Bize bunu reva görmüşler - Çöp Honda Dio 100cc - 20,100 TL

Bence amacına göre gayet güzel bir motosiklet. 10 Bin lira olacak hali yok. Çinli kundialde Küba vs bile 14 bin altına düzgün model yok.
Alınır, 20-30km'lik bir alan içinde bakkala manava vs gidilir. Tatil köyleri için biçilmiş kaftan. Fiyata da kızılacak bir durum yok. Honda Türkiye sknin keyfine bu fiyatı yazmıyor. Motorun global pazarda dolar veya Euro cinsinden bir değeri var. Döviz kuru üstüne vergiler bu fiyat japon marka için iyi bile.

Ülke bitti artık vietnam pakistan endonezya hindistan seviyesindeyiz. Hatta insanlarin sokaga tuvaletini yaptigi hindistan bile bizden teknoloji ve egitim olarak ileri

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ülke bitti artık vietnam pakistan endonezya hindistan seviyesindeyiz. Hatta insanlarin sokaga tuvaletini yaptigi hindistan bile bizden teknoloji ve egitim olarak ileri

Yav birakin su hindistan la dandik ülkeleri kiyaslamayi..Adamlar Marsa uydu gonderiyor..haa tuvalet problemi konusunda bende kirginim kendilerine :)

Sunu unutmamak lazim,musluman bir ulkenin adam olmasi esyanin tabiatina aykiri bir durum..

Sen bakma Ataturk un kurdugu cumhuriyet sayesinde iyi kotu bugunlere geldik.

Bundan sonra hak ettigimiz lige hizla donecegiz allahin izniyleee.

Arkadaş çöp derken başka yerlerde milletin bakkala manava gitmek için aldığı, öyle bir kenarda dursun diye evin bir köşesine bıraktığı; belki de yarım hatta ve hatta çeyrek maaşı ile alabildiği motor demek istemiş.

Biz ise bu çöp için ömrümüzü yiyoruz. Nerden baksan tutarsız nerden baksan elem verici.

Millet böyle olmasını istiyor ve mutlu. Saygı duyun.

Bize bunu reva görmüşler - Çöp Honda Dio 100cc

Vidasını bile üretemeyene herşeyi layık görürler.
Sadece tüketen birşey üret(e)meyen topluma bu bile fazla.
Ayrıca çöp filan değil yüksek kaliteli bir ürün.
Adamlar kendi ülkesinde de satıyor bunu.

Bundan daha iyisini ürettiğimizde çöp demeye hakkımız olur.

https://www.honda.co.jp/Dio110/

Yav birakin su hindistan la dandik ülkeleri kiyaslamayi..Adamlar Marsa uydu gonderiyor..haa tuvalet problemi konusunda bende kirginim kendilerine :)

Sunu unutmamak lazim,musluman bir ulkenin adam olmasi esyanin tabiatina aykiri bir durum..

Atatürk çok erken vefat etti. 2. dünya savaşı sırasında hayatta olsaydı çok farklı bir ülke olurduk. ABD ve SSCB kaçan Nazi mühendisleri sayesinde teknoloji olarak çok ilerledi. Ayrıca Islam düşmanlığı yapmanın lüzumu yok her ideolojide olduğu gibi dinde de fanatiklik ve eğitimsizlik insanları geride bırakıyor.

Motosikleti
Yok
Euro'ya çevirince bedavaya geliyorsa senin ülken bitmiş demektir zaten geçmiş olsun. Bir de alışın artık bu fiyatlara kabul edin bu fiyatları gibi yorumlar kabul edilecek türde yorumlar değiller en azından ben kabul etmiyorum çünkü bu tür bir yaklaşımı kabul edildiğinde bu düzen içinde (!) düzülmeyi kabul etmiş sayılırsınız.
Ses etmek, tepki göstermek, itiraz etmek, protesto etmek ve her şeyden önemlisi de demokratik bir ülkede olduğumuzu varsayarak zamanı gelince gereken yerde gerekli cevabı vermek.. Bu kavramlar bırakılacak kavramlar değiller.

Para ülkemizde genel anlamda zor kazanılıyor, 20,100 TL'ye şu kadar boş donanımsız bisiklet görünümünde hiç bir güvenlik unsuru olmayan bir motor için "ne var ki sonuçta Honda" dememeliyiz. Bu Fiyat listesini Honda Türkiye'de çalışan bir grup çalışan oluşturdu sonuçta. Yüksek maliyet unsuru barındırmayan bu 100cc motora bu fiyatı belirlerken acaba neyi düşündüler?

Honda Türkiye diyor ki yani çöp konteynerine ben Honda logosu basıp satışa çıkarsam yine satarım yine satarım. Bu sektördeki bu tekelcilik ve fahiş fiyat politikası belirleme işinde yamaha ve honda açık ara liderler kawasaki'nin de kalır yanı yok. Özellikle Honda coştu.

Eskiden bir Ducati parasına neredeyse iki tane Honda alınabilirdi (biraz abartıyorum ama lafın gelişi olduğu için, cümleyi pekiştirmek için.) Şimdi ise Honda fiyatları Ducatiyi bile geçti. Neyse yaa aklı fikri olan herkesin canını sıkmaya yeterli bence şu DIO'nun fiyatı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:15 ----------

Bisikletlerden bahsetmiyoruz keza yazdığınız şey DIO'nun ucuz olduğu anlamına da gelmez. 4500 Euroya bisikletin ağa babasını yani hi-end'ini alırsınız keza burada bahsedilen araç 100cc, 90 kilogramlık bir motorlu bisiklet. Tek ortak noktaları galiba bu hah buldum motorlu-bisiklet bu DIO :)

Hocam hem motosiklet pahali diyorsun, hem de euro olunca ulke bitmis diyorsun. Biz aylardir/yillardir ayni seyi soyluyoruz.

Desen ki, ayni DIO su avrupa ulkesinde vergisiz fiyati X lira, Turkiye'de vergisiz fiyati neden X+1000 TL, o zaman sana hak veririm.

Alttaki kismi da genel yazayim;

Artik forumdaki "fiyat/pahalilik" konularinin SADECE markalara yuklenmesinden rahatsizim. Markalarin da kendi zamlarini uygulamis olmalari mumkun buna da kabul ama ulkenin ekonomisinden, kazanilan paranin belirli bir urun (aycicekyagi, dolar, euro, terlik vb) karsisindaki erimesinden haberdar olmayip, sebebinin dusunulmemesi gercekten rahatsiz edici.

Konusacaksak, ozellikleri degismemis bir motosikletin son 3 yildaki fiyat degisimlerini ayni birim (elma, armut, euro, dolar vb.) uzerinden konusalim. Desin ki biri, Ingiltere'de Xmax X pound idi, bir yil sonra X+25 pound oldu. Turkiye'de ise Xmax X pound idi, bir yil sonra X+600 pound oldu.

Ben mi anlamiyorum bu islerden?

Namkörlük etmeyin bakınız afrikada insanlar daha bisiklet alamıyor, deve kuşuna biniyor. ÇOK MANKÖRSÜNÜZ. Ecdadımız gibi ata binelim bizde. Gerçi o zamanda ucuz sucuk yiyemeyiz ama olsun.:queen:

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Para ülkemizde genel anlamda zor kazanılıyor, 20,100 TL'ye şu kadar boş donanımsız bisiklet görünümünde hiç bir güvenlik unsuru olmayan bir motor için "ne var ki sonuçta Honda" dememeliyiz. Bu Fiyat listesini Honda Türkiye'de çalışan bir grup çalışan oluşturdu sonuçta. Yüksek maliyet unsuru barındırmayan bu 100cc motora bu fiyatı belirlerken acaba neyi düşündüler?

Honda Türkiye diyor ki yani çöp konteynerine ben Honda logosu basıp satışa çıkarsam yine satarım yine satarım. Bu sektördeki bu tekelcilik ve fahiş fiyat politikası belirleme işinde yamaha ve honda açık ara liderler kawasaki'nin de kalır yanı yok. Özellikle Honda coştu.

Caponya'da caponlar DIO için bizi kıskanıyoo.

😂 Kesinlikle bir de onunla uğraş dur aldıktan sonra.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------

Görüyorum ki hiç kimsenin son 2-3 yıldaki fahiş fiyat artışlarından şikayeti yok :) geçen 2019 Aralık ayında sıfır xmax 250 almıştık arkadaşıma 29.500’e şimdi ne oldu da aynı kasa aynı motor xmax 48.200 TL oldu? Bu fiyatın 11 bin liraya yakını da vergi.

%60 zamlanmış fiyat. Sizin alım gücünüz %60 arttı mı 2019 aralıktan bu yana?? Sadece buna cevap verin gerisi zaten hikaye kalıyor.

Kesinlikle bir de onunla uğraş dur aldıktan sonra.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------

Görüyorum ki hiç kimsenin son 2-3 yıldaki fahiş fiyat artışlarından şikayeti yok :) geçen 2019 Aralık ayında sıfır xmax 250 almıştık arkadaşıma 29.500’e şimdi ne oldu da aynı kasa aynı motor xmax 48.200 TL oldu? Bu fiyatın 11 bin liraya yakını da vergi.

%60 zamlanmış fiyat. Sizin alım gücünüz %60 arttı mı 2019 aralıktan bu yana?? Sadece buna cevap verin gerisi zaten hikaye kalıyor.

Siz kimden cevap bekliyorsunuz bilemiyorum ama bu soruya cevap verecek iktidar yalakası kesim böyle başlıklara uğramazlar. Uğrasalar bile böyle sorulara cevap vermez/veremezler. Yüzleri olmadığından değil hani, verebilecekleri bir cevapları olmadığından...

Kesinlikle bir de onunla uğraş dur aldıktan sonra.

Herkesin şikayeti vardır zannımca. Üreticilerden mi şikayetçi olacağız? Yoksa kimden bir düşünün bakalım.

Dün yozgatli bi dayı ile muhabbet ettim. Adam diyor ki ben yokluğun dibini gördüm, şu andaki durumumuz eskiye göre çok iyi, o yüzden kimsenin şikayet etmeye hakkı yok. Benim için din ve vatan önemlidir gerisi teferruattır.

Yokluk konusunda haklısın dedim. Sen eski ile yeniyi kiyaslayabiliyorsun ama bunu 18 yaşındaki bir gence anlatamazsin, seni anlamaz dedim.

Son çeyrek yüzyılda tüketim ve harcamaya o kadar çok kendimizi kaptırdık ki, şimdi elimizden oyuncagimiz alininca ağlıyoruz. Bize üretmeden tüketmek olmazi ogretmeleri lazimdi aslında. Uretmeden tuketmenin de bir sonu var.

Sistem simdi bize krize girdim tuketme artik emrini veriyor. Fakat biz tüketmeye o kadar cok alismisiz ki artik geriye donmek de zor. İsin kotu yani telefon, bilgisayar, otomobil gibi seyler de artik luks kaleminden cikip ihtiyac kalemine girmis durumda. Bunlar olmadan dünyanın geri kalaniyla rekabet etmek zor. E biz de bunlara muhtaciz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar