bir motorun 42.yaş günü

selam motorsever dostlar...
adı`:es 175-1
soyadı: mz
doğumyeri:almanya
dogum tarihi:1965
geçen sene nisan ayı bir dostuma motor bakıyoruz daha doğrusu dostumun ilk motoru ne olsun nasıl başlasın diye bi araştırma içersindeyiz yani hem motor bakıyoruz hem sürmeyi öğretmem gerekiyor işte böyle başladı hikayem...
arkadaşıma uygun bir motor bulup aldık honda 250 cc twister kısa bir dürede motor kulalanmayı öğrendi [nede olsa bu makinalar insanlar için değil mi ] hem gezi olsun hem arkadaşımın direksiyonu gelişsin diye arkadaşımın 70 lik mehmet dedesinin köyüne gittik tatlı bir sohbetin ardından bizi evinin bitişigindeki kümes niyetine kullanılan bir tek göz odaya götürdü karanlıkta toz içindeki o halini hiç unutamam
mehmet dede bulgaristanda yaşayan bildiğiniz üzere yerini yurdunu bırakıp anavatanına gitmeye zorlanan bir göçmen ve mz es in ilk sahibi uzun yıllar motorunu kullanmış tarlada bayırda yadımcısı olmuş işni kolaylaştırmış taki mehmet dede yaşlılığından dolayı bırakana kadar.
mehmet dede benim o anki duygularımı bakışlarımdan anlamıştı satarmısınız dedimdedim hayırdedi çok istiyorsan senin olsun deyince çok sevindim o an kafamda planları yapmaya başladım sonrada uygulamaya...
motorda bir sorun yoktu hiç açılmadı lastikler değişti akü yenilendi balatalar yenilendi tesisat sele farelerin azizliğine uğramıştı bi elden geçti temizlendi 1 ayda motor hazırdı tekra yollara....
çok tatlı bir gidişi var ön beşik amortisör far şaseye sabit daha birçok o döneme ait özellikleri.. geçtigimiz yaz şehirler arası hiç sorun çıkarmadan 1750 km yol yaptım
evet halen balkonumun altında marş koluna basmam için hazır bekliyen girdiğimiz yeni yılda 42.yaş gününü kutlayan bir motrun hikayesini paylaşmak istedim sizlerle ....[

hojam ii yazmışın ama bir de resim eklesen cok süper olurdu ;)

motor baya ciksmiş ya güle gle kullan :) daha fazlası varsa onları da ekle de gözümüz gönlümz şenlensin :)

Sağol :rendeer:

cnv000001xs5.jpg

cnv000009cf2.jpg

Çok güzel ya..Gerçek motor keyfi sanırım klasik üstünde başka oluyor....

O motor senide eskitir. Yıllar sonra torunun bir kümeste görür dede bunu bana versene der.
Mutluluğunu paylaşıyoruz kardeşim.
Paylaşım için teşekkürler..

dostum cok iyi gercekten, motor ve bu paylasım duygusu mukemmel. Güle güle bin kazasız bin...

çok enteresan bi hikaye...benimde oldum olası eskiye bi sempatim vardır(old'scool mantığı)... ducati'nin 70 modelleri çok ilgimi çekiyo fakat türkiyede yok ne yazıkki ,sadece az sayıda bmw ve jawa var...
Bide geçenlerde çok temiz bir triumph gördüm nette, çok şık duruyodu...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
almanlar mekanik konusunda çok iyiler tosbalar hala yolda motorsiklet çok güzel valla ben olsam bizim ustalara bırakmam onu :)

c@n

gerçekten süper bi alet yahuuu cidden çok şanslısın

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bazı panda yavruları hurda hurda demekten bıkmadılar....Ona kalsa canlı cenaze....Halbuki bilmezki AL BİR MZ DÜNYAYI GEZ atasözünü....

Mz bu yaaa....Önceside güzel sonrasıda...

hayırlı olsun güzel bir alete benziyor, bir kere orjinal birşey :p :) rodajı düzgün yapsaydın bari:queen: :queen: :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tebrikler

Öncelikle tebrik ederim.
Aman iyi bak.
O dünyaya kalacak, geçmişten bir miras değerini unutma...

cok güzel yaa kendinden yaslı ama hala catır catır calısan bir motora binebilmek... Bizim ki 2006 model ama 2-3 sene gider mi diye tasalanıp duruyoruz. Senin oyle bi sorunun yok cunku o motor senin torununu da eskitir gibime geliyor :):)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar