bobrek tasi dusuruyorum acil tavsiyeleriniz.

hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum Allah kimseye yasatmasin bu aciyi
aksam acile gittim igne yaptilar 2 saat sakinlestirdi
sonrasinda sabaha kadar agriyi cektim halen daha agrimakta.

Biot (sıcak su torbası) böbreğinin üzerine koy 1 iğne olmuş kadar faydasını görürsün...ama geçici...
1 su bardağı sıkılmış hakiki limon suyunun içine Minakop balığının kafa kısmında ufak ufak taşlar olur.Akvaryum taşlarına benzeyen...4-5 tane atıyorsun limon suyunun içine ve bu taşlar belli bir sürede erir.Bu limon suyunu iç böbrek ve kanaldaki taşların parçalanmasına çok büyük etki eder...Geçmiş olsun acil şifalar dilerim...yukarıdaki 112 nin yazılarınıda dikkate al...

kocaeli - derince 'nin üst tarafında dağdan çıkan bir kaynak suyu var dümbüldek suyu, geçen hafta gidip su getirdim hatta kızımın böbreğinde kum çıktı.. nette araştırın bilgiler var.

izmir torbalı da bir köy car dağteke diye suyunun iyi geldiğini gördüm.. yiğenim ameliyatlıktı o sudan içe içe döktü araştırırsan bunun gibi çok örnek okuyacağına eminim. köyde çeşme başında kuyruklar var yıllardır. akrabalarına damacan aile kargolayan gördüm.

Tamam, sonuna kadar okuyun:
Bahsettiğim 6 yılın sonunda ağrılara o kadar alıştım ki artık "ağrım var, taşım var" bile demiyordum. 11 gün 24 saat hiç kesilmediği oldu ve hiç geçmeyecek zannettim.
Sonunda Dr'ların bu tür tavsiye vermesinden bıktım ve dedim ki:
-"Doktorum ben bu ağrıları şu kadar zamandır çekiyorum, kime gittiysem, ultrasonla bile bakmadan bir elime Buscopan, bir elime su verip gönderdi. Sen de öyle yapacaksan şimdiden söyle".
-"Dediğim gibi ultrasonla baktı ve:
-"Şu taş, şu taş, şu da taş, galiba bu da taş" dedi.

Tomografi çektirdim ve Tomodan DR'un yanına gidene kadar taşları ben bile sayabildim.
Mesanenin sol girişini tıkamış, arka arkaya 3 adet orta büyüklükte taş, sol üreterin ortalarında tekrar büyük bir taş, sol böbreğin içinde yine büyük bir taş.
-Aynı gün spinal anestezi ile üretradan girip taşları aldılar. Girişteki 3 taşı aldıktan sonra kızarmış, şişmiş sol üreter gözüktü, sonrasındaki taşları da kırarak aldılar, sadece böbrekteki kaldı.
Sonuç olarak: Bahsettiğiniz ıvır-zıvır sıvıları içmeden önce gidin, adam gibi şu taşı görün, normal yollardan düşeceğinden emin olduktan sonra
Bira içer idrar miktarını mı artırırsınız, yoksa sadece bazı taşların kırılmasında etkili olan mazdonoz mu kaynatır içersiniz, orasını siz bilirsiniz.

taşı biz niye görelim arkadaşım..zaten tavsiye ya da ilaç veren doktorun kendisi görmekte özel tekniklerle..taş mıdır kaya mıdır artık neyse...e adam da doktorsa doktor, bu arkadaş da gelmiş buraya yazmış işte...sen de diyosun ki onu boş ver doktora git...adam zaten doktorun dediğini yazıyor buraya..

dersin ki "arkadaşım ülkenin hastaneleri durumu bu...bir hasta için 1,5 dakika muayene zamanları var...ve bu doktorlar günde 80-100 hastaya bakıyolar...elinize ilaç verip yollarlarsa ısrar edin ultrason vs baktırın sakat iş şakaya gelmez" diyin...

Biot (sıcak su torbası) böbreğinin üzerine koy 1 iğne olmuş kadar faydasını görürsün...ama geçici...
1 su bardağı sıkılmış hakiki limon suyunun içine Minakop balığının kafa kısmında ufak ufak taşlar olur.Akvaryum taşlarına benzeyen...4-5 tane atıyorsun limon suyunun içine ve bu taşlar belli bir sürede erir.Bu limon suyunu iç böbrek ve kanaldaki taşların parçalanmasına çok büyük etki eder...Geçmiş olsun acil şifalar dilerim...yukarıdaki 112 nin yazılarınıda dikkate al...
Babam taş düşürürlen uygulamıştım . Dalgıç bi tanıığımız vardı o vermişti o balığın başından çıkan taşı . Herhün limonda onu bekletip babama içirirdim :) ve işede yaramıştı

arkadaslar simdi ultrasyonyon cekinmeden geldim
6 mm capinda tas gorundu bobrekte bol su icmemi yuruyus yapmami soledi
bir kac tanede ilac verdi
15 gunde duser herhalde
aktarcidan gilaboru surubu sordum tas dusurenlere iyi geliyormus
burdan herkese tek tek tesekkur ediyorum ozellikle acayup arkadasimizdan
dualarinizi eksik etmeyin arkadaslar saolun...

Valla ilk defa düşürüyorsan ikinciyide düşürüsün bana doktorum söylemişti ve oylede oldu (hoş ikincinin düştüğünü falan görmedim :D ). Sana şunu tavsiye edebilirim tekrardan taş düşürmek istemiyorsan kola gazoz vs bu içecekleri tüketmemen böbrek taşı oluşumuna etki ediyorlarmış ve günde enazından bir tane soda içmen. Şahsen ben kolayı falan bıraktım Şükürler olsun tekrarlamadı şimdiye kadar sodamı da eksik etmem. Geçmiş olsun kardeşim

arkadaşım çok geçmiş olsun 6mm taşı doğal yollardan düşürebilceğini doktorda sana söylemiştir defalarca kez ( düzenli olarak :D ) taş düşüren biri olarak sana tavsiyem bol bol sıvı tüket doktorların birayı tavsiye etmesi taşı düşürdüğünden değil sizi daha çok sıvı tüketmeye ve bu sayede idrarara çıkartmak maksadıyladır. 3 bardak suyu içmekte zorlanırsınız ama arka arkaya 5 bardak bira içebilirsiniz ve daha sık ihtiyacınız gelir bira tavsiyesi bu yüzdendir.. tekrar dan çok geçmiş olsun sıcak su torbası bulundurun mümkün olduğunca hareket edin

izmir torbalı da bir köy car dağteke diye suyunun iyi geldiğini gördüm.. yiğenim ameliyatlıktı o sudan içe içe döktü araştırırsan bunun gibi çok örnek okuyacağına eminim. köyde çeşme başında kuyruklar var yıllardır. akrabalarına damacan aile kargolayan gördüm.
"Dağteke köyü suyunun , hiç bir faydası olmadığının bizzat şahidiyim . Yani "Üroloji denilen bir dal var , doçentleri var , prfları var , var oğlu var , hala ottan çöpten fayda umuyoruz !

Allah kolaylık versin. İyi yine yazı falan yazabilmişsiniz buraya. En son taşlar böbreğime vurduğunda telefonu elime alıp, numarayı zor çevirmiş, ardından zar zor birkaç cümle kurabilmiştim 112 acil servisle.

Şuan adı aklımda olmayan bir iğne vermişlerdi. Kaba etten vurunca 1-2 dakika içerisinde ağrıyı dindiren bir ağrı kesiciydi. Kutusu sarı-turuncu bir renkti. Her gittiğim yere neolur ne olmaz diye götürüyordum, çok şükür 2 senedir vurmadı taşlar.

sbr

selom naptın sen ya:pale: böbrek sancısı çok fenadır derler..ihmal etme,bi kaç tane farklı doktora görün.dikkat et kendine, çok üzüldüm yau:salut:

kanka cok saolasin napalim bunada sukur Allah daha beterinden saklasin

bende de kum var 2 kere geldi başıma serum yaptırdım buskopan baya ağrı almıştı tabi önce doktor kontrolü idrar tahlili

Babam taş düşürürlen uygulamıştım . Dalgıç bi tanıığımız vardı o vermişti o balığın başından çıkan taşı . Herhün limonda onu bekletip babama içirirdim :) ve işede yaramıştı

Kim uygulamasını yaptıysa 1 hafta sonra teşekküre geldi...Genede Allah kimseye böbrek acısını yaşatmasın çok kötü bir sancıdır herkes bilmez...

Yazılanları okumadım ama ısırgan suyu ve bol su, bu meret için etkisi çok yüksek sıvılardır.

Geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar