motorcu bana 9ah olur dediarkadaşlar yaz boyu motorumu kullanmadığım için aküm bitmiş mecburen yenisini alıcam ama bizim motorlar için 9 ah mi kullanıyoduk:silent:
Arkadaşlar ozaman size 12 v 12 amp akü tavsiye ederim. Sis farı da takarsanız rahat rahat kaldırır.
Avşaroğlu senin motordaki kaçağı tespit ettirmen lazım. Eğer öylebirşey varsa yeni alacağın akü de bitecek. Sen motoru kapattığında motoru gidonun sağındaki kırmızı düğmeden de kapatıyormusun ?
kaçak varmı bakacam abi şarj etmiyoda olabilir biraz kullanıp tekrar ölçtürecem aküyü ozaman belli olur.kırmızı stop düğmesini kapatmıyom hiç kapatıyımmı
40-50 Tl ye 9 Ah Bosh akuler var F650Gs de kullanıyorum ara sıra motoru calıstırmak yeterli.Vurdurarak çalıştırmak karizmayı çizeraslında aynı dertten bende biraz muzdaribimale: marş motorunun girişindeki somunlar paslanmamış, şarjınıda ölçtürdüm gayet iyi çıktı, yeni akü alıcam ama kışın boş yere akü ömrü tükeneceğinden almak istemiyorum, neticede vurdurarak çalıştırıyorum tavsiyeleriniz varmı ???
aslında aynı dertten bende biraz muzdaribimale: marş motorunun girişindeki somunlar paslanmamış, şarjınıda ölçtürdüm gayet iyi çıktı, yeni akü alıcam ama kışın boş yere akü ömrü tükeneceğinden almak istemiyorum, neticede vurdurarak çalıştırıyorum tavsiyeleriniz varmı ???
süleyman abi aküyü ölçtürdüm bitmiş şarjettirdim.kaçak olduğunu ve sürekli aküden yediğini veya şarjetmediğini söyledi
şu an gayet iyi durumda ama narkozcunun da dediği gibi akünün içindeki plakaların vadesinin dolmuş olduğunu düşünüyorum biri körelse akım geçmiyor ve şarj tam anlamıyla olmuyor.
İyi de kullandığın motor zaten çok ekonomik.
Daha ne kadar az yakmasını bekliyorsun?.
Kmde 11.6 ykr ila 12.7 ykr yakmaya başladı son zamlardan sonra normalmi sence abi? Seyhan 150c:silent: