Birçok firma Motosiklete LPG takıyor

Yahu arabaya bile içim acıya acıya lpg taktırdım ..
Motora da lpg takılacaksa motosiklet motosikletten çıkar bence :)
Araçlarda oluşan lpg sorunları motosiklette de olursa sakat durumlara yol açabilir...

Anti lpg cilere gecmis sayfalarda bircok yanit verildi. Asildi artik bu konular.

Motosikleti
VFR1200X
Anti lpg cilere gecmis sayfalarda bircok yanit verildi. Asildi artik bu konular.

LPG li honda crv var kuzenimde 550.000 km deydi son gördüğümde ve en ufak bir sorun yok araçta. Ekonomik olarak hesap yapınca kar yaptığın para ile komple yeni motor yaptırıyorsun zaten. Yıllar önce bende LPG taktırmam arabama diyordum ulan ne safmışım :pr:

bu %60 fark motosklet içinmi geçerli sadece? otomobilde neden %30. eğer harbiden %60 fark varsa takmayan keriz yani. ben dahil

Km de ortalama 16 ila 18 kr arasi yakiyordu. Simdi ise 6 ila 8 kr yakiyor. Gitsin diye acarsam gazi 11 kr max. Suratide 140 ye kadar cikiyor gazda.

Motosikleti
VFR1200X
%60 lık tasarrufun biraz abartı olduğunu düşünüyorum ama gerçek değilse bile 1.6 ortalama bir arabadaki %40 tasarruf motosiklette olsun beni cezbetmeye yeter :)

search 16 cevabın için tşk ler,
ben ilcedeyim acaba araçlara lpg takan adama gitsem sorsam yaparmikı,
uygun malzemeleri nerden buluruz hiç bir bilgim yok
yam yamahanın forumlarda yazdığını okudum sadece donanım haberde filan,
bir usta vultureye takmış mondialin ama resimler vardı kaybolmuş
gerekli malzemeyi özelmi yaptırdınız tankı filan ,

search 16 cevabın için tşk ler,
ben ilcedeyim acaba araçlara lpg takan adama gitsem sorsam yaparmikı,
uygun malzemeleri nerden buluruz hiç bir bilgim yok
yam yamahanın forumlarda yazdığını okudum sadece donanım haberde filan,
bir usta vultureye takmış mondialin ama resimler vardı kaybolmuş
gerekli malzemeyi özelmi yaptırdınız tankı filan ,

Bulunduğun ilde mutlaka bu işi bilen yapacak lpg dönüşümcüler çıkacaktır. Malzemeler zaten kendilerinde varolan malzemeler. Sadece tankı bulmaları zaman alır. Tank imalatı yapan yerlere özel siparişle getirtiliyor. Kullandığın motora göre tank siparişi verdir. Örnek hafif bir motora 5 kğ lık bir tank ideal.Tankın büyük olması denge problemi oluşturur. Sonra yapılan bakır boru montajı şasenin içeride kalan kısmından götürülmelidir. Regülatör sıcak ve soğuktan en az etkilenecek uygun bir yere takılmalıdır vs. Detayları çok işin.

Ankarada lpg dusunenler ulasabilir.yalniz eylulu kadar beklemek icap edebilir.galiba 250cc ile deneyecegim ben de

gecen ay bmw 1150 gs e bi abimiz tüp taktırdı, yakıt yarı yarıya düştü diyor.
depoyuda arka cantanın içine taktı.
yalnız giderken tüp donuyor soguktan rüzgar diyordu.
şimdi ona da bi yerden kablo cekerek ona da care bulmuş
130 km gidiyormuş en fazla. 800 liraya mal olmuş.

gecen ay bmw 1150 gs e bi abimiz tüp taktırdı, yakıt yarı yarıya düştü diyor.
depoyuda arka cantanın içine taktı.
yalnız giderken tüp donuyor soguktan rüzgar diyordu.
şimdi ona da bi yerden kablo cekerek ona da care bulmuş
130 km gidiyormuş en fazla. 800 liraya mal olmuş.

Tankı kaç lt lik acaba. Ayrıca tankın donması gaz akışının fazla olmasından dolayı. Yoksa bu havada donma oluyorsa kısın buz kütlesine döner. Su soğutmalı olanlarda özellikle büyük makinalarda regülatörde donma olmuyor kolay kolay. Genelde tank donar. Fakat onunda çözüm yolu çok.

bende düşünebilirim aslında bunu. biraz saçma gelebilir ama bi sorum var. karbüratöre nasıl bağlıyorlar lpg yi ? yani benzin girişine ekstra boru felan mı takılıyor ? search16 senin motosikletin motoru da cg tipi yani benimkinden çalıştırma problemi vs yaşatıyor mu ? ne kadar km yaptın bi de lpg taktıktan sonra

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar