BMW RT80 YARDIM LÜTFEN

Merhaba arkadaşlar öncelikle foruma yeni üye oldum bir kusurum olursa şimdiden sizlerden özür dilerim.
arkadaşlar elimde BMW RT80 var fakat motor uzun süredir yatıyordu şuanda motorun ne durumda olduğuyla
ilgili hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaş , hele bi motorun başına git .Marşa bas , almazsa benzinine aküsüne bujisini vs bak , şu durumda kim nasıl yardım etsin sana 😊

haklısınız fakat hepsini denedim elcik dönmüyor bile uzunca bir süre dışarıda kalmış en son yağmurlardan fazlasıyla nasibini almış kısacası her yolu denememe rağmen çalıştıramadım :)

Bırak dışarıyı,toprağa gömülü olsa çalışır.
Gaz tellerini çıkar temizle yağla,bujileri sök kablo ve pipoların kuru sağlam olduğundan emin ol.
Karbüratör manifoldlarına bak yırtık çatlak olmasın.karbüratörlerdeki benzini boşalt,su olabilir.
Akün sağlam,benzinin yeni olsun.

O telleri gaz kolundan sokup elle ceksen yine gaz verirsin karbüratörde sorun yoksa. Yani oyle acikta kalinca paslanmasi vs hikaye bmw de. Ama deneyimsiz bilgisizsen kurcalama bilen birilerini bul cevrende usta vs.

Öncelikle acele etme. Buji(leri)yi kontrol et. Hazır sökmüşken bir kaç damla motor yağı sal içeri. Motor yağını değiştir.Benzin deposunu boşalt (alttaki hortumdan) yeni taze benzin koy. Krankı döndürmeye çalış. Bir zorlanma var mı, rahat dönüyor mu kontrol et. Karbüratörünü temizle. Hortumları kontrol et, hasarlı olanları değiştir. Yani kısaca motoru ilk marşta kucağına almanı engelleyecek her şeyi yap. En son elcik filan hallolur. Çalışırsa gazlamadan önce zincir, fren kontrollerini yap ilk fırsatta hidrolik değiştir (hidrolikse tabi :D).

Çalıştırsan bile çok sağlıklı olmayacaktır. Motoru düzeltip kullanmak mı istiyorsun ? Böyle bir düşüncen varsa her türlü bi usta bulup sıvıları değiştirmen, aküyü doldurman.. bi bakım yaptırman gerek.

Hiç uğraşma bi çekiciyle ustaya gönder :)

yaklaşık 1 senedir yatıyordu motosiklet 1 ay önce kadarda dışarıya almışlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

Bırak dışarıyı,toprağa gömülü olsa çalışır.
Gaz tellerini çıkar temizle yağla,bujileri sök kablo ve pipoların kuru sağlam olduğundan emin ol.
Karbüratör manifoldlarına bak yırtık çatlak olmasın.karbüratörlerdeki benzini boşalt,su olabilir.
Akün sağlam,benzinin yeni olsun.

öncelikle cevabın için teşekkür ederim fakat bu yazdıkların hakkında hiç bir bilgim yok benim aslında merak ettiğim tek şey bu motosiklet dediğim gibi uzun süredir çalışmadı daha önce motoru sıfırlanmış ruhsatta 900 km yazıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

O telleri gaz kolundan sokup elle ceksen yine gaz verirsin karbüratörde sorun yoksa. Yani oyle acikta kalinca paslanmasi vs hikaye bmw de. Ama deneyimsiz bilgisizsen kurcalama bilen birilerini bul cevrende usta vs.

evet maalesefki deneyimsizim aklıma direk sizlere yazmak geldi

motosiklet dediğim gibi uzun süredir çalışmadı daha önce motoru sıfırlanmış ruhsatta 900 km yazıyor

Ruhsatın neresinde 900 km yazıyor? Motoru satın mı aldınız ne yaptınız? R80'in ölüsü olsa çalışır. Önemli olan şasi, boya, yürüyen, kozmetik vs de dahil olmak üzere motora yapacağınız masrafa değer mi. Bunun kararını verin, sonra doğru adam gibi bir ustaya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar