Demokrasi ... katıksız demokrasi.. demokrasi ye sekte vuran ne ise o kötüdür..
ben 12 eylülü ankarada yaşayan biriyim .. kurtarılmış semtler.. elde açıkça taşınamayan gazeteler, üniversitede okuyamayan gençler, bölünmüş polis (polder-polbir).. ekmek, yağ, şeker,benzin,kahve kuyrukları.. sadece ve sadece koltuk sevdasına ülkesini bu hale getiren liderler.(demirel-ecevit) bu ortama önce ses çıkarmayıp ortalığın kan gölüne dönmesini sinsice bekleyen bir genelkurmay.. yolda yürürken rastgele açılan ateşle vurulan masum çocuklar kadınlar.. hücre evleri.. kahvehane taramaları..ve 11 yaşında ben .. bahçelievler 29. sokakta .. yan evde öğrenciler oturur bir gece saat 3 ev bombalanır.. tüm camlarımız iner.. annem ağlar kardeşim ağlar ben ağlar baba subay evde yok .. sbaha kadar salonun ortasında masanın altında annemin koları altında uyumadan beklediğimiz günler .. yazarken halen gözlerim yaşarıyor.. masal değil bunlar .. kokuşmuş pis siyasetçilerin ve aynı derecede kokuşmuş bir genelkurmay başkanının marifetleri..Yiten nice masum can nice aydın..
yıl 2012 sebebi belli olmadan hapis yatan askerler, gazateciler, aydınlar.. buna sessiz kalan bir toplum.. her gün onlarca şehit haberi.. kaybolan otorite .. tüm komşuları ile tü kaka bir Türkiye .. İktidar alehine en ufak yazı yazamayan yazdıkları takdirde ya hapise atılan ya işinden olan gazeteciler, medya mensupları, satılmış kalemler , bilmem kaç yıl sonra kenan evren yargılandı diye bir tanrı daha yıktım diyen şerefsiz insanlar, her an patlamaya hazır bir toplum... hala o parti bu parti kavgası yapan gerizekalılar.. bölünmesine ramak kalmış canım ülkem.. birbirine düşen kardeşler ..
"Gel... Gel, ne olursan ol, gel!.. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol, gel!.. Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!.."
"Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur"
diyen ataların torunlarıyız biz .. Hoşgörü ve kararlılık dozunu iyi ayarlayarak.. Bu acı günler yaşanmasın bir daha ..Hiç bir çocuk evinde masanın altında battaniye altında sabahı beklemesin diye ..