Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Peki Savaş abi 1-2 sene içerisinde CBF250'den enduroya terfi etmek istiyorum kısmetse.
F650 mi F650GS mi ? Çünkü bazı tartışmalarda GS için pek bir fark yok gerek yok F650 daha sağlam diyorlar.
Bir de şu var F650GS'ler ikinci el pek satılmıyor mu ? Bayaa eski ilanlar var, 2000-2001 model makinalar 30.000-50.000 arası 7-8 milyara satılamıyor, piyasası bu mu ?
Bir de bu yaş bir enduro için bu km'ler az değil mi ? Yoksa kullanıcısna göre değişir mi ? 30.000^de kırmızı bir GS 7.500TL'ye var mesela.
sahibinden.com daki bir çok ilandaki fiyatlar uçuk kaçık.
Adam 2000 model 650Gs e 12500 Tl fiyat yazıyor.
Aynı paraya 2006 da var.
Enduro motor bir YBR gibi yada CBF 150 gibi her gün ya da yoğun trafikte kullanılmaz genelde.
Kullanan yok mudur? vardır elbette ama bazı endurolar kış uykusuna yatar
bu yüzden 2000 model bir enduronun 30.000-50.000 km aralığında olması mümkündür.
Mesela benim F650GS bu yaz 5000 km,yaptı ancak Eylül-Ekim-Kasım aylarında da toplam 80 km yaptı
"F650 mi , F650GS mi sağlam?" sorusuna ancak Gültekin cevap verebilir,o ikisini de kullandı.Sağlamlık yönünden daha doğru cevap verecektir.
Teknolojik olarak F650Gs daha üstün tabii,
2004 e kadar olan modellerde ABS ve enjeksiyon 2004 ten sonraki modellerde çift buji kullanılıyor.
F650 de teknolojik olarak bu kadar donanımlı olmamasına rağmen yabana atılacak motor değil,Rahmi Barutçu'nun Hindistan'a gittiği motor F650 dir.
Genel olarak enduro satışları diğerlerinden daha yavaştır.
Çünkü enduro kullanmak için bu tarzı benimsemek kadar kesinlikle daha fazla sürüş tecrübesine ve mekanik tecrübeye ihtiyaç var.
Bence F650GS fiyatlarını etkileyen önemli bir nokta da şudur;
F650Gs kullananların çoğu motorunu büyütmek istediklerinde R1200GS hedefliyor,
ancak aradaki fiyat farkı F650GSin fiyatından fazla.Yani iki F650Gs parasından fazla vermek zorunda.
Bu fiyat farkının yüksekliği F650Gs in ikinci el fiyatlarında da ciddi olarak fiyatı
arttırıyor ya da F650Gs fiyatlarını düşürmüyor.
Ayrıca gerçekten iyi bakılmış,yedek parçaya ihtiyaç hissetmeyen motorların da emsallerine göre biraz daha fiyatlı olması da kaçınılmaz elbette.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:10 ----------
http://www.hexcode.co.za/
Şöylede bir cihaz satılıyor, iddiaya göre hata okur, siler, motor değerlerini okur vs vs...
Şavaş hocam yazı güzel ama bir eksiği; DeLenin ağırlık merkezi çok yukarda. Olmayacak yerde düşen gördüm.
valla yazı benim eserim değil,çok bilinen anonim bir yazı
demek ki eksiği buymuş. e ben de yazayım eksik kısmını
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:13 ----------
delenin ağırlık merkezi yüksektedir,bu yüzden dele her fırsatta kendini yere vurur,
kendini yere vuran motor pişkopata bağlamıştır.saybisinin kıçı selede durmaz,asfalttan kalkmaz,
Pişkopata bağlayan deleyi tekmeleriz,döveriz ama dövmekle dele enduro olmaz,çünkü enduro asildir.pişkopattan asil olmaz.
öteki kısmını ben yazmadım valla
o yazı senelerdir nette var.
Benim F650Gs ise topu topu 9 aylık,
Son düzenleme: