Okan hocam selamlar,
Kapalı alan eğitimlerinde öğrencimize istasyonu tanıtıp, önce biz demo yapıyoruz malumunuz üzere. R1250 GSA ile bu demo' ları kolaylıkla yapabiliyorum. Artık bu makinayı altımda top gibi oynatabiliyorum tabiri caiz ise.
Fakat kafamda RT 1250 hatta 1600GTL Excl. var. Bu makinalarda 1250GSA gibi rahat edebilir miyim sizce? Sürüş dinamiklerini bilmiyorum bu motorların, kullanmak nasip olmadı.
Her sene 6K civarında yurt dışı seyahatim var. Bu sene nasipse Romanya Trasfagaraşan-Transalpina-Sırbistan- Yunanistan-Bulgaristan rotasını planladık. Bu rotalarda 1600GTL hem benim hem de artçım eşimin konforu üst seviyede olacaktır. Hatta eşim fuarda 1600GTL' e oturunca çok beğendi. Tek sıkıntım eğitimlerde beni zorlar mı? Çalışınca mutlaka oluyor fakat maceraya girme mi dersiniz? Fikrinizi alabilirsem sevinirim.
Merhabalar
RT1250 ile GSA dinamikleri arasinda neredeyse hic fark yok diyebilirim. Kesinlikle yabancilik cekmezsiniz, tur icin de gayet keyiflidir.
GTL e geldigimizde durum biraz farkli. Aks arasi daha uzun , bu yüzden kapali alan manevralarinda kullanabilmek icin önce sizin bolca antrenman yapmaniz gerekli . 3 lü kombinasyon demosu (gaz , arka fren , kavramada debriyaj) yapiyorsaniz GTL de bunu minimal seviyede tutmalisiniz. Debriyaji bu manevrayi hic sevmiyor ve kolay isiniyor.
Ama
Ögrenci üzerindeki psikolojik etkisi gercekten cok pozitif. GTL ile yaptiginiz hicbir manevra icin ögrencinin "Ama hocam sizin motor yapabiliyor benimki agir , hantal, güclü vb" gibi bahanelerin arkasina saklanma sansi kalmiyor.
Artci koltugunun yüksek olmasi bence avantaj , K1200GT de (Helga) koltuk neredeyse ayni seviyede oldugu icin turlarda esimin önünde duvar gibi görüsünü kapatiyormusum . Bana durmadan "sat sunu artci koltugu yüksek baska birsey al " diyip duruyor . (Helgayi kiskaniyor da olabilir bilemiyorum).
Sevgilerimle