Böcek sorunu

Arkadaşlar geçen gün bursa çanakkale toplam 630 km yol yaptım ve çanakkaleye giderken bir yol üzerinde okadar fazla sinek/böcek vardı ki kaskımıı hr 5 dk da bir durup temizlemem gerekiyordu. 5 dakika içinde %50 7-8 dakikada %70 e varan görüş kaybı yaşıyordum. Bu böceklerin kaska yapışmamasını sağlayan kaydırıcı tarza yada ona benzer bir şey var mıdır?

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Durmana gerek kalmadan söküp atabileceğin filmler kullanabilirsin.

Bafa Gölü kıyısında da belli bir mevsimde hava kararırken böcekle dolu olur hava. Her yerde o kadar sık böcek olmaz. O bölgeden sürekli geçmeyecekseniz özel bir şey yapmanıza gerek yok.

özel filmlerden bulamıyorsan kaskın vizör kısmına streç filmi birkaç kat yapıştır.... ilk katın sökme yapını sağda, sonraki katın solda, onun üstündeki katın yine sağda şeklinde birkaç kat atarsan kirlendiği anda en üsttekini sökersin ve yola devam edersin... daha sonra diğer katı sökersin... sökerken nazik davranmak lazım yoksa diğer katları da kaldırıyor görüntü bulanıyor... ayrıca ustam çok rica ediyorum söktüğün streç filmi öylece atma... cebine koy sonra çöpe atarsın... teşekkürler...

Geçen hafta bende aynı motosiklet ile aynı yoldan geçip aynı sinek sürüsüne daldım :)

Benim kendimce bulduğum çözüm şu: montun bir cebine ıslak mendil bir cebine selpak koydum. Her sinek sürüne girdiğimde sol cebimden ıslak mendili çıkarıp vizörü sildim ardından sağ cebimden selpağı çıkarıp kuruladım ve yoluma devam ettim.

Tabi kask camı dışına çarpan sinekler için bir çözüm yok. Motosiklet üzerindekiler belki benzinlikte tayzikli su ile temizlenebilir. Monta çarpan sinekler ise ancak kuru temizleme ile.

Birde şunu farkettim öğlen vakti sinek olmuyor. Akşama doğru hava serinleyince çıkıyorlar.
A33b6L.jpg

Islak mendilin alkolsüz olanları(bebekler için üretilen) tercih edilmeli, aksi halde vizör mahvolabilir.

Bence böceklerin kardeşlerimize çarpıp öldüren motorcu sorunu diye konu açması lazım :)
Şaka bir yana ben seviyorum böceklerle karşılaşınca biraz yavaşlamak lazım ve asıl sorgulamamız gereken İstanbul'da neden hiç böceğe çarpmamamız.
Bunun benzeri Çin'de kuşlarla vardı , koş yok ortada adamlar yemişler , honkkong sınırında hongkong tarafında kuş var çin tarafında kuş yok o kadar bariz durum.

Biga yarımadasında çeltik tarımı yapılabildiğinden, yer yer sinek yoğunluğu olması normal.
Vizöre streç film çek, dolunca çıkarırsın.

Aynen biga tarafında ve sabah gün doğuma karşıydı pek bi seçeneğimiz yok yani

Yav sok bi ıslak mendil camla göstergenin arasına veya uyun bir yere al al sil camı. Selçuk ile Torbalı arası da böyledir, dünyanın sineği oluyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Yavaş sürmeyi deneyin :)
Rodajdayken 100km/h'i geçmiyorken hiç sinek yapışmazdı kaskıma. Ne zaman rodaj bitti, hızlar yükseldi, o zaman kaskta sinek cesetleri belirmeye başladı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sinek degil de bazen yuksek hizda buyuk bocek carpinca yazlik ceket uzerinden bile acitiyor...

Bir keresinde de yolda full-face kaskin icine sinek girdiydi. Ne bela birsey oyle o. Ellerini birakamiyorsun, gozunun burnunun uzerinde geziyor, bereket kirmizi yandi ilerde. Direk kaza sebebi. Olayi anlatinca bir arkadas "huup diye yutabilirsin" demisti. Igrenc geliyor kulaga ama kaza yapmaktan iyidir.

Istanbuldan izmire geldim yeni (gece). Gün ışıdığında bi bölgede 10km kadar falan her saniye sinek yapismaya basladı vizöre. Sol elimle sile sile ilerledim.

geçen 2 ay önceki sürüşlerimden bir tanesinde 2 saat içerisinde başımıza gelenler :) hayvanseverler görse dava açarlar :)

temizlerken kaskın havalandırma deliğindende ölü sinek bile çıktı :)

byyq5V.jpg

dXXQ5L.jpg

5YYPdq.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar