Bir mil daha

OMM’nin yıllık toplantısı ‘OMM Rally’ 19 – 20 Kasım tarihlerinde Mudanya’da yapıldı.

Dernek Başkanı Oktay Ciğer’in konuşması ile başlayan 2 günlük maratonda,

Geride bıraktığımız yılda düzenlenen eğitimler, sürüşler,seminerler, bültenler ve geniş bir yelpazede sunulan yetenekli sürüş ile ilgili diğer aktiviteler değerlendirildi.

Türkiye’de tüm hakları ile temsilcisi olduğu I.A.M.’ın (İleri Sürüş Enstitüsü – İngiltere) onayladığı ilkeler doğrultusunda hareket eden ve aktivitelerinin hiçbirinden maddi kazanç beklemeyen,sosyal sorumluluk bilinciyle 13 yıl önce yola çıkan OMM,

2012 yılında,yine motorsiket sürücüleri ve motorsiklet dünyası için neler yapacağını planlandı.

Geleneksel hale gelen,yıllık değerlendirme toplantısı ‘OMM Rally’ yönetim kurulu,eğitmenler ve üyelerden oluşan geniş bir katılımla, başarı ile tamamlandı.

Omm hakkında detaylı bilgi için http://www.ommriders.com/

OMMRally800X600.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayırlı olsun.
Yaş grubu 40 yaş üstü görünüyor açıkcası pek ilgimi çekmedi.
Yolculuğunuzda mutluluklar dilerim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hayırlı olsun.
Yaş grubu 40 yaş üstü görünüyor açıkcası pek ilgimi çekmedi.
Yolculuğunuzda mutluluklar dilerim.

Yola motor ile çıktıklarında çok daha genç gösterirler hiç merak etme.

Arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz insanların büyük kısmı güvenli ve ileri sürüş konusunda "ÜSTAD" sıfatına erişmiş kişilerdir ve pekçoğu sertifikalı ileri sürüş eğitmenidir.

Ayıptır söylemesi birkaçıda benim sağlam kankamdır :)

Sevgiler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yok be abi sürüşleriyle ilgili değildi insan biraz 20'l yaşları görmek istemiyor değil hani.Ben o duruma dikkat çektim yoksa kimsenin zevkine,sürüşüne söz söylemem.

Motosikleti
Yok be abi sürüşleriyle ilgili değildi insan biraz 20'l yaşları görmek istemiyor değil hani.Ben o duruma dikkat çektim yoksa kimsenin zevkine,sürüşüne söz söylemem.

Maalesef o 20 li yaşlardaki arkadaşlar bu işlere pek kafa yormuyorlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
İyi iyi sustum.Arkadaş bir görüş yazdık yazmaz olaydık:)

Yaş gelmiş 60 a ne mil yapsak kardır derdine düşmüşler . Bakınız km de değil mil , neden? km ye göre daha çok ya kendilerini daha iyi hissettiriyor herhal. (veeee ben lastikleri yakarak kaçar : ) :pl: :pl:

ekip duruşundan bile sağlam olduğu belli güvenli seyehatlerin tadı bambaska
20 li yaslar genelde "racing" havasında neyi nerde yapıcağından habersiz ve maddi durumlarıda tam oturmadığından böyle platformlarda pek
göremiyoruz bence

Turuncu polarlı abimizi birine benzettim ama kime çıkartamadım okan abi biliyordur gerçi??

valla ben 22 yasımdayım azda bizim gibi gencler olsaydı diyorum :queen: :) :p

Motosikleti
Gözlükleri olsa ayni Jon Taylor.:cherry:
Puhuhahahaaaa,
3 tane Jon Taylor çıkar yahu o abimden .

---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:48 ----------

Turuncu polarlı abimizi birine benzettim ama kime çıkartamadım okan abi biliyordur gerçi??

Kanat Kale , girdiğim I.A.M. testinde Jon Taylorun asistanı ve çevirmeni idi oradan tanışmışlığımız vardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bana richmans club gibi geldi.Sertifikaları almak kolay bu arada 20 yaşındaki gençlerimizde rahatıkla alabilirler bende bile var :) omm uluslararasıdır amerikada piyasaya çıkmıştır genelde demir kıç rallylerine katılırlar.Genelde başkanları paplicity kısaca pr çalışması yaparak eğitim olayıdan para kazanırlar seminer gibi.Sürüş konusunda herdaim bmw servis araçları hazır bulunmaktadır çünkü bmwnin tamiri zordur gibisinden ilkeleri vardır :) Geneli doktor ve mühendis yada iş adamı tayfasıdır başkan çünkü öyle seçer,nede olsa para kazanmak nihai amaçtır.Gezilere asla parasız çıkılmaz :) fotografdada görüldüğü üzere yaşlar gerçekten yüksek kaslar erimiş yerini bira göbeği almış insan merak etmeden duramıyor acaba moğolistanda yolda kalsalar o motoru nasıl kaldırıcaklar :) hmm doğru eğitimlerde anlatıyorlardı 1 kişi olmazsa 2 kişi yardım eder :)
Omm nin açılmı şu olsa gerek One More Money.
Unutmadan kendileri ile ilgili bir anımı anlatim,3 tane büyük bmwli arkadaş benim harleyin yanından fişek gibi geçtiler :) hoş benim yanımda pizzacılar da fişek gibi geçiyor o ayrı mesele haha,neyse güzargah anadolu feneri bilenler bilir arnavut kaldırımı bir yokuş vardır kalenin orda ben arkadan pırpır çıkıyorum tırtıl edasıyla bunlarada bakıyorum bir yandan bir acemilik seziyorum çünkü aşırı gaz vermeler debriyaj geri kaydırmalar falan lakin olan oldu arkadaki kırmızı bmw yere yuvarlandı.Hemen indim yanına koştum birde ne görüm kız çıktı motorun altında can çekişiyor,arkadaşlarına bakyorum hala motorlarını park etmeye çalışıyorlar yardıma koşacaklar ama motoru daha yokuşda park etmeyi bilmiyorlar didiniyorlar sanırım kurslarda öğretmemişler her neyse ben hemen motoru kaldırdım kız ayagını çekecek kadar çekti kurtuldu sonra motoru yan bıraktım gene dedimki gel motoru şöyle tut şöylede kaldır yapabilirsin ço basit yok kızcagız hemen kaldırdı,ama hala arkadaşları park meselesinde :) ee sonuçta bmw bu parkıda bir mesele.Ben kişisel fikrimi söylim bunlar zengin klüpleridir para yerler bitirirler aynısı harledede var hog diye harley owners club bir geiye gidersin onlarla cebinden 500 tlyiuçururlar bir eğitim verirler 1000 tl uçar gider.Gerçek motor klüpleri parasız yapar bazı şeyleri genç arkadaşları dışlamaz olara yol gösterir.Neyse bana ne oluyorsa emilicek kanlar nasolsa doktorlarda mühendislerde bolca mevcut ama insanları aşağılamasınlar lütfen buna çok kızgınım yok senin sertifikan yok motorcu değilsin biz şurayı gezdik motorcuyuz bmwmiz var şuyuz buyuz demesinler grup halinde çok şirinler ama bireysel olarak çok egolular tanıdıgımdan söylüyorum.

Motosikleti
Gerçek motor klüpleri parasız yapar bazı şeyleri genç arkadaşları dışlamaz olara yol gösterir.Neyse bana ne oluyorsa emilicek kanlar nasolsa doktorlarda mühendislerde bolca mevcut ama insanları aşağılamasınlar lütfen buna çok kızgınım yok senin sertifikan yok motorcu değilsin biz şurayı gezdik motorcuyuz bmwmiz var şuyuz buyuz demesinler grup halinde çok şirinler ama bireysel olarak çok egolular tanıdıgımdan söylüyorum.

Sevgili Kardeşim ,

Sanırım başka bir grubu OMM ile karıştırıyorsun . OMM ülkemizde motosiklet eğitimi fikrini ortaya atan ilk oluşumdur ve yüzlerce bilinçli sürücüyü karşılık beklemeden eğitmiştir.
Amerika ile bir bağlantısı yoktur tamamı ile ülkemiz yasalarına uygun olarak kurulmuş ve faaliyetlerini kar amacı gütmeden aidatı 50tl gibi motora binen herkesin gücünün yetebileceği bir rakam olan yasal bir dernektir.
OMM eğitmenleri I.A.M. standartlarında eğitim almışlardır ve "OMM adına" düzenli olarak karşılıksız eğitim vermektedirler. Bunları internetten kolayca teyid etme imkanınız vardır. OMM sayfalarına giderseniz ücretsiz eğitim programlarına nasıl ve nerelerde katılabileceğinizi kolayca öğrenebilirsiniz.

