BMW F 650 GS - KAWASAKI KLR 650

herkese merhaba.

insh yakin bir zamanda ilk motorumu alacagim. ancak konu basligindan da gorebileceginiz gibi iki motor arasinda kararsiz kaldim. malum bi de arada epey fiyat farki var. bu motorlara sahip olan, kullanan veya bilgi sahibi olanlar varsa fikirlerini belirtebilirlerse sevinirim.

simdiden ilginiz icin tesekkurler.

arkadaşım BMW nin uzunyolu iyi.(KLR ye nazaran)Ben KLR kullandım vibrasyonlu bir motor.Uzun yolda elin ayağın uyuşuyor.Motordan inince bir müddet şaşı görüyordum. Kullanmana bağlı şehir içi için ikisinin arasında fark yok.Yalnız off-road kullanımda KLR BMW den daha iyi.Alabiliyorsan BMW al.Yoksa KLR....

Alabiliyorsan BMW den sasma ama KLR'de kötü motor değil, sıfır mı 2. 2l mi düşünüyorsun?

Merhaba,

Her iki motoru da kullanmadım. İçten içe bir KLR 250 veya 650 sahibi olmayı istiyorum. Fakat kesinlikle BMW'ye de hayır demezdim. Uzun yol KONFORU için daha iyi olduğu tartışmasız. Zaten öyle olması lazım çünkü benzer olsalar da bu iki motor tam aynı sınıf değiller.

BMW'nin touring tarafı ağır basıyor. KLR ise "yol bitti mi? sorun değil" tarzı bir motor. Bir de teknoloji olarak karşılaştırırsan KLR çok basit fakat kendini ispat etmiş bir motor kullanıyor. Eğer 200-300 kmlik geziler yapacaksan sorun değil. Fakat eğer dünyayı dolaşacaksan -ki dünyayı dolaşmakta tercih edilen motorlandır KLR- o zaman motorun basit olması büyük bir avantaj.

Yanlış anlaşılmasın. BMW ile dünya dolaşılmaz veya motoru sorun çıkarır demiyorum. Zaten sanırım en başta iki motoru da kullanmadığımı söylemiştim.

En güzel insanın bir BMW 650'si bir de o yolun biteceği zamanlar için KLR 250'si olması sanırım. :p

Oktay

herkese tekrar merhaba. cevap veren arkadaslara tesekkurler.

walla su anda aklimda ne f650 ne de klr 650 kaldi. parayi denklestirebilirsem, suzuki dl-650 v-strom almak istiyorum. v-strom hakkinda fikri olanlar varsa paylasabilirlerse sevinirim.

valla senin kafan zaten karışık ama biraz da ben karıştırıyım. hemen hemen aynı paraya yamaha fazer 600 var bi incele istersen motoru. benim konuştuğum herkes fazer iyidir diyo..

abi sadece şunu söylüyorum: touring-enduro klansmanındaki tüm motorlar BMW nin taklitidir. ona göre alıcağın makine bmw olsun memo

RaCe_' Alıntı:
abi sadece şunu söylüyorum: touring-enduro klansmanındaki tüm motorlar BMW nin taklitidir. ona göre alıcağın makine bmw olsun memo

Bence biraz uçmuşsun. :cat:

hocam touring-enduronun mucidi bmw dir dolayısıyla öbür markalarda aynı sınıfa girmek için benzerlerini yapıyo.. mesela k1200lt=gold wing

slm millet, aynı karmaşayı şu anda bende yaşıyorum KLR 650 - f650 ve de DL 650 ve hatta TRANSALP. Bu yaz yaklaşık 3000 km lik bi tura çıkacağım. %70 asfalt %30 toprak. Sadece F650 kullanma fırsatım oldu. Oldukça hoşuma gitti. İkinci eli çok iyi ve piyasada 9-10 liraya bulunuyo. KLR ise... 8,5 a sıfırı alınır. DL 650 ise bundan sonraki hedefim. Fiyat yüksek :(( ama olsun hayalimdeki motor.

Sonuç olarak bu aletler benzer ama hepsinin ayrı karekterleri var, işleviyle, görüntüsüyle vs. Sanırım F650 birçok kullanıcı için fiyat performans açısından ilk sırada.

ben her zaman BMW derim yakıt tüketimi de diğerlerine göre az

ronur' Alıntı:
slm millet, aynı karmaşayı şu anda bende yaşıyorum KLR 650 - f650 ve de DL 650 ve hatta TRANSALP. Bu yaz yaklaşık 3000 km lik bi tura çıkacağım. %70 asfalt %30 toprak. Sadece F650 kullanma fırsatım oldu. Oldukça hoşuma gitti. İkinci eli çok iyi ve piyasada 9-10 liraya bulunuyo. KLR ise... 8,5 a sıfırı alınır. DL 650 ise bundan sonraki hedefim. Fiyat yüksek :(( ama olsun hayalimdeki motor.

Sonuç olarak bu aletler benzer ama hepsinin ayrı karekterleri var, işleviyle, görüntüsüyle vs. Sanırım F650 birçok kullanıcı için fiyat performans açısından ilk sırada.

ben bu bahsettiğin motorların hepsini kullandım...hepsi kendine göre çok keyifli motorlar..ancak amacın uzun yol ve keyifse,ben 2 silindirli seçenekleri tercih etmeni öneririm...yüksek sürat ve uzun süreli sürüşlerde çok rahat edersin...

babamda dl650 var..süper keyifli bi motor...hayalim demişsin,gerçekten de 650 endrol sınıfında hayal edilebilecel konfor ve hızlanmaya sahip...

Süper Moderatör (BBRR)
ya ilk motorumu alıcam diyosun 650 lilik makina soruyosun herkesde motor öneriyo
bence bir 250 cc ile başla en az bir 10000 km yap zaten bu soruyu o zaman sormazsın
tavsiye üzerine motor alınırmı :silent:
biner denersin anlarsın hangisi daha iyi
bak her kafadan bir ses çıkıyo :king:

hiç kullanmadım ama ama teknik bilgilerine ve görüntüsüne bakarak birde hyosung 250 cc likleri var hem ilk motor olarak güzel hemde uzun süre insana yeterli olacak bir motora benziyor 250 cc 29 hp bence yeterli bir motor fiyatıda makul aynı motorların 650 cc likleride var.

bmw 650 gs arkadaşta var çok konforlu ve az yakıyor klr650 bende var çok seri ve eğlenceli. bmw klr ye nazaran çok rahat bir makina. arazide arada pek fark yok

Fazerla 650 gs'yi karşılaştırmak saçmalık olur çünkü biri naked-roadster tarzı bmw ise enduro ama 2.elleri hemen hemen aynı ama 650 gs eski kasaları tek silindir fazer 4 silindir bu da büyük bi etken olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar