Bloguma Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir!

fft22_mf62437.Jpeg

Arkadaşlar, motorumla ilgili tuttuğum "Eksik Teker" isimli blog bugün itibarıyla engellenmiştir. Olcan'a uyarısı için teşekkürler, blogumu engelleyenler George W. Bush gibi olsun!

Ne bu saçmalık be!

İyice muz cumhuriyeti olduk. Saçma sapan bir yasa yüzünden her aklına esen mahkeme site engelliyor. Yasayı yapanın da, uygulayanın da, uygulatanın da... diyesim var ama bu site de engellensin istemiyorum.

Yazıklar olsun diyebiliyorum sadece....

Yazıklar olsun...

Son düzenleme:
"Eksik Teker" isimli blogumu engelleyenler George W. Bush gibi olsun!

Yazıklar olsun diyebiliyorum sadece....

Yazıklar olsun...

Söylenecek ve George W. Bush adının yanına eklenecek çooookk isim var da yalnızca oofff çekmekle yetiniyorum :silent:,oldukça keyifli yazılardı

konu hakkında bilgi sahibi değilim; kusuruma bakmayında...içerik neydi? ne olduda kapattılar?

Başka bir blog yüzünden tüm blogger bloglarına erişim engellendi.

Benim blogum tamamen motosiklet üzerineydi...

mgu

yazık olmuş geçmiş olsun ne diyelim ................

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Yuh artık, bu sansür zihniyetle nerelere varacağız bakalım.:farao:

Not: ktunnel.com üzerinden girilebiliyor.

Sabah sabah tv haberlerinde izleyince bayağı bir kişilerin kullağını çınlattım..:p

Yazıklar olsun..:farao:
Benimde blogum vardı..:silent:

Şimdi bende mi suçlu veya suça ortak oluyorum.:mrgreen:

Başka isteler üzerinden giriş yapabiliyorsunuz arkadaşlar..:cherry:
Ama böyle
yasakçı zihniyetin neye hizmet ettiğini hâlâ anlamış değilim....:silent:

Ve tekrardan YAZIKLAR OLSUN..:farao:

neyi, neden yasaklayacaklarını şaşırdılar. Allah akıl fikir versin.

Ona bi bulaşsam iyi pişman edeceğim de, Amerika'dan ödenek almıyorum ki!

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Super Moderator
Şimdi *********bizikapatsana.com linki vermek var ama:), ciddiye alıyor sonra o *:p
Siz aklınıza ilk gelen ismi ekleyip "Bu siteye erişim mahkeme kararınca engellenmiştir." yazısını okuyabilirsiniz.:p

Son düzenleme:
Super Moderator
Blogger'ın kapanmasının altında yatanlar...

Blogger'a uygulanan erişim yasağının nedeni ortaya çıktı. Suçlunun kim olduğuna siz karar verin!

Geçtiğimiz Cuma akşamı Blogger.com'un de erişim engelli siteler arasına katıldığını duyurmuştuk. Şimdi de mahkeme tarafından verilen bu engelleme kararının nedeni hakkında çok ciddi iddialar ortaya atılmaya başlandı. Kulağımıza gelenlere göre bu kararın ardında, Digiturk'ün, daha doğrusu Lig TV'nin yaptığı şikayet yatıyor.

Blogger.com alan adı altında yayınlanan bazı blog'larda Lig TV yayınlarının ücretsiz olarak izlettirildiği biliniyor. Digiturk'ün bu tip konularla ilgilenen ekibi bu blog'ları tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Ancak bu uyarılardan bir sonuç çıkmayınca şirket kapatma talebinde bulunuyor ve mahkeme de alan adını erişime kapatıyor.

CHIP Online yorumu:
Bu noktadan sonra eleştireceğimiz adresi doğru tespit etmemiz gerekiyor. Blogger.com'un erişime kapatılmasının altında Digiturk'ün şikayeti yatıyor olabilir. Ancak bunun için Digiturk'ü suçlamak da doğru olmaz. Sonuçta Digiturk çok büyük paralar harcayarak Süper Lig maçlarının yayın hakkını satın alıyor ve maçların izinsiz, daha da önemlisi ücretsiz olarak yayınlanmasını istemiyor. Bu noktada haksız olduğunu iddia etmek güç.

Bu durumda dönüp dolaşıp yine aynı noktaya geliyoruz: Birkaç blog yüzünden tüm Blogger.com'u engellemek niye. Aynı şeyleri birkaç sakıncalı video yüzünden tüm YouTube kapatılırken ya da birkaçyazı yüzünden tüm Wordpress kapatılırken de yaşamadık mı? Sadece ilgili sayfaları kapatmak yerine tüm siteyi ortadan kaldırmak, şikayeti değerlendirmek değil, suçsuz binlerce blog yazarını cezalandırmak anlamına geliyor. Bu durumda kimi eleştirmemiz gerekiyor? Şikayeti yapan Digiturk'ü mü, yoksa bir şikayetten yola çıkıp tüm siteyi alaşağı eden karar vericileri mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar