Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle ilk mesajım bu. Herkese kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.
Ben 2 Hafta önce 11.000 Km de 2006 Model F650 GS aldım. Aldığımdan beri doğru dürüst kullanamadım.
Olay şu;
Aldığım kişi motoru 1 sene kullanmamıştı. Bana bakımlarını yaptır dedi. Ben de bir tavsiye üzerine bir arkadaşımın önerdiği bir servise gittim. Sağolsunlar çok ilgilendiler. Bu arada motor fabrika çıkışı alçak sele. Ama sadece sele değil motor yere de yakın. Onlara bu konuyu da anlattım, yükseltmek mümkün mü diye sordum. Aslında standartlarından sadece 3cm alçak. Onlar da bakım sırasında ayar yapılabilir mi diye kontrol edeceklerdi. Bakım bitince almaya gittiğimde bana ekstra parça alınmadan yapılamıyacağını söylediler (salıncak, orta sehpa, yan ayak vs.). Tabii hemen vazgeçtim. Ama motora binip kontağı açtığımda benzin ışığının yandığını gördüm. Depo doluydu. Kontrol ettiler sorun yok. Bir türlü söndüremediler. Bayağı bi uğraştılar tabii. Diagnostiğe bağladılar söndü tekrar yandı filan. Sonra dedim ben alayım gideyim sönmezse getiririm dedim. Onlar biz alırız araçla dediler. Herşeye eywallah tabii.
Geç olmuştu çıkıp iş yerinin otoparkına geldim. Kontağı kapattım tekrar açtım ve ışık söndü. Oh dedim sorun yok. Sonra daha dikkatli baktım bu sefer de abs kontrol ışığı hiç yanmıyordu. Denedim abs de çalışmıyordu. Ertesi gün gelip aldılar 3 gündür halen orada. Abs çalışıyormuş ama ışığı hiç yanmıyor. Bu sorunu çözemediler hala.
650 GS in elektrik konusunun hassas olduğunu duymuştum ama bu kadar narin olduğunu bilmiyordum.