Bir Supermoto Projesi

Merhaba arkadaşlar . rks rk200r adlı bir motorum var tam anlamıyla cross denemez enduro diyelim. Bu arkadaşın tel jantlarından gına gelmişti. kırılması akordu derken motordan soğudum, Supermoto ya çevirme fikri uzun zamandır aklımda idi ancak değmeyeceğini düşündüm. Çünkü exel in jantları 3.500 tl gibi bir fiyattan satılıyor, bunun lastiği falan filanı derken aşırı masraf cıkıyordu. Bir gün malum sitede gezerken, aprillia rs 125 in çıkma jantlarına denk geldim. Neden olmasın dedim ve satıcı arkadaşla görüştüm ön arka jantı aldım ve proje başlamış oldu. :)

Lastiklerimiz de geldi. Pirelli diablo rosso 2 . Motolastik.com

Oktay ustayla çalışmalar başladı :)

Göbekler miller bambaşkaydı. Hepsini uydurmak icin tornacılarda geçti bütün günüm :) Ön disk için şöyle bir formul yarattık.

Ve başardık ta :)

Sigara sağlığa zararlıdır. ama bu Küllük bir başka :)

Ellerin durumu :)

Ön taraf tamamdır.

Arka taraf için şaseyi 5cm genişlettik. En uğraştıran kısım arka oldu ancak onuda tamamladık :)

Arka dişliyi 36 dan 45 e çıkardık. Yeni ve daha kalın bir zincir ile konbiledik :p

Orjinal arka disk yetersiz ve kötü oldugun icin. Bmw f650 nin arka diskini kullandık.

Bittikten sonraki ilk fotoğraf :)

Toplamda 2bin tl ye mal oldu. Ancak proje tamamlanmış değil henüz :) Arka yay değişecek biraz yükseltmek için. Ön çamurluk değişecek supermoto çamurluğu ile. Neler değişti eski haline göre. Yol tutuşu, viraj kabileyeti. Düz yoladki akışı, arka fren performansı , cok iyi oldu. Sanki farklı bir motor yarattık. gelişmeleri bu başlıga yazarım :)

Moderatör
Güzel iş çıkartmışsın.
Biraz makyajlarsan çok daha güzel olacak belliki :)

Ooh süper olmuş gerçekten.
Aklıma takılan,
Arka Disk f650, fren kaliperi ne peki? Öne de güzel bi kaliper ayarlayabilirseniz tadından yenmez.

DKN

böyle proje konuları daha çok olsa ne iyi olurdu

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık ancak düzgün bir tel jant alsaydınız daha iyi olurdu.

Supermotolar hafif olması gerektiği için tel jantlı olur.

Motosikleti
Vespa GTS 300 SUPERSPORT S
Cok iyi olmus gercektende ellerinize saglik su supermotolara hastayim bi ara bende dusunuyodum crf250 ile bisiler yapabilmek ancak sadece dusundum bir icraatim olmadi :) simdi gorunce bi ozenmedim degil hani

Çok iyi gelişmeler yapmışsın. Supermoto'ya ilgim çok başka bayılıyorum. Eline sağlık devamını dört gözle bekliyorum :cat:

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
"Arka taraf için şaseyi 5cm genişlettik. En uğraştıran kısım arka oldu ancak onuda tamamladık "

Tam olarak nereden ve nasıl 5 cm'lik bir genişletme yaptınız ? Biraz daha açabilir misiniz ?

Moderatör
"Arka taraf için şaseyi 5cm genişlettik. En uğraştıran kısım arka oldu ancak onuda tamamladık "

Tam olarak nereden ve nasıl 5 cm'lik bir genişletme yaptınız ? Biraz daha açabilir misiniz ?

Sol ve sağ salıncağı biraz bükmüşler dışa doğru.
Resimlere bakınca anlaşılıyor.

Arkadaşlar tekrar merhaba. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çamurluk supermoto ile değişti. Arka yay yükseltildi.

Jant şeritsiz hali.

Ertesi gün jant şeridi taktırdım ancak pek içime sinmedi. Arkadaşlar sizce hangisi daha iyi şeritli mi, şeritsiz mi ?

son hali (şeritli) bence daha güzel olmuş. (aslında jantları açık bi renge boyatırsan daha geniş durur.)
supermotoya bu aralar iyice bi ilgim arttı. nette videolar vs. ne bulursam izliyorum
bu konuyuda gözden kaçırmısım ustanında seninde ellerinize sağlık.
:cat:

bence jantsız. ama reflektörlü ile kalsın derim, ne olur ne olmaz. belki fark etmeyecek birini fark ettirir yansımasıyla.

son maliyet nedir hocam? 2000 demişsiniz, en son iş bittiğinde total maliyet ne oldu?

Arkadaşlar tekrar merhaba. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çamurluk supermoto ile değişti. Arka yay yükseltildi.

Jant şeritsiz hali.
[url]http://i.hizliresim.com/WERDgQ.jpg[/url]

Ertesi gün jant şeridi taktırdım ancak pek içime sinmedi. Arkadaşlar sizce hangisi daha iyi şeritli mi, şeritsiz mi ?

[url]http://i.hizliresim.com/kJR6G9.jpg[/url]

hocam çamurluk hangi modele ait öğrenebilir miyim? çok güzel durmuş, elinize sağlık..

Son zamanlarda süpermotoya halleniyorum böyle projeler aklımı çelip duruyor :queen:

Eski jantları ne yaptın kardeş. Bana temiz bir 21 inch ön jant çemberi lazım...Bu arada süpermoto çok iyi olmuş..:cat:

çok güzel olmuş. güle güle bin. benim sormak isticeğim bi soru var ve konuda bilgili birisin anladığım kadarıyla.

1) her motora her jant olurmu? hangi özelliklerin aynı olması lazim? bir motora farklı bir jant alırken nelere dikkat etmeliyiz.
2) herjanta her disk kaliper ikilisi( fren takımı) uyarmı? bundada dikkat etmemiz gereken konular nedir?

sorulara biraz ayrıntılı yanıt verirsem herkes için yararlı olacağını düşünüyorum.

bence jantlardan ziyade, grenaja bir desen uygularsan motor daha göz alıcı olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar