Bisiklet dahi sürmeyen Kız arkadaşa motosiklet öğretmek?

Birkaç ay önce ben de eşime bisiklet sürmeyi öğrettim. Sadece ikinizin olacağı düz ve boş bir yer bulmak çok önemli. Kadınlar dış etkenlere karşı çok duyarlı, 200 metre ilerden ona bakan birini görmesi bile her şeyi alt üst edebilir.

Ben şöyle bir yol izledim; ilk 1 saat pedala ayaklarını koydurmadım. Ayaklarını yere koyarak küçük küçük ilerlemesini istedim. (Bu süreçte çok sabırlı olup, sürekli moral vermek gerekiyor) 1 saatin sonunda ayaklarını hiç yere koymadan 2-3 metre gitmeye başladı. Daha sonrasında ufak bir itişle ilk pedalı çevirip dengeyi yakalamasına yardımcı oldum. Hızlandıkça dengeyi daha rahat sağlayacağını söyledim. 2 saatin sonunda sadece başlangıç pedalına destek verdiğimde dümdüz gidebiliyordu. Gerisi zaten bol bol pratik.

Siz zaten belli bir kademe katetmişsiniz. Tavsiyem, pedal çevirmesine gerek kalmayacak kadar eğimli bir yol bulun ve orada pratik yapın. Hız arttıkça denge kurmanın kolaylaşacağını farketmesini sağlayın.

Reşat Arbaş "Motosiklet Teorisi" isimli kitabında motosiklet sürebilmek için şu iki koşulu sağlamak gerekir der :

- Bisiklet sürmeyi bilmek
- Araba kullanmayı bilmek

Bilmek derken yerinden hareket ettirmeyi kastetmiyor.

Dostum eğer öğrenmek istiyorsanız honda today 50 ile başlayabilirsiniz bayanların kolaylıkla öğrenebileceği bi motor boy ve ebat olarak kücüklüğü ile denge problemi minimuma iniyor saygılar iyi forumlar.

Bisiklet bile süremiyosa zor yavaş yavaş alışabilir zamanla olur eğitime gider belki orda öğrenir trafiği felan çıkmasın öğrenmeden sakıncalı olabilir

ben bisiklet kullanan kız arkadaşıma kısa sürede scooter kullanmayı öğrettim, daha doğrusu o kolay öğrendi ve ardında ehliyet kursunda vitesliyi de sorunsuz kullandı bence scooter kullanmak bisiklet öğrenmekten daha kolay pedal ayarlama pedala basarken denge kaybı sorunu yok önce motor boşta yada orta ayaktayken gaz kontrolüne alışsın yeter
not: sonrasında kız arkadaşımla ayrıldık ama olsun camiaya bir üye daha eklemiş olduk

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Genç arkadaşım,

Sakın sen kendin öğretmeye kalkma. Kocadan hoca olmaz derler. Eşim otomobil ehliyeti alacağı zaman da aman aile saadetimize bir sorun çıkmasın diyerek benden değil kardeşinden öğren demiştim. Şimdi benden iyi araba kullanıyor.

Eğer bisiklete binmeyi bilmiyorsa, önce bisiklet sürmesini öğrenecek de sonra motor öğrenecek de çok uzun bir süreç bu. Eğer bisiklet ve motor kullanmayı bilen sevgili istiyorsan, bu senin için çok önemliyse ayrıl, bunları bilen sevgili bul. Eğer önemli değil diyorsan da o zaman bırak nasıl öğrenecekse kendi öğrensin sen karışırsan sen kötü olursun.

Ortak motor almayı da düşünme bile. O kendi motorunu alsın, sen kendi motorunu al.

Trafikde biz zorlanıyoruz ayılar yüzünden hele ki bide bayan olduğunu düşünürsek çok zorlanır en iyisi artçı olması :)

Bizim ufaklıkta bisiklete binemiyordu.Arka yedek tekerleri var ama bir türlü denge kuramıyordu.Sürekli bir tekere yatık biniyordu.Biraz yedek tekerleri yükselttim destek almasın ama düşerse yedek teker düşmesini engellesin diye.Köftehor yine yatırıyor yedek tekere.Dedim bu iş böyle olmayacak hafta sonu 2 günümü ayırayım da bisiklete binmeyi öğrensin dedim.Neyse hafta sonu geldi çıkardım yedek tekerleri seleyi arkadan tutuyorum.Hadi babacım şimdi ayağını pedala koy ben seni tutuyorum korkma demeden adam bir bastı aldı başını gitti.Şaşırdım kaldım sanki uzun zamandır biniyor gibi kullandı.Demekki düşme korkusundanmı öğrendi yoksa yedek tekerdeykenmi öğrendi bilmiyorum.Sizde salın gitsin ya düşer ya öğrenir :)

Honda GS 1 için, eğitime katılmak isteyenler bisiklet kullanmayı bilmeli diyordu.

valla sabırla öğretmek kaldı sanırım 2 bisiklet kiralayıp

Imkansız değil bence.
Bayanların başaramacağı iş yoktur.
Sabır,strateji ve zaman..Çözebilir ama bisiklet şart diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar