slm arkadaşlar ben eskişehirde oturuyorum malum kış ayları motoru yatırıyoruz 1 aydır motor çalıştırmadık şimdi bugün çalıştırmayı denedim zor çalıştı cikle yardımı ile ıstıcıyor falan dedi ölelikle zar zor çalışıyor şimdi benim kış ayları ne yapmam lazım motorun benzinini boşalt aküyü eve al diyenler oldu ne yapmalıyım birdee büyük sorun motor arada bir stop ediyor anlamıyorum nedendir arkadaş dedi devirsiz kullanmadan diyor daha sonra marşa basıyom almıyor 15 20 dakka sonra çalışmaya başlıyor yolda kalacam diye korkuyorum muhtemelen nedendir
Motoru kullanmayıp yaza kadar tutacağın zaman benzini boşaltmak yanlış olur. Depo içi paslanma yapacaktır. Karbüratörde de benzin kalmadığı için ilk çalıştırmada çok zorlanırsın yazın. Bence depoyu full doldurmak daha sağlıklı ve kışında olsa zaman zaman çalıştırılmalı. Akü motorun üstünde bırakılmamalı söküp evde şarja bağlayabilirsin.
Muhtemelen 1 ay sonra çalıştırmanda çalışmamasının sebebi de karbüratörde benzin kalmaması ve hava yapmasındandır. Bujilerini değiştireli kaç km oldu hiç söküp bujileri temizledin ya da değiştirdin mi ?
aynı sorun bende de oluyo süleyman1983 rolantisi düşüyo birden ve stop ediyo benim akünün tadı yok ona bağlıyom işi ama yenisini alınca farka bakacam aslında yazında böyle sorun başıma geldi kronik sorunu dediler.buji ve hava filtreni kontrol et zamanı geldiyse değiştir ben değiştirecem. süleyman83 karbüratörde pislikde olabilir
Savaş abinin bu konuda tecrübesi ve bilgisinin olduğunu düşünüyorum
Soğuk havalarda motorun rolantisini arttırmak zaten gerekir. Motor ısıtılmadan binmek hiç sağlıklı değil. Motor ısınınca zaten hiçbir sıkıntı kalmıyor. Bujiyi değiştirmek doğru olabilir ama hava filtesini değiştirmek yanlış bence. Zaten filtre sünger olduğu için yıkanıp temizlenebilir. Önceki sayfalarda motoruma Savaş abi ile birlikte yaptığımız bakım fotoğrafları mevcuttu. Adaşımın sorununun karbüratörde benzin kalmaması olduğunu düşünüyorum oyüzden marş almayıp çalıştıramamıştır.
valla ben rodstardan çok memnunum ama eksozumdan bir şıkırtı gelmeye başladı neden dir diye sordum esozun içindeki puntalar atmıştır dediler servis ve fabrikada aynısını söledi birden bire başaldı motorda yeni acayip canımı sıktı bu eksoz ama tamiri varmış fabrikası gönder hemen haledelim dedi kısa bir işlem miş bakalım vakit bulunca yollıyacağım egzozu varmı başına gelen eksoz sıkıntısı arkadaş lar bunlar da baya sık oluyomuş bu sıkıntı
Aynı egsoz sorunu benimde başıma geldi. İlk etapta çocuklar egsozun içine taş atmışlar sandım. Egsozu komple söktük içine baktım birşey yok. Sonradan egsozun içinde bir borunun daha olduğunu farkettik. Bu boru da sıcaktan dıştaki egsozun sararnasını engelliyor diye düşünüyorum. Bunun puntası benim deli gibi motor sürüşüme dayanamayarak atmış

Ustam ona bir güzel paslanmaz kaynak yaptı böylece bu sorundan kurtulduk ve eskisinden de iyi oldu