Nereye yorum yazacağımı söylemek uygun mu sizce?
olur. (10 karakter)
Nereye yorum yazacağımı söylemek uygun mu sizce?
O yarışçılar da kontra ile dönüyor. Ayrıca buna ilaveten daha iyi bir yol tutuşu için öne arkaya sağa sola sarkarak ağırlık transferi yapıyorlar.
Burada bu şekilde sorular sorup öğrenmeye çalışacağınıza gidip adam gibi eğitim alsanız veya bu konuda yapılmış belgeselleri izleyerek antrenman yapsanız çok daha iyi olur bence. Zaten interette yeterince araştırma yaparsanız sorduğunuz bütün soruların cevabına ulaşacaksınız.
Haklısınız, öğren de gel diyorsunuz kısaca.Da, ben bir şey öğrenmeye çalışmıyorum, Moto Sohbet başlığı altına paylaşımda bulundum. Bu forumun insanların sohbet ettiği bir yer olduğu fikrine kapıldım ilk başta. Profesyonel sürücülere ait olduğunu şimdi anlamaya başladım
Benden başka herkes olaya son noktayı koymuş zaten.
Hocam yanlış anlamayın da 4 sayfa boyunca insanlar yanlış kavradigin bir olayın doğrusunu anlatmışlar ama sen hala "öyle değil ben inanmıyorum" diyorsun. Neyi istiyorsun ben onu anlamadım?
Herkesin düşüncesine saygım var. Kontra ile ilgili yorumların neredeyse tamamında 'Herkes kontra ile dönüyor, zaten içgüdüsel olarak yapıyorsun' deniliyor. Kabul. Bunu yazanların tamamı da eklemiş 'Bunu bilinçsizce yapmak çok tehlikeli, mutlaka eğitim alınmalı' Hadi bunu da açıklayın o zaman. Hem farkında olmasan da kontra ile dönüyorsun, hem de eğitim almadan yapmak tehlikeli. Hadi ben bilmiyorum yalan yanlış yazıyorum. Bunu yazan arkadaşlar 'Hem bilmeden içgüdüyle herkes tarafından yapılan, hem de eğitimsiz yapılırsa tehlikeli' olan bu tekniği açıklasın bana. Kimseye ters düşmek için sormuyorum. Sadece nasıl oluyor onu öğrenmek istiyorum. Her zaman eğitimin şart olduğunu savunuyorum. Bana yanıt veren arkadaşların kaçının kontra ile ilgili eğitmenlerden ders aldığını bilmiyorum.
Videonun 1dk46sn civarında yoldaki engeli geçmek için yana eğilirseniz motorun dönmesi yavaş olur diyor. Yani ağırlık aktarımıyla da dönmek mümkün, ama yavaş ve hantal bir dönüştür. İdeali tarif edilen kontra tekniğidir.