Yalnız söküp takmaya yanlış motordan başlıyorsun bence..Keşke YBR varken yapsaydın.
Ama başlamak iyidir tabii.
sinansari_fb kardeşim öncelikle yüz kere bin kere özür dileyerek başlamak isterim.
sizler bu motor işinde ordinaryüs olmuşsunuz ben daha ilk okul ögrencisiyimsiteler ingilizce bakıyorum anca resimlerden bir tahmin etmeye çalışıyorum. Açıkçası buda pek bir işe yaramıyor ben sadece belki bakımları kendim yapabilirmiyim diye özendim birde olmadı ustaya gittiğimde en azından biraz bilgim olsun istedim mesela siz olmasaydınız ön düzen sökülüp tornaya gidecek 1000 tl gibi bir rakam ödeyecektim borusan da çalışan bir ustaya gittim o dalma olmadıgını gidon bileysi çok az bi aşınmış sen bunun farkına bile varamazsın dedi burada sizin sözünüzü dinleyip ustaya hemen vermedim iyikide vermemişim abicim sen elzem durumlara bak yağ degişimi filtre degişimi gibi dedi bende benpardan fitreleri aldım yağ ve bujiyide internet gibi veya buradaki esnaftan almak istedim komşumun honda cbf 150 si var azbi anlıyor beraber yaparız dedi bende o yüzden bu biliğleri istedim yoksa ustaya gider bakımları yapın ne kadar borcumuz verip gelirim ama bende bir heves oldu ne bileyim bu yaştan sonra söküp takayım elim alışsın istedim mesela yağ olarak hangi marka kullanıyorsunuz buji olarak ney kullanıyorsunuz zincir kaçbin km değişir gibi bunları merak ettim biraz uzun oldu kusuruma bakmayın canlar .Kalın sağlıcakla.:king:
Eyvallah güzel insan.Abi, bilgisayarında, telefonunda chrome üzerinden aç sayfaları, sağ tıkla türkçeye çevir dediğinde site komple türkçe çeviriliyor. Bu sitede çok güzel bilgiler var. Youtube üzerinden de bakım ve tamir videolarını bulabilirsin. onlarıda ingilizce aratmalısın. örnek. yağ değişim videoları. f650gs oil change yazdığında aşağıdaki linkle videolara ulaşabilirsin.
https://www.youtube.com/results?search_query=f650gs+oil+change
Sinan güzel insandır ben çok niyetlendim boyum yetigi için bu motor a ayda bir tam alacak olurum hemen 115 sayfayı açar Sinan kardeşin yazdıklarını okur ona bir kez daha Allah razı olsun der vazgeçerim.Eyvallah güzel insan.
Sinan güzel insandır ben çok niyetlendim boyum yetigi için bu motor a ayda bir tam alacak olurum hemen 115 sayfayı açar Sinan kardeşin yazdıklarını okur ona bir kez daha Allah razı olsun der vazgeçerim.
vaz geçerim derken ?

Yağ ne koydunuz ?
Bilginiz olsun. BMW F650 - G650 serisinde sentetik yağ koyulmasını üretici tavsiye etmiyor, debriyaj kavramayı etkiliyormuş. Mineral yağ öneriyor," Kış kullanımınız varsa 15w40 " " Yaz kullanımında 10w40 tavsiye ediliyor."
Servis manuelden alıntı aşağıya yazıyorum.
Engine oil capacity - total 2.4 quarts (2.3 l), with filter change
Engine oil top-up quantity 0.3 quarts (0.25 l), Difference between MIN
and MAX
Oil grades Mineral engine oils with the API classification
SF to SH. BMW Motorrad does not recommend
using oil additives, as these can worsen
the operation of the clutch. BMW Motorrad
recommends not using synthetic oils for
the first 6,000 miles (10,000 km). Ask your
BMW Motorrad retailer for engine oils suitable
for your motorcycle.
Permissible viscosity classes
SAE 10 W-40 -4 °F ( -20 °C), Operation at low temperatures
SAE 15 W-40 14 °F ( -10 °C)
Türkçe![]()
Motor yağı kapasitesi - toplam 2,4 litre (2,3 l), filtre değişimiyle
Motor yağı ekleme miktarı 0,3 litre (0,25 l), MIN arasındaki fark
ve MAX
Yağ sınıfları API sınıflandırmasına sahip mineral motor yağları
SF'den SH'ye. BMW Motorrad tavsiye etmiyor
yağ katkı maddelerinin kullanılması, bunlar daha da kötüleşebileceği için
debriyajın çalışması. BMW Motorrad
için sentetik yağ kullanılmamasını önerir
ilk 6.000 mil (10.000 km). Sor seninkini
Uygun motor yağları için BMW Motorrad bayisi
Motosikletiniz için.
İzin verilen viskozite sınıfları
SAE 10 W-40 -4 ° F (-20 ° C), Düşük sıcaklıklarda çalışma
SAE 15 W-40 14 ° F (-10 ° C)
2006 bmw f650gs içinde önerirmisin motul 3000 10w40 yağ ve NGK DR8EB bujiyi
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
uzun yol lastik tamiri için ne almalıyım acaba 1 levye ve yanında ne gibi malzemeler ;eskiden kaynak makinesi olurdu üzerini çakmakla yaktığımızda kaynak yapardıyada tamir sipreyi mi almalıyım ama tamir spreyi ne pek sıcak bakmıyorum bunu kullanan bir lastiğe denk geldim dubleksti lastik içinden maddeyi kazıyarak çıkardı lastikci dahada tam olarak temizleyemedi lastiğin içini onun için levye ve takımı daha cazip geliyor köyde iken 30 yil oncesi
romorkun ve traktörün lastiğini degisiriyorduk bunuda yaparız herhalde
NGK DPR9EIX 9 iridyum buji için ne dersiniz acaba yakıt 100 km 4 lt den 4,5 çıktı bujiden olabilrmi geri iridyuma dönmelimiyim acaba.:silent:
NGK DR8EB den vaz geçip.
Bu arada motorunuz ve ortamınız çok güzel güle güle kullanın huzur ve mutluluk ile Allah kaza ve belalrdan korusun inşallah.