önce bu tabelanın altından girdim. Doğa, manzara, yalnızlık. Hepsi vardı. Bu yolda resim çekemedim, çünkü yol çok zevkliydi.

dscn1105medium.jpg

Iasos'un kalıntıları... Daha çok var.

Umarım beğendiniz.

Son düzenleme:
yüreğinize sağlık,fotoraflarınızı hayranlıkla seyrettim.çok güzel gezi düzenlemişiniz.

Erol abı yaza bomba gıbı basladın.allah devamını eksık etmesın.emegıne saglık abı.Şeref

demirlemiş bodrum guleti dediğiniz tekne gulet değildir aynakıç diye tabir ettiğimiz tekne modelidir sizin misafir oldugunuz tekne gibi gulet kıçı oval olanlara denir :) bu arada geziniz gerçekten mükemmel teknleri ve denizi görünce içim açıldı :)

6 saate gittim, 5 buçuk saatte döndüm. yollarda bol mola verdiğim için yorucu olmadı.bilakis çok keyif aldım. (gezim 2 gün sürdü )

Tam benim tarzım bir gezi. Doğa, tarih, kültür hepsi bir arada. Paylaşım için teşekkürler. Yolunuz açık olsun.

Abicim harika bir rota.
Eylül'deki Bodrum anılarım depreşti. Durumlar müsait olsa atlar Dylan'a bugun yine giderim. Gidiş geliş 1600km yapmıştım

Bu arada o yolun hakkını verebilecek tek 150cc scooter Dylan'dır . ;)

tekerine sağlık çok güzel gezi olmş walla bizde arkadaşlarla antalyadan dalaman tarafına gelmeyi düşünüyoruz...

Elinize sağlık.Bi trülü yoldan fedekarlık yapıp fotoğraf çekemeyen bana ders oluyor bunlar.Bundan sonra bende fotoğraflayıp gezicem artık.

çok iyi yakıt. 80 km hız sabit ile veridir bu sanırım. yok 110 km tıpa gaz ile bu veriyi alamayız. Kazasız sürüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar