Bobber yapmaya kalkışsam yardım eder misiniz?

Sizce mogli bu işi becerebilecek mi?

• Kullanılan toplam oy
    111
tarz biraz bobbera uzak olduğundan şaseyle bayağı uğraşmak gerekiyor bobber a çevirmek için. trike yapmana karşıyım sebebi ise o hacimdeki bir motor o sistemi kaldıramayabilir. Sanıyorum bana yakınsın istersen görüşelim yaptığımız çalışmayı sana göstereyim ve senin alete yakından bakalım. Benim üzerinde çalıştığım bobber ı sana gösteririm. Ben gebze de ikamet ediyorum.

Teşekkürler. Ama Gebze biraz uzak kalıyor bana (malum motoru da dağıttık :cherry: ) şu anda İstanbul'dayım. Ama kararımı verdim bugün trike yapacağım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 AM ----------

herkes bobber yapma peşinde, motorlar alçalacakmış. işi bilenler bir yardım etsede benim şu 125 cc mondi uag mi krosumsu yapsak ,yükseltsek .şaka değil ciddiyim yokmu yardım edecek arkadaş.????Boyun uzun motor küçük kaldı....!

Motoru yükseltme konusunda yardımcı olabilirim. Benimm motorum aldığımda şu ankinden yaklaşık 30 cm alçaktı şu anda binerken hafifi uzanmam gerekiyor. (boyum 1.75)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 AM ----------

Arkadaşlar merak ettğim herkeste bir bobber yapma aşkı başlamış. Bu bobber'ın faydası nedir, ne işe yarar? Daha mı hızlı gider, daha mı konforludur, daha mı kolay sürülür? Birisi bizi bu konuda aydınlatsa sevinirim...

Esasında benimkisi bobber yapma aşkı falan değil. En başından beri bu niyetle kullanıyordum motorumu. Hep bir gün işe yaramaz hale gelirse böyle kendi ellerimle otantik birşey yapacağım diyordum ve o günün bugün olduğunu düşünüyorum. Bobber olmasına gerek yok benim için önemli olan emeğimin olması bir nevi special olması. Tarzından, şeklinden, tipsizliğine kadar herşeyini ben belirleyeceğim. Hoş bir duygu yaratıcılık hissinin yaşanması... :bounce:

Ama genel olarak bobber ne hızlı gider ne rahattır ne de kolay sürülür. Tabi isteğe göre kolay sürülen bir şekilde de tasarlanabilir ama nihai amaç bu değildir. Bildiğim kadarıyla bobber dediğimiz tarz elde kalan atsan atılmaz satsan satılmaz motorları değerlendirmek için Amerika'lıların çıkardığı ve eski Alman motorlarına özenerek başladıkları bir akım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aboo bunlarda arka suspansıyon yok hoplatır adamı :D aklıma ılk gelenlerı soyleyım dikkate alma cok fazla benı ıncelemedım hıc crosu ama arka kuyrugu kesıp tam tersıne cevireceksın yukarı deıl yere dogru bakacak uclarına teker baglantı aparatlarını ekleyıp tekerı dırek şaseye baglıcan arka aşşa düşünce ön takı buyuk ölcüde eğimli hale gelecekdır zaten bide tekerler deişcek kalın ve kucuk olcak alemınyum jantla oluosa bu iş sana uygun fıyata ayarlarım :D:D var bende 16'' guzel jantlar benzın deposu ıllakı deişcek ama sadece şasenın arka kısmıyla oynanarak olur gıbı şase kısmı dedıgım gıbı cok dıkkate alma benı senın croosun şase şeklı nasıl onu bıle bılmıorum ::) aklıma gelenlerı yazıyım dedım

Yavaş yavaş birşeyler çıkıyor ortaya yada bir şeyler dağılıyor mu desek? :silent:

Bugün sabahın köründe (6'ya tekabül ediyor yaklaşık olarak) kalktım dayanamayıp ve oturup yanına düşündüm baya Kamuran'ın. Ne yapabilirim ne edebilirim diye. Sonra bir iki ayrıntı fark ettim ki çok işme geldi açıkcası. Hani Cross u nasıl o kadar alçaltacağım sorusu geliyor ya insanın aklına en başta işte bunun cevabının "çok kolay" olduğunu fark ettm. Belki de başka motorlarda bu kadar kolay olmayacaktır. Çünkü şasinin motora bağlandığı noktanın bir bağlantı aparatıyla sabitlendiğini ve onun da bir boruya sabitlendiğini gördüm. Eğer boruyu uzatır parçayı tekrar sabitlersem epey alçamış olur diye düşünüyorum. Şöyle bir resmini koyayım daha iyi anlayacaksınız beni.
g_r_nt_037.jpg

Bakın ön tekerin önünde duran bahsettiğim monte aparatı ve önde aşağı uzayan boruyu tarif etmeme gerk yok sanırım. :cherry:

Bu hale geldi Kamuran'ım... :pale: Korkuyorum bazen acaba topralayamayacak mıyım diye...

