Sağolun Savaş Bey.Forumda motoruna kasko yaptıranlar hangi firmayı tercih ediyor ve genelde kako şartları nasıl?8-10 yaşındaki motosikletlere kasko yapan firmalar var mıdır?
Sağolun Savaş Bey.Forumda motoruna kasko yaptıranlar hangi firmayı tercih ediyor ve genelde kako şartları nasıl?8-10 yaşındaki motosikletlere kasko yapan firmalar var mıdır?
f 650 kullanıcılarına bir sorum olacak. f650 aklımda olan seçeneklerden biri. özellikle yakıt ekonomisi güzel diğerlerine göre. fakat geçende 2002 model kullanıcı bir arkadaşımla yaptığım görüşmede bu modeller için hoş olmayan bir şey öğrendim.makinenin yağ pompası tertibatı kestamit tarzı sert bir plastiktenmiş ve belli bir km den sonra aşındığı için yağ basıncı düşerek makinenin yatak sardığını öğrendim.sonuç bir müddet sonra bu parçanın iyice aşınma durumuna gelmeden değiştirilmesi. yağ pompası tertibatının metalden olmaması bence büyük eksik. acaba 2006 ve üstü modellerdede bu durum mevcutmu? yağ pompasının malzemesini gören oldumu ?
bu durumu öğrendikten sonra 2 sene önce 2005 f650 kullanıcısı bir arkadaşımın 45,000km de yatak saran motoru aklıma geldi. kendisi motorunu çok düzgün kullanan,bakımlarını aksatmayan biri olduğu halde motor 45,000 de yatak sarmıştı.
evet bu durum hakkında kullanıcılardan da paylaşım bekliyorum.![]()
f 650 kullanıcılarına bir sorum olacak. f650 aklımda olan seçeneklerden biri. özellikle yakıt ekonomisi güzel diğerlerine göre. fakat geçende 2002 model kullanıcı bir arkadaşımla yaptığım görüşmede bu modeller için hoş olmayan bir şey öğrendim.makinenin yağ pompası tertibatı kestamit tarzı sert bir plastiktenmiş ve belli bir km den sonra aşındığı için yağ basıncı düşerek makinenin yatak sardığını öğrendim.sonuç bir müddet sonra bu parçanın iyice aşınma durumuna gelmeden değiştirilmesi. yağ pompası tertibatının metalden olmaması bence büyük eksik. acaba 2006 ve üstü modellerdede bu durum mevcutmu? yağ pompasının malzemesini gören oldumu ?
bu durumu öğrendikten sonra 2 sene önce 2005 f650 kullanıcısı bir arkadaşımın 45,000km de yatak saran motoru aklıma geldi. kendisi motorunu çok düzgün kullanan,bakımlarını aksatmayan biri olduğu halde motor 45,000 de yatak sarmıştı.
evet bu durum hakkında kullanıcılardan da paylaşım bekliyorum.![]()
Şair sigorta olarak ararsan bulabiliriz kaskocuyu
kendisi de motosiklet kullanıcısıdır.
Savaş abi Selamlar
Senin motor kaskolu mu kaskolu ise nereden yaptırdın
Bu arada motorun vizesini aldım hiç probelm çıkmadı
Savaş abi Selamlar
Senin motor kaskolu mu kaskolu ise nereden yaptırdın
Bu arada motorun vizesini aldım hiç probelm çıkmadı
Şahin Şair i arayabilirsin
Şair sigortakendisi de bir motosiklet kullanıcısıdır.
http://www.sairsigorta.com/
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------
dostlar f650Gs in elektrik şemasını şu adreste buldum
http://www.bmwgsclub.nl/schematics/F650GS schematic.pdf
Abi görüştüm 2002 f 650 gs 950 tl gibi bir rakkam çıkardılar fena değil ama güvenilirmi onu kimse kestiremiyor.
Kendi sigortacımada sordum yapmamamak için fiyat veriyorlar
Şahin Şair in güvenilirliği tartışılmaz,
Başka forumlardan da tanıdığım yüzlerce müşterisi var yanılmıyorsam
sigortayı İsviçre sigorta adına yapacaklar,yani asıl muhatabın isviçre sigorta olacaktır.
Fi tarihinde bir ferdi kaza sigortası yaptıracak oldum,poliçeyi okumadan attım imzayı verdim parayı
bi de baktım ki;
-deniz kazaları kapsam dışı
-motosiklet sporları kapsam dışı
-havacılık sporları kapsam dışı
arabam kaskolu olduğu için onun içinde olacak kazada zaten kasko kapsamındayım
SGK sebebiyle ölene kadar tedavi ederler zaten
bunları çıkarınca geriye bi ofis,bi adliye,bi ev,bi de cami kalıyor![]()
Ya işte abililemiyorsun şair sigorta diyince insanın aklına bir dünya şey geliyor
ama izviçre sigorta diyince haaa tamam diyorsun
bakalım biraz araştırıp bakıcam
Bu arada Savaş abi Silivri'ye beklerim
Ya işte abililemiyorsun şair sigorta diyince insanın aklına bir dünya şey geliyor
ama izviçre sigorta diyince haaa tamam diyorsun
bakalım biraz araştırıp bakıcam
Bu arada Savaş abi Silivri'ye beklerim
kısmet olursa uğrarım,
Silivri'de neredesin?
Henüz Çorlu -Ereğli dısında kıyıprdayamadım.
Sezona başlayamadım,
Ufak tefek bakımları yapmam lazım.
Sanırım Benzin filtresinde(regülatör)ibr sorun var,40.000 e yaklaştığımız için değişmesi gerekiyor zaten,önce onu değiştireceğim.
Tekrar merhaba.Düz f650 gs ile Dakar arasındaki tek fark jant farkı mıdır?Sadece jantlarını değiştirerek düz bi f650gs dakar'a dönüştürülebilir mi?Bildiğiniz gibi sıfır fiyatında Dakar daha pahalıydı bu fiyat farkının tek sebebi jant boyutları mıdır?Teşekkür ederim.
motoplus 2010 sahin naci sair bey ile tanıştım. bir emok eğitmeni kendisi, mototal dan sfır cbf 150 aldım trafik sigortası sair sigortadan yapılmış, mototal da onla çalışıyor demekti, bence de sorun olmaz savaş hocama katılıyorum.
herkese merhaba. foruma ve özelliklede motor dünyasına uzun bir aradan sonra büyük bir heyecanla tekrar katılıyorum. 6 yıl önce yamaha yzf 750 yi sattım. şimdi f 650 gs almayı düşünüyorum. şu anki nakitimle 2000-2002 model arası alabilirim. 8-10 yaşında bir makina bana çok büyük sıkıntı yaşatırmı. ben elektrik teknikeriyim. motor indirme dışında her şeyi yapabiliyorum. on yıldır kullandığım 87 model ford taunusumu şimdiye kadar sanayiye götürmedim. önümüzdeki ay inşallah motorumu alıcam. tecrübeleri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden herkese teşekkürler.