- Konu Yazar
tarz biraz bobbera uzak olduğundan şaseyle bayağı uğraşmak gerekiyor bobber a çevirmek için. trike yapmana karşıyım sebebi ise o hacimdeki bir motor o sistemi kaldıramayabilir. Sanıyorum bana yakınsın istersen görüşelim yaptığımız çalışmayı sana göstereyim ve senin alete yakından bakalım. Benim üzerinde çalıştığım bobber ı sana gösteririm. Ben gebze de ikamet ediyorum.
Teşekkürler. Ama Gebze biraz uzak kalıyor bana (malum motoru da dağıttık :cherry: ) şu anda İstanbul'dayım. Ama kararımı verdim bugün trike yapacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 AM ----------
herkes bobber yapma peşinde, motorlar alçalacakmış. işi bilenler bir yardım etsede benim şu 125 cc mondi uag mi krosumsu yapsak ,yükseltsek .şaka değil ciddiyim yokmu yardım edecek arkadaş.????Boyun uzun motor küçük kaldı....!
Motoru yükseltme konusunda yardımcı olabilirim. Benimm motorum aldığımda şu ankinden yaklaşık 30 cm alçaktı şu anda binerken hafifi uzanmam gerekiyor. (boyum 1.75)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 AM ----------
Arkadaşlar merak ettğim herkeste bir bobber yapma aşkı başlamış. Bu bobber'ın faydası nedir, ne işe yarar? Daha mı hızlı gider, daha mı konforludur, daha mı kolay sürülür? Birisi bizi bu konuda aydınlatsa sevinirim...
Esasında benimkisi bobber yapma aşkı falan değil. En başından beri bu niyetle kullanıyordum motorumu. Hep bir gün işe yaramaz hale gelirse böyle kendi ellerimle otantik birşey yapacağım diyordum ve o günün bugün olduğunu düşünüyorum. Bobber olmasına gerek yok benim için önemli olan emeğimin olması bir nevi special olması. Tarzından, şeklinden, tipsizliğine kadar herşeyini ben belirleyeceğim. Hoş bir duygu yaratıcılık hissinin yaşanması... :bounce:
Ama genel olarak bobber ne hızlı gider ne rahattır ne de kolay sürülür. Tabi isteğe göre kolay sürülen bir şekilde de tasarlanabilir ama nihai amaç bu değildir. Bildiğim kadarıyla bobber dediğimiz tarz elde kalan atsan atılmaz satsan satılmaz motorları değerlendirmek için Amerika'lıların çıkardığı ve eski Alman motorlarına özenerek başladıkları bir akım.