Ben şahsen hiçbir zaman OMM üyesi olmadım hatta bazı konularda kendileri ile farklı kulvarlardayım ancak bunlar fikir tartışması boyutunu geçemez. OMM ciddi ve ülkemizdeki motosiklet kültürüne ciddi katkıları olan bir dernektir onu bu derece haksızca aşağılamanız bence hoş değil. Lütfen bir kez daha araştırınız.

Sevgilerimle

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben gördüğümü söyledim ordan insanlarıda tanıyorum ve o insanların bire bir yorumlarınıda biliyorum ordan ayrılanlarında.Bu yüzden birşeyler bildiğim için söylüyorum birşeyler bilmesem tabikide hiçbirşey söylemezdim.Herneyse benim gocumdugum nokta gençler ve az daha fakirce akradaşlarımızın es geçilmesinden ibaret biraz da onlarıda insandan saymak gerekli sonuçta aynı yolu paylaşıyoruz bak ben başımdan geçeni anlattım yardım ettim arkadaşlarına onlar daha park edemezken ukala ukala birde teşekkür bile etmediler kızcagız etti birtek.Demek istediğim omm dışındada sürücler var ve onlardan iyileride var kötüleride kendilerini üstün saymasınlar yeterli bize.

Motosikleti
Ben gördüğümü söyledim ordan insanlarıda tanıyorum ve o insanların bire bir yorumlarınıda biliyorum ordan ayrılanlarında.Bu yüzden birşeyler bildiğim için söylüyorum birşeyler bilmesem tabikide hiçbirşey söylemezdim.Herneyse benim gocumdugum nokta gençler ve az daha fakirce akradaşlarımızın es geçilmesinden ibaret biraz da onlarıda insandan saymak gerekli sonuçta aynı yolu paylaşıyoruz bak ben başımdan geçeni anlattım yardım ettim arkadaşlarına onlar daha park edemezken ukala ukala birde teşekkür bile etmediler kızcagız etti birtek.Demek istediğim omm dışındada sürücler var ve onlardan iyileride var kötüleride kendilerini üstün saymasınlar yeterli bize.

Sevgili Kardeşim ,

Ben somut örnekler ile söyleyeceğimi söyledim siz hala dedikodu tadında cevaplar vererek saygın bir gurubu karalamak peşindesiniz. Yolda karşılaştığınız her BMW yi eğitimli OMM üyesi olarak algılamanız ise ayrı bir muamma. Bence kasıtlı bir davranış içerisindesiniz .

Bana richmans club gibi geldi.Sertifikaları almak kolay bu arada 20 yaşındaki gençlerimizde rahatıkla alabilirler bende bile var :) omm uluslararasıdır amerikada piyasaya çıkmıştır genelde demir kıç rallylerine katılırlar.Genelde başkanları paplicity kısaca pr çalışması yaparak eğitim olayıdan para kazanırlar seminer gibi.Sürüş konusunda herdaim bmw servis araçları hazır bulunmaktadır çünkü bmwnin tamiri zordur gibisinden ilkeleri vardır :) Geneli doktor ve mühendis yada iş adamı tayfasıdır başkan çünkü öyle seçer,nede olsa para kazanmak nihai amaçtır.Gezilere asla parasız çıkılmaz :) fotografdada görüldüğü üzere yaşlar gerçekten yüksek kaslar erimiş yerini bira göbeği almış insan merak etmeden duramıyor acaba moğolistanda yolda kalsalar o motoru nasıl kaldırıcaklar :) hmm doğru eğitimlerde anlatıyorlardı 1 kişi olmazsa 2 kişi yardım eder :)
Unutmadan kendileri ile ilgili bir anımı anlatim,3 tane büyük bmwli arkadaş benim harleyin yanından fişek gibi geçtiler :) hoş benim yanımda pizzacılar da fişek gibi geçiyor o ayrı mesele haha,neyse güzargah anadolu feneri bilenler bilir arnavut kaldırımı bir yokuş vardır kalenin orda ben arkadan pırpır çıkıyorum tırtıl edasıyla bunlarada bakıyorum bir yandan bir acemilik seziyorum çünkü aşırı gaz vermeler debriyaj geri kaydırmalar falan lakin olan oldu arkadaki kırmızı bmw yere yuvarlandı.Hemen indim yanına koştum birde ne görüm kız çıktı motorun altında can çekişiyor,arkadaşlarına bakyorum hala motorlarını park etmeye çalışıyorlar yardıma koşacaklar ama motoru daha yokuşda park etmeyi bilmiyorlar didiniyorlar sanırım kurslarda öğretmemişler her neyse ben hemen motoru kaldırdım kız ayagını çekecek kadar çekti kurtuldu sonra motoru yan bıraktım gene dedimki gel motoru şöyle tut şöylede kaldır yapabilirsin ço basit yok kızcagız hemen kaldırdı,ama hala arkadaşları park meselesinde :) ee sonuçta bmw bu parkıda bir mesele.Ben kişisel fikrimi söylim bunlar zengin klüpleridir para yerler bitirirler aynısı harledede var hog diye harley owners club bir geiye gidersin onlarla cebinden 500 tlyiuçururlar bir eğitim verirler 1000 tl uçar gider.Gerçek motor klüpleri parasız yapar bazı şeyleri genç arkadaşları dışlamaz olara yol gösterir.Neyse bana ne oluyorsa emilicek kanlar nasolsa doktorlarda mühendislerde bolca mevcut ama insanları aşağılamasınlar lütfen buna çok kızgınım yok senin sertifikan yok motorcu değilsin biz şurayı gezdik motorcuyuz bmwmiz var şuyuz buyuz demesinler grup halinde çok şirinler ama bireysel olarak çok egolular tanıdıgımdan söylüyorum.
Yuh artık, ya bilerek iftira atıyosun yada bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş, yalan yalnış insanları karalıyosun. Bu derneğin hem teorik hem pratik eğitimlerine katılmış bir motosiklet kullanıcısı olarak haklarında söyleyebileceğim tek şey Allah razı olsun dur. Hiç bir karşılık beklemeden, motosiklete gönül verenlere yardımcı oluyorlar; uzun mesailer harcayarak, sabırla güvenli ve bilinçli motosiklet kullanmak isteyenler için eğitimler organize ediyorlar. Hem de Türkiyenin bir çok bölgesinde. OMM den aldığım bedelsiz (Ücretsiz)eğitimler sürüşüme çok şey kattı. Kısmetse 2012 de temel eğimden başlayarak yine eğitimlerine katılmak istiyorum. Buradan bir kez daha OMM de eğitimci yada idareci olarak emeği geçen tüm gönüllülere canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

omm uluslararasıdır amerikada piyasaya çıkmıştır genelde demir kıç rallylerine katılırlar.Genelde başkanları paplicity kısaca pr çalışması yaparak eğitim olayıdan para kazanırlar seminer gibi.

birşeyler bildiğim için söylüyorum birşeyler bilmesem tabikide hiçbirşey söylemezdim.

OMM ile geçtiğimiz sene başında tanıştım. Ücretsiz teorik temel eğitimlerine katıldım. Sonra Autodrom da düzenledikleri control eğitimine 150 TL vererek katıldım. Geçtiğimiz aylarda da İstanbul Şile arası her 4 kişiye 2 hoca düşecek şekilde 200 km ye yakın gözlem ve eğitim verdikleri ücretsiz RoadCraft eğitimine katıldım. Bu eğitimleri veren "abilerim" o gün orada olmak için ortalama 100 TL yakıt parası verdiler muhtemel. Aileleri ile geçirecekleri pazar günlerini bizlere bir şeyler öğretmek için heba ettiler. Aralarda yemek vs. gibi molalar verdik ceplerinden masraflarını karşıladılar. Hepsinin ötesinde ağızlarından çıkan her bilgiyi tartarak, düşünerek aktardılar ve doğru öğrenmemiz için ellerinden gelenleri yaptılar.

Vel hasılı OMM eğitimleri ücretsiz ve gönüllü eğitimlerdir. Control eğitimindeki 150 TL lik tutar pist kirası gibi giderler için alınmaktadır. Bize eğitim vermeye gelen gönüllü abilerimizin bir çoğu sizin düşüncenizle Zengin ama benim fikrimce "Donanımlı ve iyi eğitimli" olduklarından iyi kazanırlar normal hayatlarında. Bu yüzden eğitime gelen kalabalığı gördüklerinde ellerini ovuşturmazlar.

Benim OMM yi görüp tanıdığım üzere durum budur. Kendi gelişiminiz için eğitimler alıp, doğru donanımlar kazandıktan sonra ücretsiz olarak 200 km beni motosikletinizle 2 m. arkamdan takip edip molalarda izlenimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşmaya hazırsanız sizde bireysel olarak bu tür bir oluşum başlatabilir veya onlara katılabilirsiniz. Yada en azından saygı duyarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar