Birden Başladı - Gelişti - Bugünlere Geldi

Herkeze Merhaba,

ismim Özgür, 36 yaşındayım. Herşey çok ani oldu, bir haftasonu kalamış da restoranttan çıkıyorduk, oğlumun okul arkadaşlarının ailesi ile yemek yemiş sıkı içmiştik, bizim oğlan kenarda duran burgman400 ün tepesine çöküverdi, arkasına da arkadaşı, başladık resimlerini çekmeye. O an bir anda birşey oldu, inanın tarif etmesi olanaksız. Eşime döndüm ve "Ben motorsiklet istiyorum" dedeim ve eşimden gelen, aslında beklemediğim bir tepki, "Tamam Aşkım". :) Sonra uzun araştırmalar başladı ve çıkan sonuç, eğitimsiz asla bu işe soyunmamak. Bodrumda vespa kullanmak gibi değildi bu iş bu sefer. Farklı olacağını tüm hücrelerimde hissediyordum. Derkan tüm maxi scooterları incelerken buldum kendimi, vitesli ile uğraşamam, ne gerek var falan vs. Ardından vespa akadami ye yazıldım ve temel sürüş eğitimi için beklemeye başladım, arada da salı pazarının orada apachi 125 ile dolanıp duruyordum :) bizim apartman görevlisi aynı zamanda kurye, ayakkabısının topuğuna basıp kabadayı gibi bir sürüşü var yatarsınız yerlere. Adam ölümle alay ediyor. Herneyse, ilk gün ki eğitim vespalarlaydı ve sabahtan akşama kadar motor tepesinden inmedik, hayatımın en güzel günüydü adeta, kesin kafamda yamaha x-city tarzı bi alet vardı. Hocam ise şunu dedi, yarını bekle sen :) ve pazar günü full gün yamahanın 125liğine bindik, inanın alt üst oldum, ben ki kesin maxi scooter düşünürken artık kesinlikle bana uyanın bacaklarımın arasına alıp kavradığımda bana verdiği güven ve bütünlük duygusyla, vitesli bir motordu. Ve sonra özel derslere başladım, önce CBF250 ama hızla ilerliyordum, CBF500 derken KLE500 Kawasaki, artık bana uyanın ne olduğunu bulmuştuk. Ehliyete başvurdum ve muhtemelen bu ay sonunda o da tamam. Her hafta işi gücü bırakıp öğle aralarında, ümraniyeden ulus a gidip geliyordum. o saatler motor tepesinde, yok bakıştı, yok dönerken ki kavrama ayarları falan ilk kabus gibi geçrdi, her iki baş parmağım ağrıdan patlardı :) şimdi artık hazırdım ve bugün itibariyle ilk motoruma kavuştum. NC700-S :) Mutluyum çünkü özgürüm, umarım bu mutluluk herkeze nasip olur. Ancak unutulmaması gereken şey, eğitimsiz asla motor tepesine çıkılmamalı. Evet motorumu aldım ama eğitime devam, şimdi Ağustos da Honda nın güvenli sürüş eğitimine katılıcam ve elimden geldiğince bunlar devam edicek. Herneyse daha yeni ya motor, duygusallaştım :) Aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Herkeze kucak dolusu MERHABA.

''Çok bilinçli bir kullanıcı'' sizi tebrik ediyorum yalnız söylemeden edemeyeceğim artık dönülmez bir yoldasınız :)

Hayırlı olsun motosıkletle kazasız bır omur gecırırsınız ınsallah.
Bende 36 yasındayım 1995 te ılk motorumu aldıgımda zıncırlı kuyu mezarlıgında bıkac saat dolasarak ogrenmıstım . Mz 301 zorlu motordu .
Sımdı o gunlere baktıgımda ılk 5 seneyı olmeden nasıl gecırmısım hayret edıyorum . Imkansızlıklar hat safhadaydı . Yınede kasksız bınmez en kalınından derı mont gıyerdım . Baskada ekıpman ıstesenızde yoktu . Allaha sukur kazasız belasız bu gunlere geldım :) 5-6 dusmem olmustur bu zamana kadar hepsıde acemılıkten ve dıkkatsızıkten .
Eskı gunlerı hatırladım bırden :)

hadi hayırlı uğurlu olsun sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız

oncelıkle aramıza hosgeldınız.kazasız surusler dılerım.bızım memlekette once motor alınır trafıkte polıse yakalanılır ceza yenır,sonra ehlıyete yazılınır.tabuları yıkmıssınız.helal dıyorum.

Tüm cevap yazan ve iyi dileklerini ileten yeni dostlara binlerce teşekkür. Tüm motor kullanan dostlarım sizler gibi söylüyor, dönülmez yola girdin, zehir hızlı bulaşmış vs.
Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin :)

Durup dururken ben niye duygulandıysam :mrgreen:

Okadar güzel aktarmışsınız ki, okumam bitince monitöre yüzümde saçma bi sırıtmayla sabit bakarken buldum kendimi :)

Umarım bu mutluluğunuz hep devam eder, devam etmesi adına yapılabilecek herşeyi yapıyorsunuz zaten :rendeer:

Aramıza hoşgeldiniz :rendeer: kazasız belasız gezmeniz ve raporlarınızıda bizlerle paylaşmanız dileğiyle :king:

thb

İki teker neler yaptırıyor adama. Hoşgeldin usta hayırlı uğurlu olsun.

güzel bir yazı ve dogru bir karar tebrik ederim demekki içtikten sonrada dogru karar veriliyormuş;;)) ama egitim alıp binmen çok iyi olmuş ve dogru seçimi deneyerek bulmuşun ve süreyi kısaltmışın ,Bundan sonra tercüben artacak ve daha rahat kullanıp gideceksin sıkıntısız kazasız saglıkla kullanasın.Kadıköydeysen biz haremdeyiz GARAJ diye bir gurubumuz var gelirsen tanışırız motor la ilgili teknik konularda bilgi verebilirim.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Aramıza hoş geldiniz.Bu arada geçmiş olsun motosiklet denen hastalığın henüz bilinen bir tedavisi yok.Ölene kadar çekeceksiniz artık.Kış gelsin,kar yağsın bir kaç hafta binmeyin eliniz ayağınız titremeye başlayacak,dikkatiniz dağılacak,sinirleriniz bozulacak,soğuk terler dökeceksiniz.:)Yeni motosikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
600 cc ile motora başlamayı planlayan bir sürü genci haşlamışlığım boldur buralarda :) :)

Ancak ,

gerek yaşınız gerekse motosiklete bakışınız o kadar doğru ki NC700S sizin için çok uygun bir seçim olmuş (700X de olabilirdi ama zevklerle renkler tartışılmazmış).

Arkadaşların da söylediği gibi , öyle bir yol seçmişsiniz ki artık buradan dönüş yok :p :p :p

Güvenli ve keyifli sürüşler dilerim .

hocam öncelikle hoş gelmişsiniz,
sizde bir anda başlamış bizde başlayalı 10 sene oldu
ama nedense mondialden öteye gidemedik sizin başlangıç
belki bizim sonumuz motosiklette,
hayırlı uğurlu olsun motorunuzda başlanğıcınızda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar