Bisan Bisan Roadstar 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Yağ yakan motoru dumanı siyah atar, beyaz çıkması tam patlamanın ya da yanmanın olmadığını ve bir miktar yakıtın da egzosttan atıldığını gösterir.
Muhtemelen yakıt sarfiyatın da artmıştır.
Olası sebepler buji, karbüratör ayarsızlığı, tıkalı hava filtresi olabilir.
Yetersiz yanma ya oksijen eksikliğinden olur, ya da gereğinden fazla karışım oranında olan yakıt miktarından.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...

çok teşekkürler,
gerçekten yardımcı oldunuz. yarın karbüratör haricindekileri halledebilirim kendim. ondan sonra bi bakarım duruma göre servise karbüratör için gidebilirim. :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok teşekkürler,
gerçekten yardımcı oldunuz. yarın karbüratör haricindekileri halledebilirim kendim. ondan sonra bi bakarım duruma göre servise karbüratör için gidebilirim. :rendeer:
Roadstar'ın karbüratörü ile ilgili bilgiyi önceki sayfalardan birinde vermiştim.
Kullanılan karbüratör mikuni ve tüm ayarları virago 250 ile aynı.
Kafası çalışan elinden azıcık iş gelen birisi öğrenebilir.
Roadstarların kıymetini bilin.

Rica ederim, sonucu burada paylaşırsan sevinirim...

hava filtresini ve bujileri temizledim biraz fayadası oldu ama 3-5 km sonra gene aynı :farao: sanki eş zamanlı ptlamıyomuş gibi. gazı bırakınca stop etmeye başladı. işten zorlaya zorlaya eve varabildim. ayrıca yarın ankara kar yağışlı imiş artık uğraşamıyacağım gibi :pale:

narkozcu bujilerinden bence git bu motora uygun iyi bi buji al nasıl olsa buji her zaman lazım elinde kalacak değilya bide öyle dene

kronik hastalığı cikle telinin takılı kalması ve cikle açık yürümeden ötürü buji yakması..virago varken 2 defa başıma geldi..çözüm jikle kablossu güzelce yağlanıcak. 2 tane de iridyum buji takılacak.

ngk nın sitesinde yamaha xv 250 (virago) ye uygun iridyum buji olarak CR6HIX görünüyor. bu bizimkinede uyar herhelde dimi ???

Son düzenleme:
Hadi bak senin için bujilerimide söküp resimlerini çektim sırf kafana takılan bişey olmasın die umarım yardımcı olabilmişimdir, ilk günki gibi kontaklar süper buji süper...

18122009168.jpg

18122009171.jpg

ALLAH'U EKBER !!!
DEHŞETSİN HOCAM, HİÇ GEREK YOKTU ZAHMETE BENİM İÇİN :rendeer:
yüreğime kadar ikna oldum hiç şüphem kalmadı :cat::cat::cat: çok teşekkürederim.
hemen alıp takacam...

ots

ngk nın sitesinde yamaha xv 250 (virago) ye uygun iridyum buji olarak CR6HIX görünüyor. bu bizimkinede uyar herhelde dimi ???

evet o buji bizim motora uyar fiyatıda tanesi 30 tl civarında geçen kış kullandım soğuk havalarda cr6hsa ya göre biraz daha iyi

bu arada piyasada sahte NGK bujiler var motorun çalışmasında problem çıkarıyor ve ömürleride kısa oluyor buji alırken güvendiğiniz bir yerden almanızı tavsiye ederim

Benim motorun Üstünde Şuan denso gibi bir marka var 6,000 km dir elimi bile sürmedim soğuk havalarda cr6hıx den daha iyi performans aldım

ots

güzel soru dedim ya hiç elimi sürmedim bujiye temizlemek için bile sökmedim akşam motorun yanına gidince bakar yazarım

ots

buji problemi olan arkadaşlar için

yenibuji1.jpg

sıcaklık karaktesistiği

skarakteristik.jpg

Normal Görünüm

normalgrnm.jpg

İRİDYUM BUJİ

iridyumx.jpg

KURUMLANMA

kurumlanma.jpg

TORTULAR

tortular.jpg

İZOLATÖR KIRILMASI

tortular.jpg

ERİME
erime.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:42 ----------

Resimler Çıkmamış Tekrar Deniyorum autoclub'dan alıntıdır

Sıcaklık kodu ile ifade edilen bu sıcaklık değerleri, elektrotlar ve izolatör üzerinden ölçülen, her biri motor yüküne karşılık düşen bir ortalama sıcaklığını ifade eder. İzolatör ucunda çalışma sıcaklığı 400°C ile 850°C arasında olmalıdır; 400°C üzerindeki sıcaklıkların hedeflenmesinin nedeni, bunun üstündeki sıcaklıklarda izolatör ucu üzerinde biriken kurum ya da yağlı kömür tortularının çözülmesi ve bujinin böylelikle kendi kendini temizlemesidir

yenibuji1.jpg

Bununla birlikte izolatördeki sıcaklık 850°C’nin üstüne de çıkmamalıdır, zira 900°C’nin üstünde kızgın nokta ateşlemeleri meydana gelebilir. Dahası, çok yüksek sıcaklıklarda elektrotlar ayrıca kimyasal agresif bileşimler tarafından tahriş ya da tahrip edilir. Bütün bunlar, teknik geliştirmelerin eski tip tek aralıklı bujiden modern çoklu aralık bujisine doğru ilerlemesine neden olmakla kalmadı. Özellikle izolatörler için yeni malzemelerin geliştirilmesi ya da orta elektrotlarda yüksek nitelikli bakır çekirdeklerin kullanımı, bu geniş yelpazeli sıcaklık değeri aralıkları için günümüzde gerekli olan kalite standartlarını güven altına almakta.

SICAKLIK KARAKTERİSTİĞİ
skarakteristik.jpg

NORMAL GÖRÜNÜM
normalgrnm.jpg

İRİDYUM BUJİ
iridyumx.jpg

KURUMLANMA
kurumlanma.jpg

TORTULAR
tortular.jpg

İZOLATÖR KIRILMASI
izolatrkrlmas.jpg