BMW R25/2 Hakkında Tamir Yardımı

Merhabalar,

2 senedir kullandığım bir bmw r25/2 motorsikletim var.
bu kış sürekli yattı ve şu anda tekrar çalıştırmak istiyorum.
daha önce arıza çıkardığında, çözemediğim zamanlarda sürekli ustaya götürdüm ama şu anda bütün sıkıntıları kendim gidermek istiyorum.
akü ve buji değişiminden sonra çalıştırmak için kickstart a basmaya çalıştığımda fena halde sertleşmiş olduğunu gördüm.
debriyaja basıp kickstart a bastığımda yumuşak bir şekilde aşağıya kadar iniyor.
ama debriyajsız, ben iki ayağımla üstüne çıktığımda yavaş yavaş bir şekilde iniyor.
çokta fazla zorlayıp dişlilere zarar vermek istemediğimden 5-6 kere denedim.
kısacası çalıştırmak imkansız.
motorun içinde kalan bir bölümde paslanma olmaz diye düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim.
ne yapmam gerektiği hakkında bir fikriniz varmı ?
Ayrıca İstanbulda Beyoğlu civarında oturan ve klasik bmwlerden anlayan arkadaşlar varsa daha fazla yardımlarını bekliyorum, benim evim galata kulesi yanında.
şimdiden teşekkürler.

Debriyaja bastığında start kolu krankı çevirmiyor. Bu nedenle rahatça dönüyor. Bujiyi sökerek kikstarta bas. Debriyaja basma sadece vites her zamaki gibi boşta olsun. Eğer buji takılı değilken kikstart normal çalışırsa o zaman şunu düşünmen gerkecek demekki sübaplar açılıp kapanmıyor. Motorun içindeki basınç çıkacak yer bulamıyor.
Bunun nedenleri neler olabilir dersen; egzantrik zinciri kopmuş olabilir.
Bu durumda motoru ustaya götürmen gerekir çünkü zinciri değiştirsen bile sente ayarını tekrar yapman zor olacaktır.

çevizlibağda simit sarayını soluna al (simit sarayının olduğu siteden) dik aşşagıya in dogru devam et sağda en son dükkan özant rektefiye var okan ustayı sor.zaten kendisi klasik motosiklet tamir bakımı yapıyor

Debriyaja bastığında start kolu krankı çevirmiyor. Bu nedenle rahatça dönüyor. Bujiyi sökerek kikstarta bas. Debriyaja basma sadece vites her zamaki gibi boşta olsun. Eğer buji takılı değilken kikstart normal çalışırsa o zaman şunu düşünmen gerkecek demekki sübaplar açılıp kapanmıyor. Motorun içindeki basınç çıkacak yer bulamıyor.
Bunun nedenleri neler olabilir dersen; egzantrik zinciri kopmuş olabilir.
Bu durumda motoru ustaya götürmen gerekir çünkü zinciri değiştirsen bile sente ayarını tekrar yapman zor olacaktır.

selamlar,
öncelikle cevap için teşekkürler.
buji yi söküp kickstarta basmama rağmen aynı sıkışıklık devam ediyor.
işin kötü yanı bir garajım yok ve motor üzerinde büyük çaplı sök-tak işlemleri yapamıyorum.
bir ustaya gitmem şart olucak gibi geliyor ama klasik bmw ciler bilir, klasikçi ustalar herzaman geçirme peşinde oluyor.
başka çözüm önerisi veya istanbulda bakımımı ucuza (en azından indirimli : ) ) hallettirebileceğim bir usta var mı?

çevizlibağda simit sarayını soluna al (simit sarayının olduğu siteden) dik aşşagıya in dogru devam et sağda en son dükkan özant rektefiye var okan ustayı sor.zaten kendisi klasik motosiklet tamir bakımı yapıyor

mesela bu usta tanıdıkmıdır yoksa illaki birton parayı gözden çıkarmak zorundamıyım : )

Arkadaşım bide motorun bujisini sök vitese tak sehpadayken tekeri dönder eğer eğer piston aşağı yukarı hareket ediyorsa bu durumda marş sistemi arızası vardır buji takıp vurdurup çalıştırabilirsin.

selamlar,
öncelikle cevap için teşekkürler.
buji yi söküp kickstarta basmama rağmen aynı sıkışıklık devam ediyor.
işin kötü yanı bir garajım yok ve motor üzerinde büyük çaplı sök-tak işlemleri yapamıyorum.
bir ustaya gitmem şart olucak gibi geliyor ama klasik bmw ciler bilir, klasikçi ustalar herzaman geçirme peşinde oluyor.
başka çözüm önerisi veya istanbulda bakımımı ucuza (en azından indirimli : ) ) hallettirebileceğim bir usta var mı?

mesela bu usta tanıdıkmıdır yoksa illaki birton parayı gözden çıkarmak zorundamıyım : )

motosikletimin bakımını kendisine yaptırıyorum. fiyat konusunda bir şey diyemem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar