- Konu Yazar
Boyutlarına bakınca elektrik işi motorlara daha çabuk gelecek gibi düşünüyorum.
Benim bunda gördüğüm en büyük avantaj. Elektrik Motorunu arka jantın olduğu yere koyup. Normalde motorun önde olması gereken yerde pilleri koymak için daha fazla boş alan kazandırması. Motorlar için menzil artabilir diye düşünüyorumElektrikli araçlarda sorun motor değil, elektrikli motor teknolojisi öyle yeni bir şey değil, 150 yıllık teknoloji ve yeterince gelişmiş, artık bu devirde en kötü elektrikli motorda bile %90'lar üzeri verimlerde bahsediliyor. Bu motor da güzel hafif yapmışlar iyi ama bundan bi tık kötüsü de olsun 2 kilo daha ağırı olsun. Yani elektrik motorlarında öyle çok çok büyük fark yaratacak teknolojik gelişme beklemeyelim.
Konu elektriğin depolanması, asıl zor olan bu. yoksa en dandik elektrik motoruna da yeterince kaımı verirseniz yeterince güç elde edersiniz, buradaki en büyük sınır akım geçen sargıların kapasitesi o da kalın kablo kullanılarak çözülüyor bir şekilde ama işte o yetecek ekeltriği vermek için bir şekilde o kadar enerjiyi taşımak zor, lityum batarya teknolojisi gelişti de elektrikli araçlar mantıklı oldu ama hala çok ağırlar, en büyük ağırlık bataryalarda. Yeni bir batarya teknolojisi gelişirse ancak o zaman büyük bir sıçrama olacak.
Özetle, elektrikli araçlarda sorun motorlarda değil, bataryaların kapasitesinde.
Normalde bu güçteki elektrik motorların ağırlığı ortalama 50 kg civarı imiş. Bu 13 kg 37 kg hafiflik kazanması demek. Bence motosikletlere gayet faydalı olur diye düşünüyorummesele motorun kapladığı yer değil ki; asıl mesele bataryanın kapladığı yer.
motorlar halihazırda da gayet hafif ve küçükler zaten; ama piller hala fazla ağır ve büyük.
Elektirikli motorikletlerde feci menzil sıkıntısı olucak bataryanın alanı neredeyse arabayla kıyasla hiç ve motosiklet aerodinamik sürtünme olarak arabanın 2 katı kadarBoyutlarına bakınca elektrik işi motorlara daha çabuk gelecek gibi düşünüyorum.
bunlar elbette güzel gelişmeler; fakat bu küçük ama güçlü motor pili ne kadar çabuk bitirecek? o açığı kapatmak için mecbur büyük bi pil lazım. motordan kazandığı avantajı pil ile kaybedecek.Benim bunda gördüğüm en büyük avantaj. Elektrik Motorunu arka jantın olduğu yere koyup. Normalde motorun önde olması gereken yerde pilleri koymak için daha fazla boş alan kazandırması. Motorlar için menzil artabilir diye düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Normalde bu güçteki elektrik motorların ağırlığı ortalama 50 kg civarı imiş. Bu 13 kg 37 kg hafiflik kazanması demek. Bence motosikletlere gayet faydalı olur diye düşünüyorum