Bmw K1200lt mi Bmw r1200rt mi tavsiye edersiniz?

Motosikleti
Honda 2007 FES 250 Foresight / 2014 Honda Nc 750s / 2017 Yamaha Tracer 700 / 2025 Honda Forza 250
Var tabi ama sonrasında ki bakıma daha fazlasını harcamak da var.

Ucuz yorgun ihtiyar almaktansa , pahalı bakımlı bi genci almak daha ucuza gelebilir.

Mantık olarak söylediğiniz doğru size katılıyorum ama çoğu zaman benim motorum bakımlı diğerlerine benzemez tarzında konuşanların makinalarının bakımsız yaşlılarla arasında pekte fark olmadığını gözlemledim.
Satıcı kişiyi iyi analiz etmek lazım. Zira dış görünüşü iyi ama kondisyon olarak yorulmuş çok makina var piyasada.

Motosikleti
Honda 2007 FES 250 Foresight / 2014 Honda Nc 750s / 2017 Yamaha Tracer 700 / 2025 Honda Forza 250
Bmw den abs sensör arızaları ve yüksek bakım giderlerinden dolayı vazgeçtim.
2020 şubat da 2014 model nc750s alarak oluma devam ediyorum.

R Serisinin farkını millet hala anlamadı

K ve diğerleri sulu motorlardır.
R lar ise sulu değildir. (R1250 ler sulu olsa bile aynı zamanda hava soğutmalıdırlar ve su devresi arıza yapsa bile sizi servise kadar kilometrelerce götürebilirler) İşte bu fark R serisini dünya turu yapılacak motorlarda tercih statüsüne sokar.

K serisi epeydir var ama en çok dünya turu atılan Touring serisi bu yüzden R serisidir
Ayrıca R larda boxer ve yanlara doğru çıkıntılı dizayn sayesinde motor ağırlık merkezi oldukça yere yakındır ve bu yüzden daha dengeli sürüşe sahiptir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Hortlatalim o zaman , Boxer tip motor ile sirali sanziman motor arasinda evet farklar var ama neden diger markalarda bu yonde evrilmedi mesela veya benzer teknolojiden ziyade cogunluk sirali sanziman gitti ? Okudugum kadariyla boxer motorun bakim onarimi ve maliyeti daha yuksek galiba

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lt demeyelim ama K 1200 Gt konusunda Okan Sinan Ocan'ın hayvani tecrübesi var. Şu an bahsettiğiniz motorların 2. eli üç otuz paraya satılıyor. Zaman zaman ben de turlar için K 1200 Gt mi R 1200 Rt mi Fjr 1300 mü ilanlara bakıp hayal kuruyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
50 bin ve 1200 lük motorlar...
Aynı satırda bile sırıtıyor artık...

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
@tommygun tam olarak o uclu arasindayim ve kafayi siyirmaya dogru gidiyorum yillar yakin birbirine fiyatlar yakin birbirine napcami bilmiyorum

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hortlatalim o zaman , Boxer tip motor ile sirali sanziman motor arasinda evet farklar var ama neden diger markalarda bu yonde evrilmedi mesela veya benzer teknolojiden ziyade cogunluk sirali sanziman gitti ? Okudugum kadariyla boxer motorun bakim onarimi ve maliyeti daha yuksek galiba
Boxer motor daha düşük ağırlık merkezi demek, birebir aynı şaseye sıralı ve boxer motor yerleştirdiğimizi düşünürsek boxer motorlu versiyon virajda daha stabil demek. Devrilme eğiliminin azalması demek.
Aynı zamanda yerçekimine daha az ters kuvvet uygulayarak yatay çalışma demek. Silindirler dışarı doğru konumlandığı için hava soğutmalı modellerde daha az ısınma demek.
Güncel sulu gs'ler hala yarı hava soğutmalı gibi çalışıyor aslında ama R18 R12 RnineT gibi modeller için avantaj.
Silindirler yana açıldığından üst kapaklara erişim kolaydır. Dolayısıyla aslında bakımı bazı durumlarda daha kolay denilebilir.
Ayrıca kendi motorum için konuşayım (2021 1250 GSA) Debriyaj değişiminin öndeki bir kapağı çıkarıp hemen yapılabildiğini söylüyorlar. Kendim bu işlemi ne yaptım ne de yaptırdım. O yüzden bilmiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bazı Rt ilanlarında elcik üzerinde tenis raketi gibi kaplamalar gördüm, bu da bende "acaba motor titriyor mu?" sorusunun cevabını düşündürdü. Uzun yol için aldığımız bir motor titriyorsa bence biraz sıkıntılı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bazı Rt ilanlarında elcik üzerinde tenis raketi gibi kaplamalar gördüm, bu da bende "acaba motor titriyor mu?" sorusunun cevabını düşündürdü. Uzun yol için aldığımız bir motor titriyorsa bence biraz sıkıntılı.
O kaplamayı elcik aşınmasın diye yapıyorlar. 1250RT'yi 1700km kullandım. Malumunuz Gs sahibiyim, GS'tense RT'yi tavsiye ederim. Ancak TR'de piyasası yok namussuzun. He bir triumph değil tabii ki titreşimsizlik konusunda mesela. Ama yüksek devir kullanıyorsanız büyük hacimde her motor üst devirlerde bir miktar titreyecektir.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
@tommygun tam olarak o uclu arasindayim ve kafayi siyirmaya dogru gidiyorum yillar yakin birbirine fiyatlar yakin birbirine napcami bilmiyorum
Bu üclü icerisinde K1200GT en sportif ve üretildigi yillara göre en teknolojik motor . Traction Control , ESA , isitmali elcik, isitmali ön arka koltuk, integral ABS ,Cruise Control vb hersey mevcut (TC 2007 -2008 modellerinde cikar). FJR1300 ün ayni teknolojiye yaklasmasi ancak 2014 modellerinden sonra oldu ama o da harika bir motordur. RT bu siniftaki en konforlu ama bi o kadar az sportif bir motordur. Azami hizi bu ikisine göre oldukca düsük ve yüksek hizdaki stabilitesi diger ikisi kadar iyi degidir. Ancak RT nin sehir ici kullanimi ve dar viraj performansi oldukca iyidir ve binicisine yardimci olur. Diger ikisinin sehir icerisinde ve dar virajli yollarda hakkini verebilmek icin tecrübe sarttir.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Bu üclü icerisinde K1200GT en sportif ve üretildigi yillara göre en teknolojik motor . Traction Control , ESA , isitmali elcik, isitmali ön arka koltuk, integral ABS ,Cruise Control vb hersey mevcut (TC 2007 -2008 modellerinde cikar). FJR1300 ün ayni teknolojiye yaklasmasi ancak 2014 modellerinden sonra oldu ama o da harika bir motordur. RT bu siniftaki en konforlu ama bi o kadar az sportif bir motordur. Azami hizi bu ikisine göre oldukca düsük ve yüksek hizdaki stabilitesi diger ikisi kadar iyi degidir. Ancak RT nin sehir ici kullanimi ve dar viraj performansi oldukca iyidir ve binicisine yardimci olur. Diger ikisinin sehir icerisinde ve dar virajli yollarda hakkini verebilmek icin tecrübe sarttir.
Okan hocam selamlar,

Kapalı alan eğitimlerinde öğrencimize istasyonu tanıtıp, önce biz demo yapıyoruz malumunuz üzere. R1250 GSA ile bu demo' ları kolaylıkla yapabiliyorum. Artık bu makinayı altımda top gibi oynatabiliyorum tabiri caiz ise.

Fakat kafamda RT 1250 hatta 1600GTL Excl. var. Bu makinalarda 1250GSA gibi rahat edebilir miyim sizce? Sürüş dinamiklerini bilmiyorum bu motorların, kullanmak nasip olmadı.

Her sene 6K civarında yurt dışı seyahatim var. Bu sene nasipse Romanya Trasfagaraşan-Transalpina-Sırbistan- Yunanistan-Bulgaristan rotasını planladık. Bu rotalarda 1600GTL hem benim hem de artçım eşimin konforu üst seviyede olacaktır. Hatta eşim fuarda 1600GTL' e oturunca çok beğendi. Tek sıkıntım eğitimlerde beni zorlar mı? Çalışınca mutlaka oluyor fakat maceraya girme mi dersiniz? Fikrinizi alabilirsem sevinirim.

Motosikleti
1190 ADV
Lt demeyelim ama K 1200 Gt konusunda Okan Sinan Ocan'ın hayvani tecrübesi var. Şu an bahsettiğiniz motorların 2. eli üç otuz paraya satılıyor. Zaman zaman ben de turlar için K 1200 Gt mi R 1200 Rt mi Fjr 1300 mü ilanlara bakıp hayal kuruyorum.

K1200GT baktığın motorlar arasında en iyisi (bence) fakat son kasanın ilk çıkan modellerinde bazı eksikleri var. O yüzden 2006-2007 modellerini tavsiye etmem. 2007'nin son çıkanlarında (çekiş kontrol eklenmiş olanlar) sorun yok sanırım. Hatta imkan varsa tamamen sorunsuz hale getirilmiş K1300GT tavsiye ederim. Ama hepsinde BMW şanzımanı ve şaft biraz gıcık edebilir. Servo destekli frenlere de alışmak lazım.

Motosikleti
K 1600 GTL
Okan hocam selamlar,

Kapalı alan eğitimlerinde öğrencimize istasyonu tanıtıp, önce biz demo yapıyoruz malumunuz üzere. R1250 GSA ile bu demo' ları kolaylıkla yapabiliyorum. Artık bu makinayı altımda top gibi oynatabiliyorum tabiri caiz ise.

Fakat kafamda RT 1250 hatta 1600GTL Excl. var. Bu makinalarda 1250GSA gibi rahat edebilir miyim sizce? Sürüş dinamiklerini bilmiyorum bu motorların, kullanmak nasip olmadı.

Her sene 6K civarında yurt dışı seyahatim var. Bu sene nasipse Romanya Trasfagaraşan-Transalpina-Sırbistan- Yunanistan-Bulgaristan rotasını planladık. Bu rotalarda 1600GTL hem benim hem de artçım eşimin konforu üst seviyede olacaktır. Hatta eşim fuarda 1600GTL' e oturunca çok beğendi. Tek sıkıntım eğitimlerde beni zorlar mı? Çalışınca mutlaka oluyor fakat maceraya girme mi dersiniz? Fikrinizi alabilirsem sevinirim.
Merhaba Okan hocaya sormuşsun ama bir kullanıcı olarak düşüncemi söyleyeyim istedim. GTL GSA ya göre daha ağır haliyle yönlendirme çok düşük hızlarda GSA kadar pratik olmayabilir ama 20 30 km hıza çıkıldığında şaşırtıcı derece rahat hareket edilebiliyor aynı bisiklet gibi kullanabilirsiniz gerçekten çok enteresan ve insanı hayran bırakan bir mühendisliği var. Eğitmen olduğunuz için bir sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Uzun yol içinde şunu söyleyeyim 150 ve üzeri hızlarda arkada eşiniz türbülans hissedebilir artçı koltuğu biraz yukarıda.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Okan hocam selamlar,

Merhabalar

RT1250 ile GSA dinamikleri arasinda neredeyse hic fark yok diyebilirim. Kesinlikle yabancilik cekmezsiniz, tur icin de gayet keyiflidir.

GTL e geldigimizde durum biraz farkli. Aks arasi daha uzun , bu yüzden kapali alan manevralarinda kullanabilmek icin önce sizin bolca antrenman yapmaniz gerekli . 3 lü kombinasyon demosu (gaz , arka fren , kavramada debriyaj) yapiyorsaniz GTL de bunu minimal seviyede tutmalisiniz. Debriyaji bu manevrayi hic sevmiyor ve kolay isiniyor.

Ama

Ögrenci üzerindeki psikolojik etkisi gercekten cok pozitif. GTL ile yaptiginiz hicbir manevra icin ögrencinin "Ama hocam sizin motor yapabiliyor benimki agir , hantal, güclü vb" gibi bahanelerin arkasina saklanma sansi kalmiyor.

Artci koltugunun yüksek olmasi bence avantaj , K1200GT de (Helga) koltuk neredeyse ayni seviyede oldugu icin turlarda esimin önünde duvar gibi görüsünü kapatiyormusum . Bana durmadan "sat sunu artci koltugu yüksek baska birsey al " diyip duruyor . (Helgayi kiskaniyor da olabilir bilemiyorum).

Sevgilerimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar