Bir trafik polisi, “dur” ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünü seyir halindeyken anahtarını alarak durdurdu.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yine luzumsuz bir aksiyon. @Okan Sinan Ocan hocam napıyor bu polis yav ?

eğitim vermiyor musunuz bu polislere ? bu nasıl amatörlükür ?

ulan yoksa bu da paylaşım için mi ? valla hersey olur..

Motosikleti
cbf 150
Çok zeki bir polis memuru, çocukları düşünmüş. araçla çarpabilirdide. yoluda kapatabilirlerdi vs vs. Umarım ödül alır.Tabi ilk önce bu gençlerin babalarından çünkü başka türlüde itebiirdi.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Plakasiz motor olmasi, dur ihtarina uymamasi polisin yaptigi mudahaleyi hakli gosterir. Hem Turk Ceza Kanununa gore hemde toplum karsisinda. Bu motorlu durmazsa neler olabilir? Birilerine zarar verebilirmi? Daha dun balikesirde kacan kisi 3 kisiyi oldurdu ve 7 kisiyi yaraladi. Burada polis sadece kendi hayatini riske atmis. Polis dur diyorsa duracaksin. Toplum duzeni boyle saglanir, sebebi ne olursa olsun plakasiz cikip kaciyorsan olacaklari goze alacaksin. Sana terorist yada suc orgutu uyesi, uyusturucu saticisi gozuyle bakarlar. Oyle muamele gorursun

Motosikleti
QJ SRT800s
Videoyu geçende izledim, izlerken sinirim bozuldu. vur tekmeyi uçsunlar dedim.

Bir kişi kaçıyorsa suçludur. motor, araba, yaya fark etmez. Dur ihtarına uymayıp kaçmaya devam ediyorsa zor kullanılarak durdurulur. motorda çarparak, yayaysa çelme takarak/üzerine çullanarak, arabaysa yoldan çıkartılarak. silahlı ise vurularak durdurulur.

sadece ehliyeti yokmuş noooolmuşki, kask takmadığı için böyle de davranılmamalı ki, genç işte eğlenmek istemiş vs. gibi düşünceler yanlış.

daha geçen hafta bu tarz apaçinin teki ön kaldırmış giderken ufak bir çocuğa çarpıp öldürdü.

ulen bizim forum bitmiş yeminle.

"polis kendisinden kaçan motorcuları durdurmak için yaptığı hamle facia ile sonuclandı."

"polis memuru kaçan sürüsü y.k. nın sürdüğü motorun anahtarını almak isterken iki motor carpıştı "
""polis memuru yaralnırken, y.k ve arkadası z.t olay yerinde hayatını kaybetti"

eee boyle olsaydı ne olacaktı amatorler ? sacma işler

Motosikleti
ulen bizim forum bitmiş yeminle.

"polis kendisinden kaçan motorcuları durdurmak için yaptığı hamle facia ile sonuclandı."

"polis memuru kaçan sürüsü y.k. nın sürdüğü motorun anahtarını almak isterken iki motor carpıştı "
""polis memuru yaralnırken, y.k ve arkadası z.t olay yerinde hayatını kaybetti"

eee boyle olsaydı ne olacaktı amatorler ? sacma işler
Yapilan isin dogru yada yanlis olmasi mi onemli yoksa sonucumu?

bende bir senaryo soyleyeyim, polisten kacmayi basaran sahis 2 km sonra bir cocugu oldurdu

plakasi belli olmayan polisi atlatan sahis 3 kisiyi silahla oldurdu yada uyusturucu satmaya devam etti. Daha dun 3 kisi olduruldu ve 7 kisi yaralandi, ikisi de polisti. Mudahale etmek sart.

Yapilan isin dogru yada yanlis olmasi mi onemli yoksa sonucumu?

bende bir senaryo soyleyeyim, polisten kacmayi basaran sahis 2 km sonra bir cocugu oldurdu

plakasi belli olmayan polisi atlatan sahis 3 kisiyi silahla oldurdu yada uyusturucu satmaya devam etti. Daha dun 3 kisi olduruldu ve 7 kisi yaralandi, ikisi de polisti. Mudahale etmek sart.

ya ben sana polis takibi bıraksın mı dedim ? verdiğin örnek ise aşırı sacma, kusura bakma.

birazdan @Okan Sinan Ocan gelir size durumu izah eder.

svg

Motosikleti
Bana birinin durumu izah etmesine gerek yok, hocam yine de gelsin. Turk ceza kanunu acikliyor, ustune de kimse fikrimi kanun karsisinda degistiremez. Toplumsal kulturumde sunu diyor, plakasi olmayan bir motor ya calintidir yada suclu. toplumdan emniyetli sekilde uzaklastirilmasi gereklidir. Muayenesi olmayan motorun plakasini sokmezsin. Buarada buyuk sehirlerdeki motosikletle karisilan suc oranlarini takip edenler bu oranlarin nerelere vardigini cok iyi bilir. Ozellik 15-20 yas arasi gencecik cocuklar. Ne yazikki boyle.

Sunuda ekleyeyim vursun kirsin demiyorum, soyledigim eger boyle gezersen bunlar olur, seni durdururlar. Bunlari goze alip bu sekilde davranmalisin. Belki gercekten ehliyetin olmadigi icin sucun dahi yoktur ama bu mameleyi gosteren hakli olur.

buarada ekleme yapayim canakkaledeki olayda olenlerden biride uzman cavus

Son düzenleme:
Motosikleti
Motorsuz
Çok anlamsız bir kaçma girişimi olmuş çocuklar direkt sağa çekip dursa muhtemelen daha az ceza yiyeceklerdi şimdi 2 ile çarpıldı :D

Bana birinin durumu izah etmesine gerek yok, hocam yine de gelsin. Turk ceza kanunu acikliyor, ustune de kimse fikrimi kanun karsisinda degistiremez. Toplumsal kulturumde sunu diyor, plakasi olmayan bir motor ya calintidir yada suclu. toplumdan emniyetli sekilde uzaklastirilmasi gereklidir. Muayenesi olmayan motorun plakasini sokmezsin. Buarada buyuk sehirlerdeki motosikletle karisilan suc oranlarini takip edenler bu oranlarin nerelere vardigini cok iyi bilir. Ozellik 15-20 yas arasi gencecik cocuklar. Ne yazikki boyle.

Sunuda ekleyeyim vursun kirsin demiyorum, soyledigim eger boyle gezersen bunlar olur, seni durdururlar. Bunlari goze alip bu sekilde davranmalisin. Belki gercekten ehliyetin olmadigi icin sucun dahi yoktur ama bu mameleyi gosteren hakli olur.

ya soylediklerin ok de mudahale aşırı sacma olmuş.

2 kişi 125 cc dandik bir motorla gidiyor, poliste 1250 gs var. Ne kadar kaçabilr senden bu adam ?

Şu videoyu ingiliz,alman ve japon polislerin eğitimcilerine gösterceksin alayı yanlış bulur, riskli bulur.

haaa ben uzman mıyım ? Değilim ama mantık bunu söylüyor.

edit: yaa hala bana haber atıyosun sanki ben motorcuları bıraksın takibi diyorum yaaa.neyse

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
yine luzumsuz bir aksiyon. @Okan Sinan Ocan hocam napıyor bu polis yav ?

eğitim vermiyor musunuz bu polislere ? bu nasıl amatörlükür ?

ulan yoksa bu da paylaşım için mi ? valla hersey olur..
Motorize ekipler kurum icinde gayet deneyimli ve profesyonel bir ekip tarafindan egitiliyorlar. Biz sivil egitmenler daha portakalda vitaminken Yunus egitimleri icin Almanyadan özel bir egitmen getirtilip bu egitimlere baslandi daha sonrasinda kurum icerisinden yetistirilen egitmenler bunu yayginlastirdi. . Yani polislerin egitim hikayesi bizden cok daha eski. Benden alacaklari egitime ihtiyaclari yok.

Polis gercekten cok cok iyi niyetli davranmis , defalarca uyarmis , velet üzerine sürmesine ragmen carpmamak icin elinden geleni yapmis ve en sonunda anahtarini almis.

Anahtar alma isi pekcok motorcunun birbirine yaptigi bir esek sakasidir , burada hayirli birise vesile olmus.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 kişi 125 cc dandik bir motorla gidiyor, poliste 1250 gs var. Ne kadar kaçabilr senden bu adam ?

Şu videoyu ingiliz,alman ve japon polislerin eğitimcilerine gösterceksin alayı yanlış bulur, riskli bulur.

edit: yaa hala bana haber atıyosun sanki ben motorcuları bıraksın takibi diyorum yaaa.neyse

Polis trafigin güvenligi icin en kisa sürede durdurabilmek adina müdehale etmek ZORUNDA !!!

Kovalama esnasinda bu cocuklar kendilerine veya baskasina zarar verebilirlerdi.

Motosikleti

Hocam ben bu olay sadece boyle cozulurdu iyi yapmislar kafasinda degilim. Bunu buradan biz bilemeyiz, olayin belki cok oncesi var. ama polislere boyle gunde kac olay geliyordur. Polis her olayi en kisa surede en emniyetli sekilde cozmekle mukellefki bir an once isine devam edebilsin. Babam emniyet mensubu idi oradan iclerinde muhabbetlerine cok dahil oldum. Benim burada savundugum sey plakasiz cikiyorsan sonra ah demeyeceksin. kimin ne oldugunu bilemeyiz, polislerde bilmiyorlar. ornegin uygulama noktasindan plakasi ile kacan bir sahis olsa bir nebze derimki bunun ehliyeti yok egzosu abarti vs ki onda bile surucu belki suclu (orada bile mudahale gerekir)

sonuc olarak kaciyorsan olacaklara hazirlan, bu minvalde kolluk kuvvetler mudahalesi yanlis olmaz.

Motorize ekipler kurum icinde gayet deneyimli ve profesyonel bir ekip tarafindan egitiliyorlar. Biz sivil egitmenler daha portakalda vitaminken Yunus egitimleri icin Almanyadan özel bir egitmen getirtilip bu egitimlere baslandi daha sonrasinda kurum icerisinden yetistirilen egitmenler bunu yayginlastirdi. . Yani polislerin egitim hikayesi bizden cok daha eski. Benden alacaklari egitime ihtiyaclari yok.

Polis gercekten cok cok iyi niyetli davranmis , defalarca uyarmis , velet üzerine sürmesine ragmen carpmamak icin elinden geleni yapmis ve en sonunda anahtarini almis.

Anahtar alma isi pekcok motorcunun birbirine yaptigi bir esek sakasidir , burada hayirli birise vesile olmus.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Polis trafigin güvenligi icin en kisa sürede durdurabilmek adina müdehale etmek ZORUNDA !!!

Kovalama esnasinda bu cocuklar kendilerine veya baskasina zarar verebilirlerdi.

bir alman, bir ingiliz , bir japon polis memurunun şu hareketi yapacağına ihtimal vermiyorum. Varsa bir örnek bulun atın,heee oluyomus boyle diyim.

Motosikleti
bir alman, bir ingiliz , bir japon polis memurunun şu hareketi yapacağına ihtimal vermiyorum. Varsa bir örnek bulun atın,heee oluyomus boyle diyim.

Japonu bilmem ama Ingiliz Police1 egitimi müfredatinda dur ihtarina uymayan motoru yoldan cikartmak icin özel egitim oldugunu biliyorum. Plakasi olmayan bir motor ile Almanyada trafige cikmaya kalkarsan direk müdehale ederler ve dur ihtarina uymazsan bunu oldukca sert yaparlar.

Motosikleti
Sunu soyleyeim, benim bizzat yerinde gozlemledigim ve haberlerden gordugum gelismis ulkeler icinde en az yetkiye sahip kolluk kuvvetleri bizimkisidir sanirim.

Japonu bilmem ama Ingiliz Police1 egitimi müfredatinda dur ihtarina uymayan motoru yoldan cikartmak icin özel egitim oldugunu biliyorum. Plakasi olmayan bir motor ile Almanyada trafige cikmaya kalkarsan direk müdehale ederler ve dur ihtarina uymazsan bunu oldukca sert yaparlar.
sertlikten yoldan çıkarmaktan bahsetmiyorum hocam.

bir motosikletli japon/ingiliz/alman polis bu şekilde bir hareket yapar mı onu soyle lutfen ?
örneği varsa da göster gercçten oluyormus boyle diyip ikna olurum.Sonucta bu işin kompedanı değilizz.

Motosikleti

bir motosikletli japon/ingiliz/alman polis bu şekilde bir hareket yapar mı onu soyle lutfen ?
örneği varsa da göster gercçten oluyormus boyle diyip ikna olurum.Sonucta bu işin kompedanı değilizz.

Buradaki polis gercekten cocuklara zarar vermek istemiyor, bu yüzden böyle bir hamle yapiyor. Gayet mantikli.

Alman polisi tek hamlede düsürür , yerde debelenirken yarali olup olmadigina bakmaksizin ters kelepceyi vururdu.

Polis vicdanli davrandi diye mi kusurlu burada ??? Bence hayir ...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Japon'da ingilizde böyle kertenkele tipli cg süren var mı?

Tertemiz durdurmuş. Eline sağlık memur arkadaşın.

Buradaki polis gercekten cocuklara zarar vermek istemiyor, bu yüzden böyle bir hamle yapiyor. Gayet mantikli.

Alman polisi tek hamlede düsürür , yerde debelenirken yarali olup olmadigina bakmaksizin ters kelepceyi vururdu.

Polis vicdanli davrandi diye mi kusurlu burada ??? Bence hayir ...

bence bir polis memuru once kendi can guvenliği düşünecek.Kertenkele kılıklların değil.
Ben bunun doğru hareket oldugunu düşünmüyorum...ve hala bir japon/alman/ingiliz polisin boyle sacmalıklara yelteneceğine ihtmal vermiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar