Bir motor istiyorum!!!!

Dün akşam işten çıktım, eve gidiyorum, resmen yüzüme baka baka önüme çıkan ve yolu tamamen kapatan arabayı kurtaramayıp yandan yaslandım. Aracın çıkış istikametinde motoru yatırdığım için otomobille direk ben temasa geçtim.
Sonuç: Bende birkaç kısmi (ayakta, omuzda ve kalçada) ezilmeden başka bir şey yok çok şükür. Motorda da bir şey yok, hatta nasıl olduysa motor araca hiç temas etmemiş, aynada, gidonda yada herhangi başka bir yerinde en ufak çizik-ezilme yok. Arabanın camını omuzlayarak patlattım, şöför kapısını da bacağımla çökerttim.

Kaza şu şekilde oldu, önümdeki aracı güvenli mesafeden takip ediyorum, hızım düşük, tali yolda bekleyen araba var, önümdeki araç geçiyor o tali yoldaki aracı, bende biraz gaz açıp önümdeki boşluğu kapattım. Ancak araç gözümün içine baka baka yolu karşıya geçmeye çalıştı, önce freni yokladım, duramayacağımı anlayınca (belediyenin yolları ıslamak adeti var kamyonla, toz kalkıyormuş asfaltta nasıl toz kalkıyorsa) bende araçla aynı istikamette yatırdım motoru belki manevrayla kurtarırım diye ama kurtaramadım, motoru kaldırdım ve araca 2 saniyeliğine yaslanıp ayrıldım ve akabinde tekrar fren yaparak durdum. Bu süreçte otomobilin kaçınma adına hiçbir manevrası olmadı, sadece frene bassa çok rahat kurtarırdım ama eleman yokmuşum gibi davrandı. Ehliyeti de yokmuş ergenin, babası falan geldi ama polisi de çağırdım.

Her neyse, şükür bende bir sorun yok fiziksel olarak, motorda da sorun yok. Motor tamircisi arkadaş var, onu aradım kaza yaptım beni al burdan diye, arabayı görünce aklım çıktı diyor.

Öyle bir motor bulmak lazım ki böyle kendini bilmezler bizi görmezden gelemesin. Eksozundan ses çıksın, herkes ne geliyor diye bakınsın. Yoksa bunlar bizi ciddiye almayacak. Yukarda anlattıklarım en fazla 50 km hızla yaşandı, azcık hızlı olsaydım bunları yazamıyordum muhtemelen.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dün akşam işten çıktım, eve gidiyorum, resmen yüzüme baka baka önüme çıkan ve yolu tamamen kapatan arabayı kurtaramayıp yandan yaslandım. Aracın çıkış istikametinde motoru yatırdığım için otomobille direk ben temasa geçtim.
Sonuç: Bende birkaç kısmi (ayakta, omuzda ve kalçada) ezilmeden başka bir şey yok çok şükür. Motorda da bir şey yok, hatta nasıl olduysa motor araca hiç temas etmemiş, aynada, gidonda yada herhangi başka bir yerinde en ufak çizik-ezilme yok. Arabanın camını omuzlayarak patlattım, şöför kapısını da bacağımla çökerttim.

Kaza şu şekilde oldu, önümdeki aracı güvenli mesafeden takip ediyorum, hızım düşük, tali yolda bekleyen araba var, önümdeki araç geçiyor o tali yoldaki aracı, bende biraz gaz açıp önümdeki boşluğu kapattım. Ancak araç gözümün içine baka baka yolu karşıya geçmeye çalıştı, önce freni yokladım, duramayacağımı anlayınca (belediyenin yolları ıslamak adeti var kamyonla, toz kalkıyormuş asfaltta nasıl toz kalkıyorsa) bende araçla aynı istikamette yatırdım motoru belki manevrayla kurtarırım diye ama kurtaramadım, motoru kaldırdım ve araca 2 saniyeliğine yaslanıp ayrıldım ve akabinde tekrar fren yaparak durdum. Bu süreçte otomobilin kaçınma adına hiçbir manevrası olmadı, sadece frene bassa çok rahat kurtarırdım ama eleman yokmuşum gibi davrandı. Ehliyeti de yokmuş ergenin, babası falan geldi ama polisi de çağırdım.

Her neyse, şükür bende bir sorun yok fiziksel olarak, motorda da sorun yok. Motor tamircisi arkadaş var, onu aradım kaza yaptım beni al burdan diye, arabayı görünce aklım çıktı diyor.

Öyle bir motor bulmak lazım ki böyle kendini bilmezler bizi görmezden gelemesin. Eksozundan ses çıksın, herkes ne geliyor diye bakınsın. Yoksa bunlar bizi ciddiye almayacak. Yukarda anlattıklarım en fazla 50 km hızla yaşandı, azcık hızlı olsaydım bunları yazamıyordum muhtemelen.

geçmiş olsun ancak bazı sağırlar ver körler egzoz sesine rağmen tınlamıyorlar küçüğüz diye az yer kaplıyoruz diye. çözümü bu değil.

geçmiş olsun ancak bazı sağırlar ver körler egzoz sesine rağmen tınlamıyorlar küçüğüz diye az yer kaplıyoruz diye. çözümü bu değil.

O zaman tank gibi bir motor bulmak lazım, aslında varadero tam o işi görür. Hatta triumph rocket 3 gibi birşey.

Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Arkadaşın dediği gibi çözümü bugün değil

geçmiş olsunda şikayetçi olmussundur umarım biliyosunki senin için ölüm tehlikesi arz eden bi ehliyetsiz trafik canavarıyla boğuştub tekrar çok geçmiş olsun kas gevşetici krem kullan derim eklem bölgelerin bide ağrima yapar

Yok ya, motorun yanına bir sepet, sepete bir doçka, elektrikli tetikleme tertibatı, tetiği koyacaksın kütüklüğe, böylelerine vereceksin mermiyi, vereceksin mermiyi.

Abi diyor, farın açıkmıydı senin? Aha kontak üstünde, aç bakıyım açıkmıymış diyorum, açıyor, uzun yanıyor far. Abi diyor korna çaldın mı? Çevredekiler çaldı diyor, sesi azdır ozaman motorlusiklet ya, bas bakıyım kornaya diyorum, basınca irkiliyor. Bildiğin kamikaze yaptı herif. Polise rapor tutturdum, en kötü 4 bin tl cezası var, ehliyetsiz araç kullanmak, ehliyetsiz araç kullandırmak (ruhsat sahibi babası) ve ehliyetsiz kazaya karışmak. Bunlar yeter onlara, birde üzerine arabanın masrafını ekleyince, o arabayı satsalar ancak öder.

Çok büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.. İyi ki daha hızlı değildiniz, korumalar önemli; dengesizlerse her yerde var.

İyi dileklerini ileten bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Allah beterinden saklasın. Ağrı kesici/kas gevşetici merhem kullanıyorum.

çok geçmiş olsun. Ama o manevra yapmama sebebi yaşıyla doğru orantılı sanırım. İşte arkadaşlar diyorlar ya ehliyetim yok kullanıyorum falan. Tam olarak böyle kullanıyosunuz. Giderken gidiyosunuz fakat acil bir durumu kıvaracak sağ duyuya sahip değilsiniz.

Bide kavşaklar da geldiğini göre göre bunlar küçük nasıl olsa durar mantığıyla yola atliyorlar ya ayar oluyorum lan gerizekali iki tekr üstünde gidiyoruz biraz düşün pat diye nasıl kaymadan, düşmeden fren yapalım.

Motosikleti
Tracer 7
Aman dostum çok gecmis olsun...mt'de yazdıklarınızı Kaydadeger bulan biri olarak üzüldüm gercekten.

Öncelikle çok geçmiş olsun
Hocam bu kan parası olayı vardı.Detaylı olarak bilmiyorum ama, kazada yaralanma olup ta suç karşı tarafta, hele ki ehliyetsiz olursa, dava açıp yüklü miktarda para alabiliyorsun ( İbret olsun , yedi sülalesi unutmasın diye yapılabilir )

çok geçmiş olsun. Ama o manevra yapmama sebebi yaşıyla doğru orantılı sanırım. İşte arkadaşlar diyorlar ya ehliyetim yok kullanıyorum falan. Tam olarak böyle kullanıyosunuz. Giderken gidiyosunuz fakat acil bir durumu kıvaracak sağ duyuya sahip değilsiniz.

Ehliyetsiz kullanma konusunda hemfikiriz hepimiz. Ancak sagduyu dediginiz seyi ehliyetin yaninda hediye etmiyolar. Once ailede baslar bunun egitimi. Kurslarin durumu malum. Trafigi okuma, refleks, hizli karar verebilme konularinda kisinin kendisini egitmesi gerekli.
Konu sahibi dostumuz da bu ucluyu iyi kombine edip olabilecek en az hasarla krizi basarili bi sekilde yonetmis. cok gecmis olsun. Allah bi daha yasatmasin.

Forumda geçenlerde bir kaza raporu okumuştum yine ehliyetsiz bir genç motosiklet sürücüsünü hiçe sayarak yola atlayınca kaza meydana geliyordu, kazayı yapan arkadaşta polisi çağırmadığını belirtmişti gencin başına iş gelmesin diye, bazı abiler de "ne gerek var" "o daha genç olur öyle" "ders olmuştur" "iyi ki polis çağırmamışsın" tarzında yorumlar yapmışlardı. Buna kesinlikle katılmıyorum. Ehliyetsiz trafiğe çıkıp magandalık yapana acınmaz. Kendisine de ailesine de iyi bir ders olur o yedikleri ceza.

Geçmiş olsun umarım yakın zamanda iyileşirsiniz ve iyi ki polis çağırmışsınız, ders olsun o gence ve ailesine.

Öncelikle çok geçmiş olsun
Hocam bu kan parası olayı vardı.Detaylı olarak bilmiyorum ama, kazada yaralanma olup ta suç karşı tarafta, hele ki ehliyetsiz olursa, dava açıp yüklü miktarda para alabiliyorsun ( İbret olsun , yedi sülalesi unutmasın diye yapılabilir )
O kadar düşmanlık yapmaya gerek yok arabanın hasarını cebinden ödemek ve trafik cezaları fazlasıyla sert olmuş zaten.

Arkadaşlar benim karşı taraftan herhangi bir maddi beklentim yok. İşime gidip geliyorum. Yedikleri ceza onlara yeter. Kimsenin hakkına girmeye gerek yok. Ancak çok sert dille; bu çocuğu bir daha arabanın direksiyonunda görürsem yeniden polis arkadaşlarla muhattap olursunuz, bu sefer iş mahkemeye kadar uzar diye de uyardım.

en fazla 50 km hızla yaşandı

olmaması için ne yapılabilirdi?
bir kere başına gelmesi yazılmışsa kaçamıyorsun
hepsi bir sınav
mallardan ve canlardan eksiltmeyle deneniyoruz.
başımıza gelen de elimizin yaptıklarıyla geliyor
bu kısmı açıklayamıyorum pek fazla ama yapılan günahlar vb. nedeniyle olabilir
araştırmakta fayda var
http://www.sorularlaislamiyet.com/a...a-gore-nefislerinden-gelmesi-ne-demektir.html

50 km/h hız motor için fazla gerçekten şehiriçinde
şehiriçi 40 olmalı hızınız
öyle bir kural var mı yok
ama şartlar maalesef bunu gerektiriyor

virajlara kavşaklara gelirken hız azaltılmalı
biz bunu her yol ayrımında, kavşakta, her tali yolda dur çok yavaşla kontrollü geç olarak anlamalıyız
e o zaman çok yakar dur kalk bişe anlamam. kaza yapmak rezillik arkadaşlar
acılar
motorun şaftı kayıyor
sigorta fırlıyor 130 dan 300 tlye
psikolojik olarak insanı yıpratıyor

yılların motosiklet kullanıcısı ile gezi yapıyorum tırsa tırsa gidiyor

korumalıklar gerçekten çok işe yarıyor
tedbir kuldan takdir ALLAH tan

Bol Bol panik fren çalışması yapmak gerek
50 km/h ile saniyede 13.8 metre yol alıyormuşuz (bana da fazla geldi) o zaman elimiz frenin üstünde ve bol bol da fren alıştırması yapmanın önemi ortaya çıkıyor. 1 saniye önce basmış olsan frene; 13.8 metre daha geride olurdun demek bu
ön+arka fren boool boool çalışmak gerek

http://www.maxicep.com/forum/konu/a...ir-emniyet-tedbirlerini-ona-gore-alin.412596/

10 km / saat : 2,7 m / saniye
20 km / saat : 5,5 m / saniye
30 km / saat : 8,3 m / saniye
40 km / saat : 11,1 m / saniye
50 km / saat : 13,8 m / saniye
60 km / saat : 16,6 m / saniye
70 km / saat : 19,4 m / saniye
80 km / saat : 22,2 m / saniye
90 km / saat : 25 m / saniye
100 km / saat : 27,7 m / saniye
110 km / saat : 30,5 m / saniye
120 km / saat : 33,3 m / saniye