Bisan Bisan Roadstar 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
alıcam bir roadstar.parasını ayırdım.kask,ceket vs gibi şeylerin de parasını ayırdım.geriye hemen bir ehliyet almak ve ardından da motoru almak kaldı.

bilgisizdim ve uzun,meşakatli bir süreç oldu motor araştırma süreci benim için.savaş abinin yazıları ve inatçı desteği sayesinde bu motorda karar kıldım zaten.

Bu inatçı bir destek değil,aynı motoru ben aldım,zor şartlarda kullandım memnun kaldım Süleyman'a sattım o da çok memnun.
ömersirin aldı,uzun süre kullandı arkadaşımıza sattı,sonra bir tane daha aldı onu da akrabasına sattı .(iki ayrı motor)
memnun olmasak kullanmazdık,arkadaşlarımıza satmazdık.
Sağlam bir ustada,ciddi bir ayar-bakım gördükten sonra uzun süre sorunsuz kullanılabilir motorlardır.
Çok çok iyi motorlar değildir ama maliyet/fayda oranı yüksek motorlardır.

İşte hesaplı bir Roadstar
http://www.sahibinden.com/doktordan...QQ16580496WQQpXQQdisplayitem?keyword=roadstar

Son düzenleme:
savaşaydın bende roadstar almanı tavsiye ederim.savaş kayan abimiz sana yardımcı olduğu gibi bana da epey yardımcı oldu sağolsun varolsun erinmeden yazıyo.benim adımda savaş bu arada üçümüzde adaşız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:04 ----------

süleyman1983 yağın ço0k incelmiş su gibi olmuş olabilir.viteş geçişinde sertlik yapıyo.bide debriyaj telini takip et vidalı ayarlanabilir bi yer göreceksin yağ koyduğun yerin üstünde ordan ayar yapabilirsin.devrinde vites geçişi yapmassan da tak tuk sert sesler gelir.birinci viteste çok yüklenme

Forumdan Uzaklaştırıldı
savaşaydın bende roadstar almanı tavsiye ederim.savaş kayan abimiz sana yardımcı olduğu gibi bana da epey yardımcı oldu sağolsun varolsun erinmeden yazıyo.benim adımda savaş bu arada üçümüzde adaşız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:04 ----------

süleyman1983 yağın ço0k incelmiş su gibi olmuş olabilir.viteş geçişinde sertlik yapıyo.bide debriyaj telini takip et vidalı ayarlanabilir bi yer göreceksin yağ koyduğun yerin üstünde ordan ayar yapabilirsin.devrinde vites geçişi yapmassan da tak tuk sert sesler gelir.birinci viteste çok yüklenme

Üç tane Savaş,Üç tane Roadstarcı iyi toplanmışız,artık ne dilek dilesek iyi olur:)

Roadstar'ın fabrika ayarında vites geçişleri serttir.Bu yüzden alır almaz 1-debriyajını söktürüp ayarlattım ve sorun yaşamadım.Debriyaj iyi bir ustanın elinde inanılmaz şekilde yumuşak geçişler yapacak hale gelir.
Vitese gecerken tak diye bir ses duyacak ve ürkeceksiniz,Genelde bütün motorlarda bu var.Ben F650Gs aldım birinci viteste tak sesini duyunca ilk önce
ürktüm,Polis arkadaşımda F650Gs var,10.000 km civarı onun motorundaki tak
sesi daha ürkütücü boyutta:)
XT125R da ise bu ses yok:)
Motosiklet şanzımanları otomobil şanzımanlarından farklı,senkromeç yok ve bu yüzden kara şanzımandır.Hareket halinde iken boşa alınması mümkün değildir ve
bunun için uğraşmak sadece zarar verir.

2-Boşa alırken tüm motorlarda aynı şey var yani boş konumu viteslerden daha küçük bir aralıktadır.Ayak alışkanlığı ile bir süre sonra öğrenilir.Yani ayak alışkanlığı gerektiriyor.Bir süre sonra öyle bir alışkanlık elde edilir ki aynı sorundan şikayetçi başka bir motorcunun motoruna bindiğinizde" şık" diye bulursunuz boşu.

doğru söylüyon abi şimdi çok rahat vites geçişi yapıyom alıştım artık.ilk bakımında (1000km)bakımında ayar yapmıştı ama debriyajı söküpte yaptı bilmiyom.

Üç tane Savaş,Üç tane Roadstarcı iyi toplanmışız,artık ne dilek dilesek iyi olur:)

Roadstar'ın fabrika ayarında vites geçişleri serttir.Bu yüzden alır almaz 1-debriyajını söktürüp ayarlattım ve sorun yaşamadım.Debriyaj iyi bir ustanın elinde inanılmaz şekilde yumuşak geçişler yapacak hale gelir.
Vitese gecerken tak diye bir ses duyacak ve ürkeceksiniz,Genelde bütün motorlarda bu var.Ben F650Gs aldım birinci viteste tak sesini duyunca ilk önce
ürktüm,Polis arkadaşımda F650Gs var,10.000 km civarı onun motorundaki tak
sesi daha ürkütücü boyutta:)
XT125R da ise bu ses yok:)
Motosiklet şanzımanları otomobil şanzımanlarından farklı,senkromeç yok ve bu yüzden kara şanzımandır.Hareket halinde iken boşa alınması mümkün değildir ve
bunun için uğraşmak sadece zarar verir.

2-Boşa alırken tüm motorlarda aynı şey var yani boş konumu viteslerden daha küçük bir aralıktadır.Ayak alışkanlığı ile bir süre sonra öğrenilir.Yani ayak alışkanlığı gerektiriyor.Bir süre sonra öyle bir alışkanlık elde edilir ki aynı sorundan şikayetçi başka bir motorcunun motoruna bindiğinizde" şık" diye bulursunuz boşu.
savaş abi bende neden boşa atamıyorum diyordum hareket halindeyken bende sorun olduğunu düşünmüştüm boşa atmak gerekiyor bazan abi motor çok bağırıyor benim motosiklet kendini yırtıyor bende boşa atamadığım zaman debriyaja çok yükleniyorum ne yapayım debriyaja çok yüklenmem sorun olurma sence

savaş abi bende neden boşa atamıyorum diyordum hareket halindeyken bende sorun olduğunu düşünmüştüm boşa atmak gerekiyor bazan abi motor çok bağırıyor benim motosiklet kendini yırtıyor bende boşa atamadığım zaman debriyaja çok yükleniyorum ne yapayım debriyaja çok yüklenmem sorun olurma sence

Süleymancım bu motorlar genelde sürüş halindeyken boşa geçmiyorlar...hyosung gv 250 dahil...ama garaj koyarken dene geçtiğini göreceksin.ayrıca çok bağırıyor derken neyi kastediyorsun anlayamadım.debriyaja bastığın an elini gazdan çeksen yetmiyormu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tamamen park etmediğimiz ya da motoru durduğu yerde çalıştırmayacağımız sü
rece boşa atmamız gerekmiyor.
Trafik ışıklarında bile motorumuz 1.viteste ve debriyajımız sıkılı olmak zorunda ak
si takdirde arkadan gelen ve duramayan bir öküzden kaçma şansımızı yok ederiz
(bunu söyleyen ben değilim,Donald duck-Reşat Arbaş abimiz)
Debriyajı tam sıkılı tutmak motora zarar vermez,tam sıkılı olmaması balataya zarar verir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:13 ----------

Süleymancım bu motorlar genelde sürüş halindeyken boşa geçmiyorlar...hyosung gv 250 dahil...ama garaj koyarken dene geçtiğini göreceksin.ayrıca çok bağırıyor derken neyi kastediyorsun anlayamadım.debriyaja bastığın an elini gazdan çeksen yetmiyormu?
BMWF650GS de giderken boşa geçmez.Çünkü motosikletlerde kara şanzıman vardır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:14 ----------

Arka fren balataları yaklaşık 10-12 000 km arasında tükenmeye başlar.
Yenisini aramayın,sanayide balatacılar 10-15 Tl ya feredo yada Beşer marka balata çakıyorlar orijinalinden kesinlikle daha iyi.
En son Süleyman'ın balatalarını yaptırmıştık.

abi benim akü bitti alacağım akü hakkında bi detaya gerek varmı sen ne almıştın mesela.orjinal aküsüydü biten 2500 km de motor.

Akünün bittiğini nereden anladın ? Aküyü bir ölçtür bakalım bitmemesi gerekiyor. Benimde motorum marş almıyordu akü bitik sanıyordum. Daha sonra marş dinamosunun topraklama aldığı yerdeki somunların paslandığını farkettik. Marş almamasının nedeni bu paslanmaymış. Aküyü ölçtürdüm akü sapa sağlam çıktı.

Savaş abi motorun aküsünü değiştirmiş gerçi. Üzerindeki akü Tet 12v 10 amp akü.

Ben tüm kullandığım motorlarda (roadstarda dahil) yeri geldimi boşa atıyorum kaç km hızda olursam olayım isterse 120 olsun debriyajı tam olarak sıkıp 5-4-3-2 ve N tekrar hızlancağım zaman aragazı vererek 2-3-4 devrine göre bazende 5 e takıp devam ediyorum zararmı veriyorum ki ben şimdi :silent: şanzumanı kucağımıza almayalım bu kriz ortamında:pale:

Akünün bittiğini nereden anladın ? Aküyü bir ölçtür bakalım bitmemesi gerekiyor. Benimde motorum marş almıyordu akü bitik sanıyordum. Daha sonra marş dinamosunun topraklama aldığı yerdeki somunların paslandığını farkettik. Marş almamasının nedeni bu paslanmaymış. Aküyü ölçtürdüm akü sapa sağlam çıktı.

Savaş abi motorun aküsünü değiştirmiş gerçi. Üzerindeki akü Tet 12v 10 amp akü.

farlar zayıf yanıyo marşa bastığımda tık tık ediyo sürekli stop ediyo ikinci viteste vurdurarak çalıştırdım.ölçtürmedim doğru belkide dediğin gibidir sağolasın:)

Roadstarın far performansından ben memnun değildim ve bu yüzden farı değiştirdim. 35 w luk ampulle yanıyor farları. Ben farı 55-65w lık ile değiştirdim H4 ampul taktım ve farın camı plastikti bunu cam ile değiştirdim. Şu an bir araba farı gibi harika bir aydınlatması var.

Aynı zamanda far için de röle taktırdım şu an farım çok güçlü yanıyor.

Benim marşım dönüyordu bir süre sonra yavaşlıyordu. Bende aküden diye kafama takmıştım. Fakat sorun somunların paslanmasındanmış. Bende motoru vurdurarak çalıştırıyordum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben tüm kullandığım motorlarda (roadstarda dahil) yeri geldimi boşa atıyorum kaç km hızda olursam olayım isterse 120 olsun debriyajı tam olarak sıkıp 5-4-3-2 ve N tekrar hızlancağım zaman aragazı vererek 2-3-4 devrine göre bazende 5 e takıp devam ediyorum zararmı veriyorum ki ben şimdi :silent: şanzumanı kucağımıza almayalım bu kriz ortamında:pale:
Pek 120 ile gidiyorken boşa attın ve 5,4,3,2,N yaptın,süratin de düştü 110 a
Haliyle motor kompresyonu Sıfır.
Allah korusun ;o anda bir şey çıksa önüne ne yapmayı düşünüyorsun?

süleyman abi marş dinamosunun topraklama aldığı yer nerde(altı&üstü)gibi yazarsan bulurum. oraya bakim akşam bi paslanma varmı

Marş dinamosuna eğilip baktığında bir kablo girişi göreceksin. Kablo girişinin üstü plastik bir muhafaza ile kapalı bu muhafaza çıkarılabiliyor. Bunu çıkarttığında kablonun bağlı olduğu 2 somunu göreceksin. Burası çamurluğun kısa olması ve yıkama sırasında su kaçması ile paslanabiliyor. Buraya vd 40 lardan sıkabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Viteste giderken ne düşünülürse onu abi:silent:

ikisi çok farklı viteste giderken fren yapacağın zaman gaz kesersin ve motor kompresyona biner yavaşlar,ani gaz açman gerektiğinde(örneğin önüne köpek çıkıp ta manevra yapıp köpeğin yanından geçersen) motor ilerlemeye hazırdır
boşta giderken bu kompresyon desteğinden yararlanamazsın.
bence uyguladığın teknik hatalı.
Motosiklet otomobil gibi her vites aralığında boşa atmaya müsait değildir
Otomobilde 120 ile giderken boşa attığında ve hızın 110 a düştüğünde yeniden
vitese takmak zorunda kalırsak 5 inci vitese,olmazsa 4. vitese takılır
Sen ani bir durumda en çok 2.vitese takarsın bu da hızla dönen(5. vitese uygun) ön dişlinin süratini2.vites dişlisine uydurma çabası olacağından
olacağından motor aniden olduğu yerde yığılma ve seni üzerinden atma eğilimi gösterecek, balatan çabuk aşınacağı gibi şanzıman da kısa sürede cartlamaya başlayacaktır.

Hmmm tamam anladım sağol abi:cat: boşa atıyom bende hiç meselenin bu yönü aklıma gelmiyodu kahrolsun benzin fiyatları:pale: her şey yakıt ekonomisi içindi zaten bunu gözönüne alırım bundan sonra:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hmmm tamam anladım sağol abi:cat: boşa atıyom bende hiç meselenin bu yönü aklıma gelmiyodu kahrolsun benzin fiyatları:pale: her şey yakıt ekonomisi içindi zaten bunu gözönüne alırım bundan sonra:rendeer:

İyi de kullandığın motor zaten çok ekonomik.
Daha ne kadar az yakmasını bekliyorsun?.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar