Dizlik dirseklik down-hill( Türkçesi tepeden aşağı gibi birşey) ya da stunt, için mantığı olabilir. Şehirde pek mantığı yok, takanı da göremezsin.
Senin alman gereken,
kask,
(kask şart)
parmakları kesik içi jelli bisiklet eldiveni, (amaç gidondan gelen titreşim ve neden olduğu uyuşmayı önlemek, istiyorsan uzun olanını da alabilirsin)
gözlük (bisiklet için yapılmış)
(gözlük şart)
bisiklet için
gece kullanacaksan, öne ışık arkaya flaşörlü ışık şart
tura gideceksen arka bagaj (sele) şart
matara (su,çay, meyve suyu vb. için)
bende şu kask
http://www.aktifpedal.com/bisiklet-...iklet-erkek-kask?product_id=3070#.U5okZr8qduU
şu eldiven (fiyatı uygun sayılır)
http://www.deltabisiklet.com/?_Args=_ProductInfo,4368,OdesisMc
gözlük ün linki yok, Japonya'dan almıştım uygun birşey, geçen decathlon da güzel gözlükler uygun fiyatlı olarak gördüm, tavsiye ederim, çok para vermeye gerek yok, ama gözlük önemli (gözleri koruması için) (bisiklet için özel olursa, kenardan birşey de girmemesi için tasarlanmış ve gayet şık gözlükler) (gece kullanıyorsan, güneş gözlüğü kullanamıyacağın için, tamircilerin taktığı şeffaf gözlükleri tekzen,koctas gibi yerlerden uygun fiyatla alabilirsin)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------
kask şart dedim ama hızlı kullanacağını düşündüğüm için,
ayrıca
şehirde dağ bisikleti almana gerek yok, ince tekerli birşey alırsan, yeterli kondisyona çıktığında epey hızlı gidebilirsin (düz yolda 30-50 km/h)
formula bir pistinde yokuş aşağı daha da hızlı gidebilirsin (istanbulpark da kullandım) (tam emin olmamakla birlikte 55-70 km/h civarı birşey)
kask da pahallı kask daha fazla korur gibi bir olay yok, hava kanalları ergonomisi daha iyi oluyor, ucuz kask biraz daha ağır oluyor, terletiyor vs. decathlon dan uygun yollu birşey alabilirsin.
ben olsam bu soruları bisiklet forumunda sorar ve araştırırdım. ayrıca bisiklet, motosiklet alamadığın için , ya da motosiklet de araba alamadığın için alınacak birşey değil. amaç geziyse, otobüsle de gezersin. otobüs + pateni var vs. ama hepsinin kendine göre bir mantığı, zevki var. profesyonel bisikletten bahsedilen yerde sana salcano öneriliyorsa, arkana bakmadan kaçmanı öneririm.