arkadaşlar merhaba ismim bora. siteye yeni üye oldum. şu an yurtdışında görev yapıyorum. öncelikle motor konusunda hiçbir bilgim yok. lütfen vereceğiniz cevaplar da buna dikkat ederseniz sevinirim. yani aptalca sorular sormuş olabilirim.
1- 20 bin tl ye kadar bir motor alacağım 2 motor arasında kaldım yamaha tenere ve f 650. ilk defa motor kullanmaya başlayacağım. nisan ayı için sürüş tekniklerini eğitimine kayıt yaptırdım. bu eğitimleri takip edip ondan sonra yola çıkmayı düşünüyorum. öncelikle hangisi daha iyi bir tercih olur. tenere nin sıfırını alabiliyorum bu paraya f 650 ikinci el.
2- çevrem de kullanan arkadaşlarla konuştum kimisi direk 600 cc ve üzeri ile başlama derken, kimisi daha küçüklerden çabuk sıkılabileceğimi söyleyip bu iki motordan birini tercih etmemi söylediler sizin düşünceleriniz nedir
3- izmirde ikamet ediyorum çiğli de. yakın olan arkadaşlardan motor alma konusunda bana yardımcı olabilecek var mı
teşekkür ediyorum şimdiden.
hepinize kazasız belasız güvenli ve keyifli sürüşler diliyorum
Hocam selam,
hoşgeldin.
Pek çok arkadaş çıkıp 600'lük ile başlama diyecektir.
Ben şahsen bunun %90 doğru olduğuna inanan bir adamım.
Ancak yaşın, ebatların, ve daha da önemlisi karakterin göz önüne alındığında,
alacağın eğitimler ile (sadece başalngıç eğitimleri asla yeterli olmaz) 600'lük bir ENDURO ile başlanabilir.
Ancak altındaki makinanın enduro bile olsa, 600cc'lük bir makinanın bir yaratık olduğunu,
ne kadar sakin gözükse de, her an çıldırabileceğini aklında bulundurman gerekir.
O sebeple, motoru almadan eğitim almanı ve eğitim sonunda hocana danışmanı tavsiye ederim.
Seni sürüş karakterini en iyi o tahlil edecektir.
Bu iki motor arasında kalıyorsan eğer, Ben F650'yi tek geçerim. Tenerenin yüzüne bile bakmam.
Neden diyecek olursan, BMW ile olan duygusal bağımdan derim.
BENCE parantezi açarak devam edelim,
daha uzun ömür, daha sağlam motor, daha zor şartlara daha uzun süre dayanıklılık,
sınıfının en az yakıt tütekimi ve o muhteşem BMW logosu.
Eğer 600'lük makina ile başlamayayım dersen.
O zaman 250'lik veya hatta 500'lük bir cruiser ile de başlayabilirsin.
Ufak ve cılız bir makina ile başlamak istemiyorsan.
Ama unutma, motosiklet dediğin cihaz, cc'sine veya boyuna bakmadan
tamamı, zaptedilmeyi bekleyen yaratıklardır. Bazıları daha kolay bazıları daha zor zaptedilir.
Senin içindeki motosiklet sürücüsü denen yaratık da aynen bu şekilde zaptedilmeyi bekler.
Hangisini ne kadar kolay zaptedebildiğine göre değişir hangi motor ile başlayacağın.
Yeni motor konusunda ise, ne alacağına karar verdikten sonra,
Ben eğer yakın çevremde ise, bu durum, izmir+1000km olarak değerlendirelim
motoru getirmene yardımcı olurum.
Bakmaya gideceksek de, istanbul, ankara, eskişehir, bilecik, bursa, izmir, vs vs gibi çevrelere gelebilirim müsait olursam, müsait olamazsam da gelebilecek birilerini bulabilirim belki.
Tekrar hoş geldin,
hayırlısı olsun.