- Konu Yazar
Merhaba motor dostları.Geçenlerde gazetede okudugum bir haber uzerine yazmak istedim.Belki sizlerde gormussunuzdur,iki genç kız motor kazası gecirdi ve birisi vefat etti.Buna gerekce olarak gazetede kask takmamak ve aşırı sürat gosterildi.Gazetede fotografı çekilen motor ise Honda Today idi.Turkiye'de sehir içi hız 50 km iken ve Today'in max hızı 55 km iken nasıl olurda aşırı sürat teşhisi koyulur bunu anlamıyorum.Deselerki 55 km hız kask takılmadan yapılan bir kaza için ölümcül sonuclar dogurur,buna katılırım.Ancak 55 km'nin aşırı surat olarak lanse edilmesi bence gazeteci cehaletinden baska bişey deyildir.Bu tür yalnış haberler sonrası bütün motorlar ölüm makinası,bütün motor kullananlar da potansiyel ceset olarak goruluyor.Motorun uygun koşullarda kullanıldıgında son derece emniyetli bir araç oldugunu anlatmak bu tür haberler sonrası gittikce zorlasıyor.Ve çevremdeki baskılardan son derece sıkılmaya basladım.Ben motora binmeyi (hemde yaz kış) çok seviyorum.Lutfen basın mensupları biraz daha dikkat.