Yav...
Tek teker tuşu var basınca makine tekere geliyor, kendi kendine tekerde gidiyor diye bir şey yok zaten... Belli seviyeye kadar müsaade ediyor, makinenin gücü yettiğince götürüyor o seviyede gazı veriyorsun tabi o seviyede tutmak için. Wheelie Control yazınca zibil gibi video çıkıyor zaten.Çoğu üst seviye SS' te var sistem. Bahsettiğin gibi IMU+ABS ile yönlendiriyor. Bazılarında tekere gelince indiriyor, sadece o sistem var. Aprilia' nın resmi bir tasvir videosu var bizim farkımız var diye anlatıyor geliştirip çeşitlendirmişler biraz. Adamlar teker seviyesini geçtim, makineye ayarı veriyoruz ön teker yavaş ve kontrollü iniyor diyor, yapmışlar mübarekler...
Evet, Aprilia indiriyor, sabit tutmuyor. Sabit tutan var mı örnek verebileceğiniz?
Okuduğum ve izlediğim tüm sistemlerde, ön teker belli bir yüksekliği geçtiğinde gazı kesip indiriyor aşağıya. Seviyeyi yerinde tutan biraz sistem bulamadım hiç.
Rastgele youtube videolarında zaten n'olduğu belli değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:58 ----------
ama tek kötü tarafı var ve almadan öncede çok duymuştum bütün bmw motorlarda varolan alt motorun çalışması çok kötü takır tukur heryerinden ses geliyo çalışma prensibi böyleymiş bmw'lerin, kendi kendine anlık sübap piston ayarımı yapıyo napıyo bilmiyorum bilende yok zaten ya da ben rastlamadım herkez bişey söylüyo, bilmeyen birisi yoldan geri döner bu motor bozuk diye
2010 modellerin bazılarında prematüre eksantrik mili aşınması oluyormuş. BMW bayağı bi motosikletin eksantrik milini değiştirmiş. Bir kısım 2012 modelleri de gevşek biyel kolu için geri çağırmış.
Genel olarak eksantrik zincir gerginliğini ayarlayan zamazingo (cam chain tensioner) hemen hemen tüm modellerde sorunmuş. Google da "s1000rr cam chain tensioner" aratın, yüzlerce problem ve çözüm çıkıyor. Ciddi ses yapıyor.
Normalde tipik 4 silindir motorda o kadar abuk subuk ses olmaması lazım. "anlık sübap piston" ayarından kastınız tam olarak ne bilmiyorum, ama aklıma gelen en yakın mekanizma "variable valve timing", ve S1000RR da öyle bir özellik yok. Bence çok geç olmadan baktırın.