Epey uğraştım parçalayabilmek için ufaklığı...

g_r_nt_035.jpg

g_r_nt_034.jpg

Sonunda ciğerini de söktüm...

Ama sökebilmek için motoru ters çevirmem gerekti. Karbüratör'de sorun yaratacağını bile bile yapmak zorunda kaldım bu işlemi. Sanırım KArburatörüm de yağ doldu... :pale:

g_r_nt_036.jpg

Emin, Toplayabileceksin ?!

Bu klişeleşmiş repliğimizden sonra : ) Bu işlere ilgisi olan ama uzaktan yakından ne bilgisi ne becerisi ne imkanı olan biri olarak başlığı ilgiyle takip ettiğimi söylemek isterim.

soruyor ya insanlar ne işe yarar diye. İnsanın içindeki üretme, kendine özgü bir şeyler ortaya koyma hazzını yaşatacak olması bence en büyük yararı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
motor ve baglantı şeklı benım cg 125 le aynı bende gizli saklı saglam bi nakede çevirmeye calısıorum su aralar :DD:

Emin, Toplayabileceksin ?!

Bu klişeleşmiş repliğimizden sonra : ) Bu işlere ilgisi olan ama uzaktan yakından ne bilgisi ne becerisi ne imkanı olan biri olarak başlığı ilgiyle takip ettiğimi söylemek isterim.

soruyor ya insanlar ne işe yarar diye. İnsanın içindeki üretme, kendine özgü bir şeyler ortaya koyma hazzını yaşatacak olması bence en büyük yararı.

:cat::cat::cat:

Teşekkürler. Ama Gebze biraz uzak kalıyor bana (malum motoru da dağıttık :cherry: ) şu anda İstanbul'dayım. Ama kararımı verdim bugün trike yapacağım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 AM ----------

Motoru yükseltme konusunda yardımcı olabilirim. Benimm motorum aldığımda şu ankinden yaklaşık 30 cm alçaktı şu anda binerken hafifi uzanmam gerekiyor. (boyum 1.75)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 AM ----------

Esasında benimkisi bobber yapma aşkı falan değil. En başından beri bu niyetle kullanıyordum motorumu. Hep bir gün işe yaramaz hale gelirse böyle kendi ellerimle otantik birşey yapacağım diyordum ve o günün bugün olduğunu düşünüyorum. Bobber olmasına gerek yok benim için önemli olan emeğimin olması bir nevi special olması. Tarzından, şeklinden, tipsizliğine kadar herşeyini ben belirleyeceğim. Hoş bir duygu yaratıcılık hissinin yaşanması... :bounce:

Ama genel olarak bobber ne hızlı gider ne rahattır ne de kolay sürülür. Tabi isteğe göre kolay sürülen bir şekilde de tasarlanabilir ama nihai amaç bu değildir. Bildiğim kadarıyla bobber dediğimiz tarz elde kalan atsan atılmaz satsan satılmaz motorları değerlendirmek için Amerika'lıların çıkardığı ve eski Alman motorlarına özenerek başladıkları bir akım.

Verdiğiniz cevap yeterli oldu teşekkür ederim. İnşallah kendi emeğinizi harcayarak yapacağınız bobber ile hayallerinizdeki gibi yol yapmak nasip olur. :cat:

aynı ilde oturuyor olsak emin ol ki yardıma gelirdim...
Konuyu ilgiyle takip ediyorum kolay gelsin sana

aynı ilde oturuyor olsak emin ol ki yardıma gelirdim...
Konuyu ilgiyle takip ediyorum kolay gelsin sana

Sağolun yalnızca fikir olarak bile yardımcı olsanız hatta yardımcı olmasanız sadece destek olsanız bile yeterli, çünkü kime söylesem " Anlaşıldı sen motorsuz kalacaksın" diyorlar :cherry:

Bugün uğraşamadım fazla, işlerim vardı ama aklım bütün gün Kamuran'da. :D

Garajda yatar, bekler durur beni...

Biraz da bütçeyi rahatlattık mı daha bir hızla girişeceğim işe...

Son düzenleme:
devam devam aldırma sen oYLE şeyler diyenlere .Yarı yolu almışsın artık bircok kişi bu konuyu takipte ...!

bilmem işine yarar mı acaba ama birkaç fikrim var.arka ve ön tekere süpermoto lastiği alıp eve geliyoruz.eve gelince arka lastiği kaptığımız gibi lastikciye koşuyoruz daha kalınını alıyoruz.sonra arka maşayı sanayide lastiğe göre açtırabilmek için babamızdan anadol bile olsa yeter yeterki bir kamyonet bulalım diye yalvarmaya başlıyoruz oda bize kıyamayıp arkadaşını arayıp kamyoneti getirtiyor.motoru atıp doğruca sanayiye kırıyoruz direksiyonu.arka maşayı lastiğe göre genişletip hazır gelmişken arka tarafı alçaltıyoruz.sonrada lastiğe uygun arka çamurluk buluyoruz çıkma mıkma idare ediyoruz tabi.onuda takıyoruz bi güzelceeeee.şimdi gene çamurluğu aldığımız yerdeki diğer tükkanlarada uğrayıp 1 adet gene çıkma YBR,yada çin malı motor farı 1 adet de sis farı alıyoruz.sonra dönüp ustadan unuttuğumuz 1 adet sis farınıda alıyoruz.motora gelip onlarıda takıyoruz.bugünlük yeter bu kadar diyip eve gidiyoruz güzelce yatağa giriyoruz.aklımıza sürekli aynı şey takılıyor başka ne eksik?sonra buluyoruz.bulurkende uyuyakalıyoruz.sabah kahvaltının ardından doğruca yedek parçacıya gidip önce kartal gidon alıyoruz.tam çıkarken cüzdandaki son parayada gözümüze çarpan hız ve devir göstergesini alıyoruz.onlarıda bi güzel monte ediyoruz ama hala birşey eksik.ne o ne o neo neyo eyo heeyyoo bulduukk işte sele eksikk.onu da bi koşu tamamlıyoruz.oda şasiye uymuyor ama 30'ar cm'lik 2 adet lama demiriyle onuda hallediyoruz. ama sankü hala olmamış gibi değilmi?sanırım şimdi tek eksiğimiz ön çamurluk.onu da çıkma buluyoruz ki paramıza yazık olmasın.

artık ilerde maddiyata göre ayak pedleri, ön cam vs halledeceksin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:14 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:09 PM ----------

aahh az kalsın unutuyordum en önemlisi depo.onuda çıkma çin malı cruiser motorlardan alacaz.bu arada elimizdeki fazla malzemeyide değiştirebilirsek ustayı kandırıp 10 numara kar etmiş oluruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
moglı kanka arkayı kaldırmakta ustayım demişsin bi el atda bnım cg125 in arkayı kaldıralım :D:D nasıl yapabılırız amortısorlerımı uzatacaz

COQ

Motosiklet Eğitmeni
bilmem işine yarar mı acaba ama birkaç fikrim var.arka ve ön tekere süpermoto lastiği alıp eve geliyoruz.eve gelince arka lastiği kaptığımız gibi lastikciye koşuyoruz daha kalınını alıyoruz.sonra arka maşayı sanayide lastiğe göre açtırabilmek için babamızdan anadol bile olsa yeter yeterki bir kamyonet bulalım diye yalvarmaya başlıyoruz oda bize kıyamayıp arkadaşını arayıp kamyoneti getirtiyor.motoru atıp doğruca sanayiye kırıyoruz direksiyonu.arka maşayı lastiğe göre genişletip hazır gelmişken arka tarafı alçaltıyoruz.sonrada lastiğe uygun arka çamurluk buluyoruz çıkma mıkma idare ediyoruz tabi.onuda takıyoruz bi güzelceeeee.şimdi gene çamurluğu aldığımız yerdeki diğer tükkanlarada uğrayıp 1 adet gene çıkma YBR,yada çin malı motor farı 1 adet de sis farı alıyoruz.sonra dönüp ustadan unuttuğumuz 1 adet sis farınıda alıyoruz.motora gelip onlarıda takıyoruz.bugünlük yeter bu kadar diyip eve gidiyoruz güzelce yatağa giriyoruz.aklımıza sürekli aynı şey takılıyor başka ne eksik?sonra buluyoruz.bulurkende uyuyakalıyoruz.sabah kahvaltının ardından doğruca yedek parçacıya gidip önce kartal gidon alıyoruz.tam çıkarken cüzdandaki son parayada gözümüze çarpan hız ve devir göstergesini alıyoruz.onlarıda bi güzel monte ediyoruz ama hala birşey eksik.ne o ne o neo neyo eyo heeyyoo bulduukk işte sele eksikk.onu da bi koşu tamamlıyoruz.oda şasiye uymuyor ama 30'ar cm'lik 2 adet lama demiriyle onuda hallediyoruz. ama sankü hala olmamış gibi değilmi?sanırım şimdi tek eksiğimiz ön çamurluk.onu da çıkma buluyoruz ki paramıza yazık olmasın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:14 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:09 PM ----------

aahh az kalsın unutuyordum en önemlisi depo.onuda çıkma çin malı cruiser motorlardan alacaz.bu arada elimizdeki fazla malzemeyide değiştirebilirsek ustayı kandırıp 10 numara kar etmiş oluruz.

Bu kadar çıkma, nerden çıkıyor hocam?
:)
Bir fikrin var mı?:wiinkk:

Bu kadar çıkma, nerden çıkıyor hocam?
:)
Bir fikrin var mı?:wiinkk:

Boober yaparken bende değiş tokuş çok yaptım. oluyor yani coq abi. kalın lastiği aırken benim ince lastiği bıraktım mesela amortisörlerimi gidonumu gidon kelepçelerimi hep takas yoluyla aldım. depoyuda hurdalarına rasından çıkarttım. Boya ve beyaz yanağı arkadşların motorlarına custom eklemeler yapma karşılığında aldım. Arka çamurlğua para vericem sadece gerçi onuda alıp taktım. Arka salıncağa sabitledim. Ben o sebepten doalyı arkadaşa atla gel Gebe ye dedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ne güzel hobiler Bunlar,Keşke zamanım ve bilgim olsada bende böyle oğraşsam...Umarım istediğin gibi olur herşer.

devam devam aldırma sen oYLE şeyler diyenlere .Yarı yolu almışsın artık bircok kişi bu konuyu takipte ...!

Teşekkrler ceyhun zaten bu laflara kulak assaydım bu işe hiç başlamamam gerekiyordu. Zaten dönülmez noktayıu geçtim artık :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:38 PM ----------

usta bobber yapicaksan solye bise yap
http://www.youtube.com/watch?v=aePLWVL_-kM&feature=related
dehset duruor:mrgreen:

Benim bunu yapabilmem için 3 yıl para biriktirmem gerek. :cherry: Çok para harcamışlar buna beni aşar. Benimkisi çok daha ucuz yollu olacak.:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:40 PM ----------

moglı kanka arkayı kaldırmakta ustayım demişsin bi el atda bnım cg125 in arkayı kaldıralım :D:D nasıl yapabılırız amortısorlerımı uzatacaz

Amortisörü uzatmak tabi ki en basit ve kullanışlı yöntem gibi görünüyor ama pahalıya geliyor, motorun amortisör bağlantısı salıncaklı mı yoksa direk bağlantılı mı?:silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:42 PM ----------

kanka sendeki motor bende olsa keşke hemen supermoto ya cevirirdim

Ah 130 da patlayacak gibi olmasa az birşey de yol yapsa ben de çok isterim onu da 130 da patlayacak gibi oluyor motor sınırlarını bildiğimden girişmedim o işe. :bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:43 PM ----------

Tavsiyeler için çok teşekkürler, ama benim çalışmam biraz daha uzun sürecek gibi görünüyor çünkü bir anda o kadar para toparlayamam. Ama değiş tokuş çok mantıklı geldi.:cat:

Tekrar teşekkürler.

Ama öncelikle şasiyi tamamlamam gerekiyor. Biraz işi var ama vaktim yok. Aklıma da takılıyor hiçbir şeye aklımı veremiyorum o da kötü bir an önce bitirip kafayı boşaltmam gerek Boğaz turlarında.... :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar