BMW R nine T

Merhaba arkadaşlar,

BMW 90. yılını kutlamak için R nine T adında yeni bir model duyurmuş. Çok tatlı bir retro tasarımı var cafe racer tarzı, çok hoşuma gitti. Hava/yağ soğutmalı 1170cc 110 beygir gücünde 119Nm torka sahip 2 silindir boxer motoru var, egzozlar Akrapovic, frenler Brembo, yine her şey birbirinden güzel :) Motorun egzoz, kuyruk gibi bazı parçaları için de farklı seçenekler var, bu şekilde kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz.

Ama tabi yeni model bir BMW fiyat nedeniyle uzak bir hayal olur ancak benim için :)

Buyrunuz;

awq9.jpg

iwcv.jpg

ks9r.jpg

1qzz.jpg

uy9u.jpg

j4ew.jpg

98j3.jpg

zgxt.jpg

etf1.jpg

2g8z.jpg

lahb.jpg

Hani 'ustanın iyisi artırırmış' diye bir söz varya, bundaki olayda aynı öyle olmuş gibi. Büyük bir motosikletin parçalarını sökmüşler,daha sonra toplama aşamasında bazı parçalarını unutmuşlar. Gövde ve boxer motor çok büyük olduğundan sanki birşeyler eksik kalmış gibi.
Yine de BMW BMW'dir. Ona herşey yakışır.

İzmir İl Temsilcisi
Kişisel zevk meselesi herkese saygı duyuyorum.

Fakat ben hiç begendım teknik verileri dışında görüntü çok kötü.

Naked dedinmi z1000 tek geçerim.. :cat:

Çok güzel :(

Griso 1200 tarzında olmuş. Şu iki motorun da karşısına geçip saatlerce çekirdek çitleyebilirim.

MOTO%20GUZZI%20GRISO%208V%20SE%2009.jpg

Boksör motora tek taraflı egzoz yakışmamış üst üste koyacaklarına kawa gibi çift taraflı yapabilirlerdi :)

blitz motosiklet denemiş bile;
http://www.youtube.com/watch?v=IlS3NmEXrpM

Motorcu karizması yada kimliği denen bir olay varsa bu aletlerin üstünde mümkündür ::139::

Paranın gözü kör olsun :salut:
İlerde alan olursa sevabına biraz gezdirin arkanızda :(

Bok gibi. Model. Zaten. Bmw. Beş para. Yapmaz.

Onun yerine z750. Z1000. Ağzına. Et yani

Kapitalizmin gözü kör olsun, yılardır böylesine bi istek uyandıran motosiklet üretilmemişti, hayalimiz yoktu, rahattık :mrgreen::mrgreen:

Vijj vijjj dolaşmaya benzemez bu, Temmuzun ortasında gök gürültüsü yaklaşıyor diye mucize sanıp sana tapanlar olur :cherry:

Tasarımcı olmak, ilk ders : Hiç ihtiyacı olmayan birinde bile alma ihtiyacı uyandır, ulaşmak için yaşasın = BMW R nine T :mrgreen:

Oysa ki ihtiyacım, Honda Today :mrgreen: İştah kabardı şimdi, bittiğimiz andır :cherry:

farı daha agresif z750 gibi yapsalar bir de egzoz biraz kötü durmuş geliştirilmeli bence

Herkes Kawa Z serisi tarzında çıplak motor beğenmek zorunda değil. Bu motor da, bu kesime hitap ediyor.

Z serisi?

Arkadaşlar bir noktaya değinmek istedim, birkaç arkadaşımız Kawasaki Z serisini örnek verip "daha güzel" veya "onun gibi yapsalardı" gibisinden yorumlarda bulunmuş. Bu ikisi birbirinden tamamen ayrı tarzı olan ve farklı zevklere hitap eden modeller.

Tabi ki herkesin fikirlerine saygım var ama kusura bakmayın çok saçma geliyor bu karşılaştırma bana. Şu motorlara bakar mısınız? BMW eski bir tarzın (cafe racer) klasik hatlar korunarak modern yorumlanması, retro bir tasarım. Kawasaki ise tamamen yeni, dinamik ve agresif hatlara sahip, modern, çok farklı mantıkta bir motosiklet.

j4dt.jpg

m2zt.jpg

Yani bu ikisini karşılaştırıp "bu motor neden onun gibi değil" veya "Kawasaki daha güzel" demek;

"Challenger modelini Dodge neden Lamborghini Gallardo gibi yapmamış?"...

c4u3.jpg

es8d.jpg

...veya aşağıdakiler için "Bu soldaki oteli yapan arkadaş neden sağdaki otel gibi yapmamış?" diye sormak gibi bir şey.

8ebw.jpg
brcy.jpg

Demek istediğim, iki tarzın alıcısı da farklı.

Son düzenleme:
z1000 in kawa'daki karşılığı s1000r, bu motor w800'ün pahalı daha büyük hacimli bir rakibi.

Postmodern oluşundan dolayı klasik retrocular ve yenilikçi transformers tipiseverler için değil. Arada kalanlar için.
Benim görüşüm cesur bir tasarım fakat motoru yatay ikiye bölelim, ön ve arka arasında sanki yarım, eksik bişiler var gibi. :)

Konu başlığı varmış :) bende bu gün R90 test sürüşüne katıldım,yarım saatlik bir süre veriliyor.Çok keyif aldım,gerçekten çok başarılı bir motor olmuş.Gayet kıvrak,güçlü,stabil bir motor,ses şahane.Boxer , çift silindir. .Üzerinde standart akrapovıc egsozu vardı,brembo frenler fln filan.

çok iyi not verdim :)

fiyatı 85 bin tl anatar teslim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar