Böbrek Ağrısı

Motosikleti
D400
Pazartesi gününe randevu aldım ancak su an için acil geçici bir çözüme ihtiyacım var.

Ağrı kesiciler vs işe yaramıyor.

1 haftadır bıcaklıyorlar gibi bir acı ve ağrı ile birlikte 2 günde bir 2-3 saatliğine kilitliyor bu ağrı beni.

Yaşayan var ise gecici bir çözüm önerebilir mi pazartesiye kadar.

Ağrı Kesici
Sıcak Su Koymak
Bol su içmek

denendi, bi halta yaramıyor.

Motosikleti
Yok
Böbrek taşı olabilir. Ben 15 sene kadar önce düşürmüştüm, bendeki bulgulara benziyor anlattıkların.

Yere kapanıp dakikalarca kıvrandığımı hatırlarım, ağrı kesiciler zerre işe yaramıyordu. Ama düşürünce de hiç bir şey kalmıyor.

Geçmiş olsun.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
aynısını abim yaşıyordu. gün içerisinde 2-3 dakika bıçaklar gibi ağrı sızı oluyordu abimin demesine göre, kan ter içinde kalıyordu ama sonra geçiyordu.. son zamanlarda acı saplanması çoğalınca doktora gittik ve böbrek taşı çıktı...

sonra hastanede lazer tabancasıyla kırdılar taşları... yanlız erken tedavi önemli... taşlar büyüyünce lazer kırmıyormuymuş neymiş falan..

Bol bira + bol tuvalet

aman hocam bira kaç para oldu önerilir mi bu :) o değil bira konusu her açıldığında yurtdışın da gördüğüm bira fiyatları aklıma geliyor. mesela efes pilsenin biraları bizim yurtdışın da türkiye'den daha ucuzdu hemde moldova gibi fakir bir ülkede..

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
mesela ben şimdi bir şişe bira içeceğim :)

butik bira kom dan sipariş etmiştim, kendim mayaladım, normal bir şişe biraya göre daha fazla kafa yapıyor, yakınlarıma da içirmiştim onlar söyledi, bende fark ettim ayrıca.

Motosikleti
Honda CBF 250
Ağrı olunca hastane acile gidip iğne ile güçlü bir ağrı kesici rica etmek. Adamı sarsıyor ama ağrıyı çekmekten iyidir

Serum ya da iğne ağrı kesici etkili olur ancak. Çok geçmiş olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başka bir sorundan ciddi ağrı çekiyordum bazen. Malum, hastanede seruma bağlıyken morfin verince anında gidiyor acı. Doktor, olur da evde ağrı krizi gelebilir diye hap şeklinde hidromorfin yazmıştı. Bir kere kullanmak durumunda kaldım. Ağız yoluyla alındığı için çalışmaya başlaması yarım saat falan sürüyor, ama sonrasında bayağı etkili. Narkotik olduğu için kolay kolay yazmıyorlar. Ama bu tip durumlar için var zaten bu ilaçlar...

Rowatinex , bitkisel bı ilaç yurt dışından geliyor , Google dan arastırabilir siniz , inanılmaz etkili ağrıyı kesiyor ve kanalları genişletip taşın düşmesini sağlıyor , çok çektim böbrek taşından , ülkemde çok bilinmez ama çok etkili tavsiye ederim geçmiş olsun , bu arada ilk hafta ikişer ikişer alıyorsun , yan etkisi sadece mide yanması , o da herkeste değil , bende olmadı mesela

Geçmiş olsun kardeşim.

Maden suyu deneyebilirsin.

Ortalik normalleşince,pamukkale karahayit termal kaplicalari tavsiye ederim.sularinida bol bol içeceksin,hatta bidonlara doldur evinde de tüket.

Bu şekilde agrilari geçen arkadaşim var.(10gun kalmiştik)

yürüyüş yapmak taş düşürmeyi kolaylaştırıyor.

dışarı çıkamıyorsanız, evin içinde dolaşın.

Motosikleti
D400
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Dediğiniz herşeyi denenedim, işe yaramıyor ne yazık ki.

2 günde bir gelen birkaç saatlik ağrı ve acı ile işkence cekip ağlama noktasına geliyorum. Dün iş yerinde denk geldi, lanet okudum tüm gün.

4 - 5 yıldır sadece kış ayları her 2 böbrek tarafımda da ince bir kasılma - sızlama oluyordu, doktora gittiğimde hiçbirşey cıkmadı, büyük ihtimal hassas o nedenle oluyor dediler. Ciddi birşey değildi.

Bu kış doğalgazlı eve gectiğimden herhalde, neredeyse hiç o kasılma ve sızlamalar olmadı. hatta gecen hafta fark ettim "ulan bu sene de agrısız gecti he" diye sevindim. Aksam 4 de bağırarak uyandım 3 saat boyunca yatakta sıcak su eşliğinde kıvrandım. Evren böyle billur geçti kısaca :cherry:

Corona dalgasına korksam da pazartesiye randevu aldım artık bakalım ne olacak.

Böbrek taşı mı ne bilmiyorum, apranax ile idare ediyorm simdilik ilac olarak.

1 kere motosiklet tepesinde iken sızlama başladı, direk eve geri döndüm şiddetlenceğini bildiğimden dolayı. Öyle lanet bir acı ki, motorda dengemi sağlayamadım yol boyunca.

Hocam çok geçmiş olsun, ben de böbrek taşından çok çektim. Ben de maden suyu, meyveli soda tükettiğimde ertesi gün ağrır. Haftada 5-10 tane tüketirsem ertesi hafta kıvrandırır. Ben 2 senedir sodayı bıraktım, ağrılarım kesildi. Bunun dışında limon sıkıp içmek taşın parçalanmasını kolaylaştırıyor. Lazerle falan ameliyat olmadım, her sabah yarım bardak limon suyu içerek ve sodayı bırakarak yendim. Bilginiz olsun.

faz

Kırkkilit otu çayı sabah akşam birer su bardağı, ayrıca Torbalı tarafında bir su var o da çok iyi geliyor özellikle röntgende görünmeyen küçük taş ve kumlara zaten iyi geliyorsa idrarda belli oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------

Maden suyu gibi fazla kalsiyum içeren şeyler den uzak dur

Böbrek taşı ise söyleyeceğim şey acile gidip buscopan,diloron ve serum. Yaşadıklarıma göre başka çaresi o anda yok. Bütün ağrıların azalıyor, böbrekte yanma hissi başlıyor ve bol su ile taşı rahat düşürüyorsun.
Ayrıca munayene olursan da buna neden olan şeyi bulup son verebilirsin. (Beslenme vs..)

aman hocam bira kaç para oldu önerilir mi bu :) o değil bira konusu her açıldığında yurtdışın da gördüğüm bira fiyatları aklıma geliyor. mesela efes pilsenin biraları bizim yurtdışın da türkiye'den daha ucuzdu hemde moldova gibi fakir bir ülkede..

Her ülkeye gelirine göre satıyorlar demek. Türkiye zengin, ucuza mı satacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar