Profesyonel olmayacak şekilde sadece max 20 km kullanım civarı gezmelik bisiklet arayışındayım.
Bütçe cok düşük, fiyatlar ucmus durumda öyle 1000 lira falan vermem

(gerçi 1500den başlıyor gibi duruyor)
ikinci ele de bakacağım fakat ucuz ve sağlam bisiklet önerisi yapabilir misiniz
Link paylaşırsanız ya da marka model daha iyi olur.
Merhabalar,
Daha önceden siteye üye olmuş olmama rağmen motosiklet macerama 6 sene önce son verdiğim için şifremi unutmuşum. Bu başlığı gördüğümde bir şeyler yazmak için yeni üyeliğimin onaylanmasını bekliyordum.
Anladığım kadarıyla sakin bir şekilde sahilde eşinizle beraber binebilmek için bisiklet arayışınız mevcut. Vermiş olduğunuz fiyat aralığı satış sitelerine baktığımız zaman gerçekten zor gibi görünüyor. Zaten sizde belirtmişsiniz.
Öncelikli olarak bisikletinizi boyunuza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Boy ölçünüze göre en düşük 50 boy kadro bisikletlere bakmalısınız. Daha küçükleri olmaz mı derseniz olur ama sele boyunuzu ayarladığınız zaman gidon çok aşağıda kalacağı için belli bir süre sonra size sırt ve bilek ağrısı olarak geri dönecektir. O yüzden boy önemli.
Jant ebadına gelecek olursak en az 26 Jant olmak üzere 27,5, 28 ya da 29 Jant size uygun olacaktır.
Lastik genişliğine gelecek olursak. MTB lastiği sizi şehir içinde yoracaktır. O yüzden daha ince gezinti bisikletlerinde kullanılan lastikler sizin için uygun olacaktır.
Çok vites olması tabi ki iyidir ama gerek şart değildir. Doğru dişli ayarı ile, Çatal Kaya'ya ya da Karagöl'e çıkmadığınızı düşünerek söylüyorum, size yeterli gelecektir.
Amortisör olsa da olur olmasa da. Verdiğiniz fiyat aralıklarındaki bisikletler zaten yapı gereği ağır olacaklardır. Amortisörün yapacağı ekstra ağırlık sizi çok rahatsız etmeyecektir.
İlan sitesinden sizin için olabileceğini düşündüğüm bir kaç ilanın numarasını paylaşıyorum.
Profilinizden İzmir'de yaşadığınızı gördüğüm için oradan ilanlara baktım.
Eğer bütçenizi biraz zorlayabilirseniz 902896577 nolu bisiklet güzel gözüküyor. 1750 TL fiyatı.
1500 Tl fiyatlarda 888602262,896223232, 900127770
1200 TL ye ise 875170201 nolu ilan size uygun olabilir.
Eşinize ise 905711084 nolu bisiklet uygun gelebilir. Önündeki sepete mola verdiğiniz zaman piknik yapmak için gerekli öteberiyi koyabilirsiniz.
Bisikletinizi aldıktan sonra gezinti sırasında sıkıntı yaşamamak için küçük bisiklet levyeleri ile yama ya da yedek iç lastik mutlaka yanınızda bulundurmanızı öneririm. Yollarda bir çok cam parçası veya lastiğe zarar verebilecek unsurlar bulunabilir. 20 km uzağa gittikten sonra geriye yürümek zor olabilir.
Kask ve eldiven mutlak suretle olması gereken aksesuarlar. Ayrıca gece binmeleri için çakar lamba ve stop lambasını da almayı unutmamalısınız.
Umarım bir nebzede olsa size yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz başka bir konu var ise seve seve cevaplayabilirim.
İyi Günler.