Bu konuda Borusan'ın yaptığı bakımı anlatabilirim genel olarak. Yakın zamanda bana kaçacağı için ağır bakım bayağı bi arandım.
Değişen parçalar yerine motorun üzerinde yapılan işlemleri anlatayım genel olarak.
Depo, karter ve şanzımanın sökülüp, temizlenip geri takılması. doğal olarak yağ değişimi. Motor içinin kurum vb malzemelerden arındırıcı bir madde ile temizlenmesi. (nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama direk silindirin içini temizliyorlarmış). Fren ve soğutma sisteminin tamamen açılıp temizlenip tortu kireç vb şeylerden arındırılması. Motor üzerinde yapılabilecek her türlü ayarın (sübap, karbüratör vs) 0'lanıp tekrar fabrika ayarlarına getirilmesi, cantların sökülüp 0 lanması, balanslarının yapılması. Amortisör keçelerinin değişmesi, yağlarının yenilenmesi.
Standart yağ, hava ve benzin filtrelerinin değişmesi. ve bunun dışında, zincir, dişli, balata, gaz teli, debriyaj teli vs vs gibi, değişmesi gereken parça VAR İSE, onun değişmesi.
F650'nin ağır bakım kapsamına giriyormuş.
Ha bu bakım sırasında, eğer motorun kaportasında ufak tefek şeyler var ise onları da yapıyorlarmış. Mesela orta sehpa ve yan ayağın temizlenip tekrar siyaha boyanması, zincir korumaların çamurlukların vs vs nin temizlenip rütuş atılması gibi....
bunun bedeli de, dediğim gibi değişecek parça miktarına göre değişiyormuş, ancak ortalama 900 - 1100 TL 'ye çıkıyormuşsun.
Alalı kaç km oldu?