Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Motosikleti
Ns200 15"
senkron aleti nedir ?

senkron = subap ayarı aynı sey değil mi ?

ismini unuttuğum metal cubukla aralık olculup iş bitmiyor mu ?
Gaz kelebeklerinin eşit derecede açıklığını sağlanmasına yarıyor, alet gaz kelebeklerine bağlanır ve vakumları ölçülür ardından hepsi eşit dereceye getirilir.

Sizin dediğiniz supap ayarı, horoz ile supapın arasındaki boşluk sentil çakısı ile ölçülür ve ayarlanır.

Elektronik gaz kolunun bir güzel yanıda bu, senkron derdi yok. :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Arkadaşlar motorumun gaz yemesinde bir problem var. Düşük devir, yüksek vites ve sabit gazda gittikten sonra devir yükseltmeye kalktığımda ara ara gaz yememeye, teklemeye başlıyor motor. Sabahtan beri Tps sensöründen tut krank mili sensörüne araştırıyorum. Teknik bilgim zayıf değil, yok. Bu nedenle bilgi ve tecrübesine güvendiğim Nikkfurie dostuma danıştım. O da senkron ayarının yapılması gerektiğini söyledi. Ben daha önce hiç yaptırmamıştım. O nedenle ikamet etmekte olduğum İzmir'de senkron ayarı için randevu alayım dedim.

1) Yağ değişimi, furş yatağı değişimi için gidip memnun kaldığım Velit Motor'u aradım. Adamcağız ameliyat olmuş, şu an çalışmıyormuş. Geçmiş olsun diledim.

2) Motomania Gökhan'ı aradım. Kendisi bu işlemi yapmadıklarını söyledi.

Ben de özel servisti, ustaydı uğraşmayayım, yetkili servise yaptırayım dedim. "Koskoca Kawasaki Heavy Industries, illa ki yetkili serviste bu sıkıntıyı çözer adamlar" diye düşündüm, düşünen aklımı, yaşadığım İzmir şehrini şey edeyim.

3) Moto Daytona'yı aradım, senkron ayarı yapmadıklarını, yardımcı olamayacaklarını söyledi.

4) Motorcu Göçmen'i aradım, çok yoğun olduklarını ve kışın aramamı rica ettiler. Kışa kadar ne mok yiyeceğimi sordum, cevap veremediler.

5) Sabri Usta Moto'yu aradım, senkron ayarı cihazlarının bozuk olduğunu söylediler.

6) Zafer Moto'yu aradım, adam çok özür dileyerek biraz yoğun olduklarını, yapabileceklerini ama 15 gün sonra aramamı rica ettiler.

Memcoş48 kardeşimden referans olarak Mk Motor ve de Mamba09 kardeşimden Moto Tru referanslarını aldım. Mk Motor yapabileceklerini ama randevu için 10 gün sonra aramamı rica etti. Moto Tru'ya henüz ulaşamadım, yarın yeniden deneyeceğim. Artık olmazsa da İstanbul'a gideceğim.

Açık konuşayım, bu saatten sonra beni yere yatırıp şey de etseler kimseye Kawasaki önermem, benim de bir sonraki motorum asla Kawasaki olmayacak.

Güncelleme: Mamba09 sayesinde Moto Tru Cuma gününe randevu verdi.
Vallahi ne deyim kardeşim, bu İzmir yüzümüzü yere eğdirdi😂 Şimdiye kadar bu tarz işlerle ve ustalarla işim olmadığından çok tanıdığım yok maalesef. Araba olsa kral ustam var ama motor işi nanay. Mamba kardeşten Allah razı olsun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
3 silindir fındık kadar motorun subap ayarı için 50.000 tl işcilik mi aldılar 😵‍💫 yapılan başka birşeyler daha vardır..

Vereceğin cevaba göre Motosever le ortak motosiklet servisi açacaz 🤑

kaplan besleyen yemini dusunmesin bi zahmet puhahaha

hem act nin baslığında verdiği bilgi hem bu cok verimli oldu benim için.

tam tiger 1200 mu alsam acaba diyodum.

yaa bir daha tovbe valla honda yamaha dan baska motora asla bakmayacam..

Sen Honda al kardeşim yoksa burda kiminle atışırız , nazımız sana geçiyor 😅

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen Honda al kardeşim yoksa burda kiminle atışırız , nazımız sana geçiyor 😅

ya artık alınmaz duruma geldi, kendimi saf gibi hissederim.

ahhh ahhh tenere yi at ı nerdeyse avrupa fiyatlarına aldığımız günler ne kadar guzeldii yaa.

yeni motorcular cok sansız :(

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanki rica minnet iş yaptırıyoruz, ben bu konularda pazarlık eden de bir adam değilim. İzmir'de paramızla iş yaptıramıyoruz. Hele lavuğun teki "kışın gel" dedi. Ne ayıp şey yaw dalga geçer gibi.
Geçmiş olsun...
2 sorum var..
1incisi senkron ayarının bozuk olduğunu nasıl anladın ? Kim söyledi ?
2cisi göçmende sana kışın gel diyen kimdi ?..
Özelden de atabilirsin...

F54

tarih kara burak ı bir daha haklı çıkardı :D
sahip sen haklıymışsın deyip önünde saygı ile düğmenizi ilikleyin bakem :ROFLMAO:
bende afrika satıp tiger 900 alma arefesindeydim bu bakım işçilik ücretini duyunca vazcaYDIM hemde ben 50k ucuza alacaktım sıfır km sini
bu gün sakarya istanbul yaptım kapalı çarşı da işim vardı 325 km de 13.1 lt benzin yakmış otobanda ortalam 110 120km/h ile gidip geldim
dur inip lastiğini parlatayım 61k da sıfır problem sıfır senkron ayarı yola devam

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun...
2 sorum var..
1incisi senkron ayarının bozuk olduğunu nasıl anladın ? Kim söyledi ?
2cisi göçmende sana kışın gel diyen kimdi ?..
Özelden de atabilirsin...
Adamın ismini almadım, 0232 445 74 74'den arama yaptığımda çağrıyı yanıtlayan arkadaştı. Ben meramımı anlatınca telefonu sessize alıp birilerine sorup yanıt verdi.

Onları da son derece etkisiz servisler..Africa Twin Lastik Basınçını bilmeyen Honda servisi , Yamaha Tenere Fanının fişini takmayıp motorla adamı yanmaya gönderen Yamaha servisi gibi insanlar grubu (hepsi maalesef kendi tecrübelerim) ...Tork anahtarı görseler el bombası diye karakola götürür onlar da..

Arkadaşlar motorumun gaz yemesinde bir problem var. Düşük devir, yüksek vites ve sabit gazda gittikten sonra devir yükseltmeye kalktığımda ara ara gaz yememeye, teklemeye başlıyor motor. Sabahtan beri Tps sensöründen tut krank mili sensörüne araştırıyorum. Teknik bilgim zayıf değil, yok. Bu nedenle bilgi ve tecrübesine güvendiğim Nikkfurie dostuma danıştım. O da senkron ayarının yapılması gerektiğini söyledi. Ben daha önce hiç yaptırmamıştım. O nedenle ikamet etmekte olduğum İzmir'de senkron ayarı için randevu alayım dedim.

1) Yağ değişimi, furş yatağı değişimi için gidip memnun kaldığım Velit Motor'u aradım. Adamcağız ameliyat olmuş, şu an çalışmıyormuş. Geçmiş olsun diledim.

2) Motomania Gökhan'ı aradım. Kendisi bu işlemi yapmadıklarını söyledi.

Ben de özel servisti, ustaydı uğraşmayayım, yetkili servise yaptırayım dedim. "Koskoca Kawasaki Heavy Industries, illa ki yetkili serviste bu sıkıntıyı çözer adamlar" diye düşündüm, düşünen aklımı, yaşadığım İzmir şehrini şey edeyim.

3) Moto Daytona'yı aradım, senkron ayarı yapmadıklarını, yardımcı olamayacaklarını söyledi.

4) Motorcu Göçmen'i aradım, çok yoğun olduklarını ve kışın aramamı rica ettiler. Kışa kadar ne mok yiyeceğimi sordum, cevap veremediler.

5) Sabri Usta Moto'yu aradım, senkron ayarı cihazlarının bozuk olduğunu söylediler.

6) Zafer Moto'yu aradım, adam çok özür dileyerek biraz yoğun olduklarını, yapabileceklerini ama 15 gün sonra aramamı rica ettiler.

Memcoş48 kardeşimden referans olarak Mk Motor ve de Mamba09 kardeşimden Moto Tru referanslarını aldım. Mk Motor yapabileceklerini ama randevu için 10 gün sonra aramamı rica etti. Moto Tru'ya henüz ulaşamadım, yarın yeniden deneyeceğim. Artık olmazsa da İstanbul'a gideceğim.

Açık konuşayım, bu saatten sonra beni yere yatırıp şey de etseler kimseye Kawasaki önermem, benim de bir sonraki motorum asla Kawasaki olmayacak.

Güncelleme: Mamba09 sayesinde Moto Tru Cuma gününe randevu verdi.
Motorum oldugu zamanlarda eski dogus otonun oradaki ara sokaklarda atölyesi olan Ikarus Motor Ertan'a gidiyordum. Halen varmidir senin ihtiyacin olan cihaz varmidir bilmiyorum ama BMW Özgörkey'den daha önce calisan bir arkadas. Bir bak istersen.

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
@tommygun
Valla şaşırdım, motoru aldığım günden beri göçmenlere giderim. Hem bakım, kafama takılan bir şey olduğunda, iki mağazasında da böyle bir sıkıntı yaşamadım bu güne kadar. Hatta bazen aradığımda direk gel bakalım için rahat olsun demişleri bile var.

Motosikleti
1190 ADV
senkron aleti nedir ?

senkron = subap ayarı aynı sey değil mi ?

ismini unuttuğum metal cubukla aralık olculup iş bitmiyor mu ?
@tommygun
Senkron aleti dediğin 10 metre akvaryum hortumu ve büyük bir parça karton ile yapılacak bir alet :) Hortumu U şeklinde bir kartona yada kontraplağa sabitlersin, içine de renkli su doldurursun. Lise fizik dersinden hatırlarsınız, U şeklindeki hortumun içindeki sıvı iki tarafta da eşit seviyede durur. Sonrasında hortumun açık uçlarını motorun gaz kelebeklerine bağlar (yeri olur) çalıştırırsın. Sıvı iki tarafta eşit yükseklikte değilse senkron bozuktur. Ayar vidalarından eşitlersin sıvı yüksekliğini. İşlem tamam.

img_20180519_131819-jpg.155805

Motosikleti
Yok
Yok değil, farklı işler. Ben daha senkron ayarını yaptıramadım, subap ayarını kimse yapamaz bu şehirde.
Geçmiş olsun kaldı ki Triumph ,Ktm ya da Husky düşünüyoruz almak için bir de bizim ne haddimize düşülen hallere bak, günü kurtarmalık ustaları sonra da gider överler kendilerini piyasada biz varız cart curt .

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
@tommygun
Senkron aleti dediğin 10 metre akvaryum hortumu ve büyük bir parça karton ile yapılacak bir alet :) Hortumu U şeklinde bir kartona yada kontraplağa sabitlersin, içine de renkli su doldurursun. Lise fizik dersinden hatırlarsınız, U şeklindeki hortumun içindeki sıvı iki tarafta da eşit seviyede durur. Sonrasında hortumun açık uçlarını motorun gaz kelebeklerine bağlar (yeri olur) çalıştırırsın. Sıvı iki tarafta eşit yükseklikte değilse senkron bozuktur. Ayar vidalarından eşitlersin sıvı yüksekliğini. İşlem tamam.

Aynen bu.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
@tommygun

Ulan hadi ufak tefek işlerimizi halledelim de, bunu da halledebilir miyiz acaba ?
Zorla usta yapacaklar milleti. :)

Motosikleti
1190 ADV
Ulan hadi ufak tefek işlerimizi halledelim de, bunu da halledebilir miyiz acaba ?
Zorla usta yapacaklar milleti. :)
Hortumla suyla uğraşamam diyen alttaki linkten motorun silindir sayısı kadar vacum ölçer alıp ölçümünü yapabilir. Ama ilk yöntem daha sağlam sonuç verir. Vacumölçerler iyi kalibre edilmediyse tam ayar tutturmak zor olur.

tommy işte bu nedenle Türkiye de 3 marka dışına cıkılmaz.

bmw, honda, yamaha.

bence boyle.

benim Honda için de zar zor ikna etttim subaplara bakılmasını.

dogu batı honda nın sahibi ve ustası gökhan : bana eski kafalı diyebilirsin ama sorun yoksa ellemeyelim.

esengulde bas ustalardan : bu motor şimli, 200.000 km den once bakılması gereksiz.

sonra baktırdım. alemin kralının subapları belirtilen aralılk içindeymiş.

insallh sorunun duzelir.cilekeş ern6 nın daha bi 100.000 km gitmesi lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

not: yetkili servisler rutin bakım için 3 hafta sure veriyor honda da

ahhh eski guzel gunler.
Honda servisi açmak lazım.heryerde izin veriyorlar mı acaba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar