Fuarda BMW standi nedense cok sonuktu digerlerine nazararan, G310R basinda da cok bir kalabalik goremedim. BMW Borusan olarak bu motoru duyurmak istiyorsa kendi sahip oldugu niche kitlenin disinda bir pazarlama stratejisi yurutmesi gerek.
Yani motoru misal 20 liraya verirlerse o fiyatlardaki ktm duke 390in otesine ancak kendini iyi duyurarak gecebilir, yoksa ben pek bir ilgi gormedim. Bunu da "310luk naked ama BMW iste sokarlar" diye bakmaya bile tenezzul etmemelerine bagliyorum.
Bu arada isletme maliyeti bolca anlatilan sehir efsanelerinin aksine diger motorlar kadar iyi. Misal benim MT-07nin 20 bin bakimi 1200 lira tutmusken K1300Rin 20 bin bakimi borusanda 800 lira tutmustu.
Aradaki fark zincir dişli seti(600tl) değişimi olabilirmi şaftlı K1300'e göre? Ayrıca BMW G310R duke 390 dan daha otouraklı ve kaliteli görünüyor. Duke nin şase 125 te kullanıldığından hem özel değil hemde oyuncak gibi görünüyor. KTM de konfor sıfır.
Eğer Duke390 fiyatına satılabilirse 20-21 bine Hiç reklama ihtiyacı olmadan Duke390 dan fazla satıcağına eminim. Marka prestiji ve imajı, konforlu sürüş ve çok düşük yakıt bakım maliyetiyle mantık ve keyif seçeneği olabilir.
Ülkemizde zaten mercedes BMW marka manyaklığı malum. Amblem önemli![]()
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.
Çoğunuz fuara gittiğinde bu motoru görmüştür. Almanya'dan geldiği ve geri gönderecekleri için oturtmuyorlardı ancak yoğun bir ısrar sonrası üzerine oturabildim. Boyum 1.70 ve ayaklarım rahatça yere basabiliyor. ABS'li oluşu, Bridgestone veya Michelin lastikle gelecek olması, fiyatının anahtar teslim olması en iyi yanları. Fiyatı henüz belirlenmemiş ancak 6500 - 7000 olacağını düşünüyorlar. Şahsen motorun görüntüsü de çok hoşuma gitti, özellikle mavi olanı. Diğer firmalardaki benzerleri ya anahtar teslim değil, ya da doğru düzgün bir lastikle gelmiyor. Bence en önemlisi ABS yok.
Arkadaşlar şimdi size bir sorum olacak, (neredeyse) satsalar orada alacaktım motoru. Çünkü hali hazırda CBF 150 kullanıyorum başlangıç motosikleti olarak ve artık yükseltmek istiyorum. Sahibinden sitesinde 18.000 - 22.000 aralığında ikinci el motosiklet baktığımda aşağıdaki seçenekler gözüme çarpıyor. Mutlaka ABS'li olmasını istiyorum. Yüksek cc istemiyorum çünkü hem kendime o kadar güvenmiyorum, hem de altımda öyle bir güç varken yüksek hızlara çıkarmışım gibime geliyor. Dolayısıyla 250 - 300 cc arası olmalı. Ancak yinede tüm seçenekleri listeledim. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Ducati Monster 696
Honca CB500F / CB600F / CBF500 / CBF600 / NC serisi
KTM Duke 390
Yamaha MT-07
Bmw'nin sitesinde açıklanmış.Son sürat meraklısı değilim ama hayal kırıklığına uğradım.Azami hız 143 nedir ya?
Motor
Tipi Tek silindirli 4 zamanlı sıvı soğutmalı motor, 4 supap, üstten çift eksantrik, ıslak karterli yağlama
Çap x strok 80 mm x 62,1 mm
Silindir Hacmi 313 ccm
Motor gücü 9500 U/dk'da 34 BG (ECE Versiyonu)
Azami tork 7500 U/dk'da 28 Nm
Kompresyon oranı 10,6 : 1
Yakıt hazırlanması/Motor kontrolü BMS-E2 Elektronik yakıt enjeksiyonu
Emisyon kontrolü Kapalı çevrimli 3 yollu katalitik konvertör, EU-4 emisyon standardı
Performans / yakıt tüketimi
Azami hız 143 km/h
100 km’de yakıt tüketimi 3,33 lt
Yakıt tipi Kurşunsuz süper, asgari oktan 95 (RON)
Elektrik sistemi
Alternatör Alternatör 330 W
Akü 12 V / 8 Ah, bakım gerektirmez
Güç aktarımı
Debriyaj Yağ banyolu, mekanik olarak kontrol edilen çok diskli debriyaj
Şanzıman Motor bloğuna entegre edilmiş, daimi senkromeçli 6 ileri vitesli şanzıman
Aktarma Arka tekerlek poryasında atlama sönümleyicili sonsuz O-ring zincir
Şasi / frenler
Yürüyen aksam Civatalı çelik çerçeve, sürücü üniteli yük taşıma ,çelik boru arka çerçeve
Ön çatal / süspansiyon Başaşağı çatal Ø 41 mm
Arka çatal / süspansiyon Katı döküm alüminyum salıncak, doğrudan menteşeli amortisör, ayarlanabilinir ön yüklemeli süspansiyon
Süspansiyon mesafesi ön / arka 140 mm / 131 mm
Tekerlekler arası mesafe 1,374 mm
Kaster 102,3 mm
Gidon açısı 64,9°
Jantlar Dökme alüminyum jantlar
Ön jant 3.0 x 17"
Arka jant 4.0 x 17"
Ön lastik 110/70 R 17
Arka lastik 150/60 R 17
Ön fren Tek disk fren, çap 300 mm, 4 pistonlu sabit kaliper, radyal cıvatalı
Arka fren Tek disk fren, çap 240 mm, tek pistonlu yüzer kaliper
ABS BMW Motorrad ABS
Boyutlar / ağırlıklar
Toplam uzunluk 2005 mm
Genişlik (aynalar dahil) 820(849) mm
Yükseklik (aynalar hariç) 1080 mm
Sele yüksekliği, yüksüz durumda 785 mm
Bacak içi bombesi, yüksüz durumda 1.760 mm
Boş ağırlık, yola çıkmaya hazır, tam dolu yakıt deposuyla 1) 158,5 kg
İzin verilen toplam ağırlık 345 kg
Yük kapasitesi (standart donanımla) 186,5 kg
Kullanılabilen depo kapasitesi 11 l
Yedek depo 1 L
25,3 bin tl olacakmış. http://www.cnnturk.com/otomobil/beklenen-bmw-25-3-bin-tlden-gelecek
25 liraya gelirse ben alırım bu makinayı![]()
25 bine geldi