Biyonik adam Kenan Sofuoğlu

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Türkiye'nin motor sporlarındaki başarılı isimlerinden Kenan Sofuoğlu, hemen her sezon kaza geçirmesine rağmen, adeta ''biyonik adam'' gibi kısa sürede yarışmalardaki yerini alıyor.

Daha önce geçirdiği kazalarda kollarının yanı sıra bacaklarındaki bütün eklemlerinde kırıklar oluşan milli motosikletçi, geçen hafta da sol dizine vida takılmasına neden olan kazaya rağmen 1 Nisan'daki Dünya Supersport Şampiyonası 2. ayak yarışına katılacak.

Imola Pisti'nde 1 Nisan'da koşulacak yarışa hazırlanmak için geçen cuma günü katıldığı İtalya'nın ulusal şampiyonasının test antrenmanlarında kaza geçiren ve kırık nedeniyle sol dizine vida takılan Sofuoğlu, Sakarya'daki evinde dinlenerek yarışma gününü bekliyor.

Geçen yıl ağustos ayında ABD'de yaptığı kazanın ardından sağ ayak bileğine platin takılan ve yaklaşık bir ay önce de çıkarılan Sofuoğlu, bu kez de sol dizindeki platinle yarışmalara katılacak.

Sakarya'da 2010 yılındaki sezon öncesindeki antrenman sırasında kaza yapan ve sol ayak bileği kırılan milli motosikletçinin, 2007'de sağ el, 2006'da ise sol el bileği kırılmıştı.

Kenan Sofuoğlu, yaptığı sporun risklerinin bulunduğunu belirterek, ''Spor hayatım boyunca bütün eklemlerimde kırıklar oluştu. Motor sporlarında bu riskler var'' dedi.

Motosiklette 12 yıldır yarışmalara katıldığını anımsatan Sofuoğlu, ''Geçen yıl ABD'deki kaza, yarışma içinde oldu. Diğer sakatlıkların hepsi antrenmanlarda oluştu. Şimdiki sakatlığım normal insanlar için 3-4 aylık bir süre ister. Ancak, ben şampiyonanın 1 Nisan'daki İtalya koşusuna katılacağım. Yarış doktorlarım katılabileceğimi söylediler. Ağrı hissediyorum ama yarışabileceğim. Yarış doktorları sporcuları en kısa sürede şampiyonaya hazırlıyor. İtalya'daki son kazada doktorlar, pistteki kliniğe gelerek beni ameliyat ettiler.'' dedi.

Kaynak: Ntvspor

Ekli dosyalar

• biyoniksofuoglu.jpg
    biyoniksofuoglu.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 7,793
başarılı olmak için karşılığında bir şeyler vermek,birşeyleri kaybetmek söz konusu olabilir Kenan'ın başaramamak için hiçbir sebebi yok.bu işin risklerini hepimizden iyi bilen,görmüş geçirmiş birisi.ufak sıkıntıların dışında umarım büyük sakatlık yaşamaz başarıları devam eder...

düşmekte bu işin parçası. bence kazalarda kaybedilenden çok, kazanılanlar şeylerde vardır.

Dün Akyazı'daki pistinde antrenman yaparken düşüp topuğunu kırdığına dair haberler gördüm birkaç yerde. Sanırım gelecek Pazar koşulacak yarış yine tehlikeye girmiş bu yüzden...

Geçmiş olsun ve bu aralar kendisine biraz daha dikkat etsin diyelim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
buişin gercekleri şampiyon olmak kolay değil daha iyi olmak için zorlamak risk almak gerekiyor ve bu tarz kazalarda oluyor kenan ın işi bu zorluğunuda biliyor ve herkeste biliyorki Sinan sofuoğlu da motosiklet antremanında kaza yaptı ve hayatını kaybetti bu onun işi ve iş kazası olabiliyor ,
Allah yardımcısı olsun inşallah çabuk iyileşir ve yarışlara döner

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar