Blackberry 9800 hk.

eski telefonumun problem çıkarması sonucu yeni bir telefon edinmiştim. Ancak sinir harbi sırasında kendisini toprağa uğurladık.

problemli olan eski telefonuma geri dönmek istesem de kendisi gönülsüz davranmaya devam etti. blackberry hakkında internetten ve diğer mecralardan yaptığım araştırmalar ile epey bilgi sahibi oldum diyebilirim.

içinden çıkamadığım durum ise şu şekilde özetlenebilir:

507 ve 513 gibi hata mesajlarının üstesinden gelebilmek için yeni bir işletim sistemi yüklemek gerekliydi. azerty klavyeli ve sfr3g operatöründen alınma telefona sfr gsm ile ilgili işletim sistemi bulamadım. netice itibarı ile avea için sunulmuş son sürümü yükledim. çalışıyor çalışmasına da kararsız. kendiliğinden reset atmalar, onlarca defa başlatma denemeleri... tat vermedi yani.

şimdi ise vodafone Türkiye için bir işletim sistemi indiriyorum. onu denemek istiyorum. yükleme işlemine başlamadan önce bilgi sahibi erbapların birikimlerinden faydalanmak isterim.

blackberry resmi sitesinde dünyanın heryerindeki gsm operatörleri için işletim sistemleri mevcut. tüm bu sürümlerden blackberry 9800 torch'u kararlı bir şekilde çalıştırabilecek olani hangisi?

yada bu sorunu farklı metod(lar)a çözebilirmiyiz?

Super Moderator
Bahsetmiş olduğun telefonu değiştirmeni önersem kabalık etmiş olur muyum? Zira bbos dünyanın şuanda kabul ettiği en dandik os olarak tarihe geçti. Zamanında bende kullandım 9800 (Şirket telefonu olarak) sonra döndüm dedim ki, Acısada öldürmez.. Devam..

Bahsetmiş olduğun telefonu değiştirmeni önersem kabalık etmiş olur muyum? Zira bbos dünyanın şuanda kabul ettiği en dandik os olarak tarihe geçti. Zamanında bende kullandım 9800 (Şirket telefonu olarak) sonra döndüm dedim ki, Acısada öldürmez.. Devam..

dediğiniz durumun 9500 storm için geçerli olduğunu ve bu yüzden markanın büyük değer kaybettiğini okumuştum. bunun diğer işletim sistemlerinden farklı olduğu doğru. bunu kullandıktan sonra bir süre kırılan telefonuma adapte olmakta sorun yaşamıştım. aslında konu tam olarak bu telefonu aktif olarak kullanabilme konusu değil. bu tamamen benimle ilgili. araştırma sürecimde çeşitli denemeler de yaptım ancak çıkış yolu bulamayınca burada da danışmak istedim.

tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------

hayatımdan 10 saniye mi çaldın ::cekic::

ben kimseden bişey çalmadım. yine de özür dilerim.--

androids_eating_apple_and_bb_by_loopscreative-d3h6nv9.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar