bmw r100 gs motosiklet debriyaj sesi

selam motosikletim çalışırken bilhassa ısındıktan sonra debriyaj bölümünden bir takırtı sesi geliyor debriyajı çektiğim zaman bu ses kesiliyor
debriyaj sistemi komple sıfır taktım şanzuman bilyalarını hepsini sfır taktım yinede ses var bu sesi kesemedim bu konuda bilgi ve tecrubesi olan arkadaşların bu konuda beni bilgilendirmesini önemle rica ederim saygılarımla.
not:arkadaşlar bir de bmw r100 serisi karbürtöre ihtiyacım var almak istiyorum elinde olan varsa lütfen cevap yazsınlar

merhaba aynı sorun bendede var bende cevabını merak ediyorum. Birazcık araştırdım, anladığım kadarıyla debriyajın göbeğinde bir rulman var (bilya). Debriyajı çektiğimizde bu rulman vasıtasıyla debriyaj ayrılır. Sanırım bu rulmanın yapısı bozulduğunda belirli bir ses yapıyor, debriyajı basınca ses kesiliyor. Otomobillerde de aynı sistem var. Çok ciddi bir sorun değilmiş. Bende yakında değiştirmeyi düşünüyorum.
Sorunu çözerseniz haberdar olmak isterim.

BMW lerin şanzıman sorunları artık klasikleşmiştir. Boxerlarda kuru kavramalı şanzıman kullanılmakta bo da aşınma sorunların yol açmaktadır. Ancak ıslak şanzımanlı diğer motosikletlerdeki yağ kalitesinin bozulmasıyla debriyajın kaydırmaya başlaması problemi olmamaktadır. Şahsen kuru kavramalı şanzıman sert ve sesli olmasına rağmen daha güveni geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar