Bir subab ayarı yaptırmak ne kadar tutabilir ?

Servise soruyorum 170tl + yağ değişimi ile ama motoru görmem lazım diyor ( kesin geçirecek ve mesafe var götürmek istemiyorum garantisi bi işe yaramıyor. ) Dışarda birine soruyorum bir tanıdık önerdi diye bana 150tl fiyat çekti 1 gün kalır dedi. Yakında başka birine soruyorum 50 tl ücreti olur 2-3 saat kalır diyor. Allah aşkına bir subab ayarının maliyeti ve zamanı ne olabilir ? Birde sormak istediğim dışardan fiyat aldığım yerlerin hep cep telefon numarası var neden sabit numaraları yok ?

Not: UMA mondial artık her ne ise motosikletin sadece motoruna garanti veriyorlar ve motorda oluşan bir sorun için masrafını kendi cebimizden karşılamamız bana çok saçma geliyor. Malını satıyorsun bari arkasında dur be !

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zamanı şöyle söyleyeyim sen motoru sürerek göt0receksin o motorun buz gibi soğuması lazım oda en az 3 4 saat

50 tl ve 150 tl aldığım yerler yakın itiklersem soğuk bir şekilde teslim ederim o sıkıntı değil. Aradığım yerlerede söyledim bunu.

Motoru akşamdan bırakın sabah ayar yapsınlar, ya da supap açıklık değerlerini öğrenip sentille kendiniz yapabilirsiniz. Az buçuk beceri, sente bilgisi ve cesaret ister. Ücreti bana göre 50 liranın üstünde olmaması gerek. Motorun en az 8 saat çalışmaması lazım. Sıcak supap ayarı her ustanın harcı değildir.

fiyata takılmayın işçilik olarak hangisi iyiyse ona gidin tek tavsiyem bu yoksa subap ayarını 150 mh siz bile yaparsınız basit işlem aslında yeterki gerekli alet edavat olsun

Sübap ayarı soğukken yapılır o yüzden öyle zaman istiyorlar. Ancak sübap ayarı yaptırmanın 150 TL'lik bir yanı yok.

Abilerim peki hangi malzemeler gerkli ? Cır cır takımı ve sentil aleti ile bu işi çözebilir miyim ? Motoru senteye alabilir miyim cır cır takımı ile ?

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Servise soruyorum 170tl + yağ değişimi ile ama motoru görmem lazım diyor ( kesin geçirecek ve mesafe var götürmek istemiyorum garantisi bi işe yaramıyor. )

Servis geçirecek belli. Subap ayarı için yağ değişimine gerek yok. "Görmem lazım" demesi de normal, çalışması normalse subap ayarını bozup risk almak istemiyorlar.

Dışarda birine soruyorum bir tanıdık önerdi diye bana 150tl fiyat çekti 1 gün kalır dedi.
En mantıklısı bu.

Yakında başka birine soruyorum 50 tl ücreti olur 2-3 saat kalır diyor. Allah aşkına bir subab ayarının maliyeti ve zamanı ne olabilir ?
Bu direkt yalancı.

Allah aşkına bir subab ayarının maliyeti ve zamanı ne olabilir ?
Üst kapağı söktükten sonra en fazla yarım saatlik iş. Toplamda 1-1.5 saatlik işçiliği olur en fazla, işçiliğin de saatlik ücreti 50-100TL'dir.
Zaman olarak ise, motorun tamamen soğuması lazım. El değecek sıcaklık filan değil, oda sıcaklığına gelecek.

Birde sormak istediğim dışardan fiyat aldığım yerlerin hep cep telefon numarası var neden sabit numaraları yok ?
1) Ufak servislerde resepsiyon olmuyor, telefona bakacak eleman yok.
2) Sabit telefon kullanan mı kaldı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar