Böbrek Taşı Hakkında..

Arkadaşlar bende senede bir kum dökme taş düşürme olurdu bu senede bir ay önce ufaktan rahatsız etmeye başladı.Dükkanın merdiven boşluğundan düşünce bu taşda malum organa kadar düştü..1 hafta öldüm öldüm dirildim ucuna sıkışmış elinle yokluyorsun kocaman..Acil ameliyata alıp aldılar..Fakat yine malum organın ucunda var 2 gündür yine rahatsız ediyor iyiden..Bu konuda bir fikri olan varmı..Allah hepimize sağlık sıhhat versin..:rendeer:

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Büyük geçmiş olsun Hachiko.

F54

benim annem ve babası tek böbrekli 2009 yılında bende sancılanınca hastaneye gitim ve taş olduğu söylendi kırdırdım daha da sıkıntı olmadı
aalah yardım etsin gerçekten çok zor bi hastalık ve daha kötüsü kronik eğer doğru doktoru bulamazsan böbreğinden olma ihtimali var annem öyle oldu

herşeyden çok korktuğum tek hastalık olabilir ya yazıyı okumak bile o acıyı ...

daha fazla düşünemiyecem düşüncesi bile korkunç

geçmiş olsun

Motosikleti
D400
2 sene önce böbreğimdeki taş düştü, üreter bölgesinde takılı kaldı. 1 cm çapındaydı işin korkutucu yanı.

sizin malum bölgeye kadar parçalanmadan gelmiş olması gerçekten ürkütücü.

5 seans falan bu sesle kırdırma olayı var, seni makınaya sokuyorlar ses ile parçalamaya calısıyorlar, ona gittim bir işe yaramadı. çektiğim acı ve kanlı işeme ile kaldım boş boşuna.

sonra ameliyat oldum, penisten içeri girip içten kırdılar sonra parcaları işeyerek attım. o sırada sakinleştirici falan hadi cok umursamıyorsun ama üreter kanalından böbreğe kadar tel gibi birşey bırakıyorlar, baya da uzun 20 cm falan en az.

ameliyattan 10 gün sonra gidip uyuşturmadan penis ucundan girip onu cekip cıkartıyorlr, yok böyle bir acı.

valla günde 3 litre su içiyorum taş olmasın diye de bir kere olunca kronikleşiyormuş diyorlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beslenme etkili olsa da cogu zaman genetik maalesef.. Vücut kendisi üretiyor . Limonlu su tüketimini artırmanızı önerebilirim. Günde en az 2 litre idrarın vucuttan atılması gerekiyor.

Titredim yemin ederim okurken. Allah kimseye böyle dert vermesin. Lazer ile kırdırmak daha mantıklı değil mi peki sürekli ameliyat ile aldırmaktan? (Bilmediğimden soruyorum)

Çok geçmiş olsun. Ben de 3 defa hastanelik oldum bu konudan ötürü.
Bende idrar yolunu tıkayacak bir taş yoktu, çok küçük kum denen arkadaşlardan ki acısı gerçekten katlanılabilecek gibi değil.
Üçüncüde hastane gecesinin ertesi sabahı üroloji muayenesinde taşı buldu doktor :D Laboratuvara yollayalım dedik. Bir ay içerisinde yaptığım iki seyahatten mütevellit kamyonla hayvansal protein ve kahve tüketiminden olduğuna kanaat getirildi.

O günden sonra artık su içme şeklimi değiştirdim. Bazı günler kaçırıyor olsam da ortalamada sürekli daha fazla su içiyorum. Sanırım 10 sene oldu bu sonuncudan itibaren, tekrar bir daha yaşamadım. GEnetik faktörler var, beslenmenin etkisi var ama bol su içmek böbreğe destek olmanın en güzel yönü. Şeker atılmıyorsa çay ve kahvedeki su da su yerine geçer, ama kahvede başka bir konu da var o yüzden su yerine bol bol filtre kahve içiyorum çalışmaz, çay daha masum bu konuda. Tabi yine en güzeli sek su =)

Motosikleti
D400
Titredim yemin ederim okurken. Allah kimseye böyle dert vermesin. Lazer ile kırdırmak daha mantıklı değil mi peki sürekli ameliyat ile aldırmaktan? (Bilmediğimden soruyorum)

dostum önce dıştan makina ile ses ile kırmaya calısıyorlar ama pek olmuyor bu.

sonra penisten girip içten lazer ile kırabiliyorlar. o da lokal anestezi ve sakinleştirici ile oluyor, bayıltma yok.

sonra içerden uzun stent takp cıkartıyorlar 10 gün sonra.

yani lazer denilen olay erkekelrde işkence.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok geçmiş olsun.

Bu dertten muzdarip arkadaşlar bizim memleketteki bol oksalat içeren yiyeceklerle (ıspanak, pazı, maydanoz, pek çok tahıl) kalsiyum içeren yiyecekleri (yoğurt, süt vs.) birlikte tüketmemeye dikkat etsinler. Böbrek taşları çoğunlukla kalsiyum oksalat. Çayda da bol oksalat var bu arada. Çayın diüretik özelliği ile birleşince dünyanın kişi başına en fazla çay tüketilen, yoğurlu ıspanak yenilen veya yoğurdun eksik olduğu sofrası olmayan, ayran diye bir içeceği olan ülkesinde böyle dertler yaşamak çok normal, genetikten değildir o.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Allah şifa versin. Ben bu acıyı hiç yaşamadım ama bir arkadaşımın böbreğinde taş vardı ve bir gün dağ gibi adamı yerlerde kıvranırken, acıdan ağlarken gördüm. Düşünmek bile kötü. Tez zamanda iyileşirsin inşallah.

Geçmiş olsun Allah acil şifa versin bende tam askerdeyken düşürdüm çok kötüydü bence beklemeden acile gidip çaresine bakmak en iyisi

Çok geçmiş olsun.

Bu dertten muzdarip arkadaşlar bizim memleketteki bol oksalat içeren yiyeceklerle (ıspanak, pazı, maydanoz, pek çok tahıl) kalsiyum içeren yiyecekleri (yoğurt, süt vs.) birlikte tüketmemeye dikkat etsinler. Böbrek taşları çoğunlukla kalsiyum oksalat. Çayda da bol oksalat var bu arada. Çayın diüretik özelliği ile birleşince dünyanın kişi başına en fazla çay tüketilen, yoğurlu ıspanak yenilen veya yoğurdun eksik olduğu sofrası olmayan, ayran diye bir içeceği olan ülkesinde böyle dertler yaşamak çok normal, genetikten değildir o.

Son 3 aydır kahveyi bırakınca bol miktarda çay içiyordum, canımı sıktın şimdi :)
Hoş benim son taş dönemindeki gibi bir moda giremem ama yine de onun da bokunu çıkarmamak lazım demek ki.

Gecen yaz 2. kez olmak uzere 4mm lik tasimi dusurdum. Ilki 10 sene once idi 6mm.

Ikisinde de acidan bayildim. ikisinde de ambulans ile hastaneye goturulmek zorunda kaldim.

Boyle bir acinin tarifi yok. Insan evladinin kaldirabilecegi bir aci degil.

Allah kimseye yasatmasin, yasayanin da yardimcisi olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok geçmiş olsun.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Çok geçmiş olsun...
Bir kaç kez hastanede iğne yapın diye yalvarmışlığım var :( Ağlama işi size abartı gelmesin, gerçekten ağlatıyor namussuz.
Bende sesle kırdırma işe yaramıştı. Yaklaşık 8-9 senedir tık yok. Umarım bir daha başıma gelmez...

Arkadaşlar bende senede bir kum dökme taş düşürme olurdu bu senede bir ay önce ufaktan rahatsız etmeye başladı.Dükkanın merdiven boşluğundan düşünce bu taşda malum organa kadar düştü..1 hafta öldüm öldüm dirildim ucuna sıkışmış elinle yokluyorsun kocaman..Acil ameliyata alıp aldılar..Fakat yine malum organın ucunda var 2 gündür yine rahatsız ediyor iyiden..Bu konuda bir fikri olan varmı..Allah hepimize sağlık sıhhat versin..:rendeer:

Arkadaşlar malum organın ucundaki parça enfeksiyon kapmış içerideki yara kabuk bağlamış .. Yaklaşık 10 gün önce yine tıkandı , yine malum şeye müdehale edip temizlediler enfeksiyon bir de idrar yollarına sarmış..Bayağı bir iğne yedim şimdi idrarımı yapabiliyorum enfeksiyon yok ama hafiften sancıyor.. Böbreğinize iyi bakın... Teşekkürler iyi dilekleriniz için..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar