Birkaç kötü deneyim... ve teşekkürler

Merhaba,

Öncelikle belirteyim kötüleme amaçlı yazmıyorum :) Yaklaşık 1 aydır motorumun arka manifold u yırtık ve yenisini arıyordum. İstanbulda bulunduğum bölgede sadece İstanbul Motor'da bulabildim. Motorumu öğlen gidip teslim ettim. Yaklaşık 2-3 saat sonra bir telefon geldi, benim motorumu açmışlar ancak ellerindeki manifold da yırtıkmış, yaklaşık 100 liralık bir farkla farklı bi yerden getirip takabileceklerini söylediler, kabul etmedim, zaten maks. 80 liralık bir parça.

Motorumu tekrardan almaya gittim, "birşey değişmedi değil mi şimdi?" diye sorduğumda motorun açılıp tekrar toplandığını, birşeyi değişmedini söylediler. Açıkcası hoşuma gitmedi, elindeki parçaya bakmadan neden motoru açıyosun diye söylendim kendime kendime, ama insanlık hali sonuçta. Motorda benim yapmadığım herşeyi yapmışlar bu arada, motor viteste bırakılmış, farlar ve motor switch'i kapatılmıştı. Ondan kıllanmam lazımdı zaten :) Motoru aldım, fenerbahçe stadını geçtim, sol şeritte kalıp ilerdeki ara geçişten geri döncem, derken motor giderken stop etti. Yolun ortasında sol şeritte yolda kaldım :) Marş alıyor ancak gaz yemiyodu motor. Tekrardan istanbul motoru aradım, motor giderken durdu, siz ne yaptınız bu motora dedim, bişey yapmadık dediler :) yaklaşık 15 dakika trafiğin içinde araçların motorumu sıyırarak geçişini izledikten sonra servisteki arkadaş geldi ve benzin pompasının kapalı olduğunu söyledi. Kapatmaları güvenlik amaçlıymış anlayabiliyorum ancak neden geri açıp vermedikleri, ve ne yaptınız diye sorduğumda bişey yapmadık demeleri benim yolun ortasında o şekilde kalmama sebep oldu :)

Motorun gaz alışında da bir farklılık vardı, alırken sordum bişey yapmadık dediler yine. Ama gaz verir gibi yaptım ilk aldığımda motoru başlatmadan ve elcik bir yerde zorlanıp takılıyordu. Sonra motorum yolda kaldığı için pek test etme fırsatım olmadı. Motoru çalıştırdıktan sonra yavaş cok gazlamadan devam ettiğim için farketmemişim, E5 trafiğinin en sıkışık anında dur kalk yapıp aralardan sıyrılırken farkına vardım. 2. viteste giderken bi ara çok yavaşladım, 1e geçmek yerine biraz fazla gaz verip devirleyim dedim ve gaz takılı kaldı 2. viteste o sıkışık trafikte motor uzayıp gitti. Debriyajı sıkıp gazı kestim ve frenlere asıldım, aşırı patinaj yaptım ve öndeki arabaya 2 metre kala çapraz bi şekilde durabildim ancak. Şu anda motor hala aynı durumda ve kendi ustama götürmemi bekliyor. Orta derecede gaz verirken elcik bir yerde zorlanıyor, onu zorlayıp biraz daha hızlanmak için gaz verdiğimde zorlandığı yerden sonra uzun süre sıfırlanmıyor gaz takılı kalıyor.

Bu arada ayrıca teşekkür etmek istiyorum zira sürekli motorcuların birbirini kolladığını duyudum. Ancak motor çalışmıyoken, trafikte beklerken saolsun yolun karşısında motorlu bir arkadaş durup gelip ilgilendi, benzin mi bitti sorun mu var tarzında. Kim olduğunu bilmiyorum ancak ona da ayrıca teşekkür ediyorum burdan.

Benim kendime çıkardığım ders hyosung servisi olarak tanınsa bile motoru en az servisi kadar tanıyıp öğrenip onlara güvenmeden kendi işimi kendim yapabilecek halde olmam gerektiği. Bunu da burda yaşadığım deneyimle paylaşmak istedim, umarım başınızı ağrıtmamışımdır :)

Aldigimiz sifir otomobillerde durum farkli ama motorda ne garanti nede servise gotururum. Benden uzak kime yakin olurlar ise olsunlar. En azindan sanayideki usta sorun ne ise onu elliyor bu adamlar her yerine el atiyorlar degistirelimde para ciksin diye.

İstanbul Motor ile ilgili hep kötü şeyler duyuyoruz. GV650 başlığında da geçmişti. Kimse onlardan memnun değil...

valla dediğim gibi amacım kötülemek değil belki o seferlik bişeydi ama az kalsın bana pahalıya mal oluyodu. Beni üzen şey motora bakmak için gelen arkadaşın beni çaylak yerine koyup, ki öyleyim de, çok fazla sallamamasıydı. Benim işim de bir şekilde bi tür servis bazlı, bilmeyen kişiler olunca mümkün olduğunca anlatmaya çalışırım. Belki benim kontrol etmem gerekiyordu benzin pompasını. Ancak ben diğer gaz'daki sorundan bahsettiğimde yine aynı şekilde umursamayıp, "hiçbişey yok normal" deyip uzaklaşması oldu. Sorun bende devam ediyor, ancak kesinlikle oraya götüreceğimi sanmıyorum bir daha. Belki fazladan para verip düzelttirmem gerekecek ama en azından bildiğim güvendiğim bi usta olcak. Bu sefer başında durup nasıl yaptığını da öğrencem :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar