Bir Motor Sizce Bu Kadar Benzin Yakar mı?

Arkadaşlar motoru bu gün tekrar fulledim. Oda ne, bir de ne göreyim 151.5 Km de 45 TL yakmış.Hadi benzin biraz zamlandı ama bir motor km de 29 kuruş yakmaz.Kuba XCG beni batırdı.Ne yaptıysam yakıtı düşüremedim.Karbüratör ayarını kıstırmıştım.25 Krş düşmüştü.Motor çekmiyordu Buna rağmen Şimdi yine 29 krş civarına çıktı.Vw arabam bile bu kadar yakmıyor.Yok mu buna bir çare düşünen?

teknik olarak söylenecek , kontrol edilecek yerleri zaten söylemişler. benim aklıma takılan sizin motoru tam devrinde kullanadığınızdan kaynaklı bir tüketim olup olmadığı. eğer otomobil gibi düşük devirde kullanıp da çeksin diye gazı sonuna kadar açıyorsanız çok yakabilir. bir diğer ihtimal de motor 150lik yapıldıktan sonra hadddinden çok büyük dişli takılmış olması.

teknik olarak söylenecek , kontrol edilecek yerleri zaten söylemişler. benim aklıma takılan sizin motoru tam devrinde kullanadığınızdan kaynaklı bir tüketim olup olmadığı. eğer otomobil gibi düşük devirde kullanıp da çeksin diye gazı sonuna kadar açıyorsanız çok yakabilir. bir diğer ihtimal de motor 150lik yapıldıktan sonra hadddinden çok büyük dişli takılmış olması.

Üstat ben hızlı bir sürücü değilim.Motoru yormadan 5-6000 devirlerde kullanırım.Hız olarak da 60 ı geçmem.Buna rağmen yakıt bu şekilde.

ARKADAŞLAR SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR.
Arkadaşlar benden size tavsiye motorunuzun tamircisini iyi seçmelisiniz.Gittiğim tamirci motoru hiç kontrol etmeden sübap ayarı filan çok iyi diyordu.Hatta karbüratör ayarını yaptığını söylüyordu.Başka bir ilçede bulunan tamirciye götürdüm.Tamirci subap ve karbüratör ayarı yaptı.Bana hatta sübap ayarları çok bozukmuş,yakıt düşmezse karbüratörü değiştirmek lazım dedi.Motoru tekrar fulleyerek ölçtüm.36 KM de 2 litre yakan motor bu kez 39 km 1,20 Litre benzine düştü.Km de 28-29 krş yakan motor bir anda 16-17 krş a düştü.Demek istediğim tamircinin iyisini arayıp bulun.Yoksa her önünüze gelen bisikletcileri tamirci olarak görmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar