F650gs in motoru öyle 30-40 binde sıfırlanmaz,yıllardır ben görmedim,duymadım bu km de sıfırlanmış bir f650gs motoru.
30-40 bin km deki f650 motoru yeni yeni kendine gelmiş motordur,ömrü çok uzun olan bu motoru 100.000 km nin üzerinde sorunsuz kullanan bir çok motorcu var
şöyle bir düşünelim dünyanın çevresi kuş uçusu 40.000 km ,dünya turu yapan adamın karayolundaki rotası da aşağı yukarı 40.000 km.Bu km de motorun bitme ihtimali olsa kim bu motorlarla dünya turu yapar ki?.Rahmi BARUTÇU'nun 97 model motorla Hindistan'a gidip tornavida kullanmadan geri geldiğine bakarsanız motorun sorunsuzluğunu anlayabilirsiniz.
Motorun 30.000-40.000 km de sıfırlanması için çok istisnai durumların oluşması lazım,Ancak bilinçsiz veya şanssız motorcu elinde böyle bir durum söz konusu olabilir.Hortum patlar,suyuna dikkat etmez,harareti farketmez,yağsız veya çok uzun süre yağ değiştirmeden kullanır,filtre değişimlerine dikkat etmez toz emdirir bunun dışında f650 nin motorunu açmak için sebeb bulmak zordur.Belki belki termostat bozulur ama motoru hakkını vererek kullanan kişi,motoru sesinden gidişinden,çekişinden bir çok arızayı oluşmadan engelleyebilir.